Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Rainbow Muhabbet Kuşu ve Özellikleri

Abone Ol 
Rainbow Muhabbet Kuşu ve Özellikleri

Muhabbet kuşları arasında en çok sevilenlerden biri haline gelen rainbow muhabbet kuşu, bugünkü yazımızın konusu oluyor. Rengarenk görünümü ile dikkat çeken bu özel kuş türü, dost canlısı bir kuştur. Adına yakışır bir şekilde gökkuşağına benzer.

Bu kuşlar kafesten çıkmaya bayılırlar. Kaçma ihtimalleri olduğu için kafesten çıkardığınız zaman pencerelerin açık olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Yeteri kadar dikkatli olursanız herhangi bir sorun yaşanmaz. Çok cana yakın olan bu kuşlar, ısırma davranışını ise nadiren gösterir.

Özellikle bebeklik dönemlerinde etrafı keşfederken bol bol ısırma davranışı gösterirler. Fakat yetişkinlik dönemlerinde bu davranıştan uzaklaşmaya başlarlar. Onu çok seveceğinize eminiz. Kısa sürede derin bir bağ kuracak ve ondan vazgeçemeyeceksiniz.

Rainbow Muhabbet Kuşu, Kökeni

Rainbow muhabbet kuşu ilk önce İngiltere ülkesinin Keston adlı kuş çiftliği içerisinde üretildi. Ardından tüm dünyaya yayılım gösterdi. Kanat ve renk desenleri bu mutasyonu diğerlerine göre farklı yapmıştır. Bu nedenle de özel ilgi görmeye başlamışlardır.

Rainbow Muhabbet Kuşu, Genel Özellikleri

Bu kuş çeşidinin en bilinen ve dikkat çeken özelliği, yüzünün sarı bir renge sahip olmasıdır. Kanatlarının uç kısımları ise beyaz ya da gri tonlarında ipeksi bir görünüme sahiptir. Rainbow muhabbet kuşu türünün rainbow olduğunu fark etmeniz için yüzünün sarı olması ve kanatlarının gri ipek renginde olması önemlidir.

Bu kuşların desenleri hiçbir zaman parçalı olmaz. Gövde renkleri birbirlerinden farklı olur. Mor, mavi, leylak rengi ise en sık görülen renkler arasında yer almaktadır. Ayakları koyu renk olur. Nadiren de olsa açık renk oldukları görülmektedir. Bu muhabbet kuşunun genleri ise çekinik bir renk gen taşıyıcısına sahiptir. Erkek rainbow muhabbet kuşu ise her zaman mavi gagaya sahiptir.

Doğada yer alan ve yaşayan rainbow muhabbet kuşlarının rengi yeşil, mavi ve sarı gibi birçok renkte olabiliyor. Başları sarı, orta gövdeleri yeşil, kuyrukları ise mavi renktir. Bu kuşlarda yer alan renk kombinasyonu çeşitlilik gösterebilir. Bu tür renklerin bir araya gelmesi zordur. Bu yüzden rainbow muhabbet kuşları aşırı derecede değerli olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuş Sahiplenmenin Avantajları Nelerdir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.