Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kanarya Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Abone Ol 
Kanarya Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Kanarya, Serinus Canaria adlı kuş türünün farklı cinsleri için kullanılmakta olan genel bir terim adıdır. Kanaryalar çoğu zaman tahıl türleri ile beslendiklerinden ötürü kanarya yeminin içeriğinde de bol bol tahıl yer almaktadır.

Kanaryaların Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Kanarya

Turuncu Kanarya

Kanaryalar genel olarak ufak ve uzun bir gövdeye sahip olurlar. Renkli ve parlak tüyleri vardır. Gözleri ufacık ve yuvarlaktır. Kanaryaların ufak bir koni biçiminde gagaları olur. Bu görünümleri sayesinde birçok kişi tarafından sevimli bulunurlar. İlgi çekicidirler.

Kanarya yetiştiriciliği Türkiye dahil olmak üzere dünya genelinde birçok yerde popüler bir meslek haline gelmiştir. Son derece kolay bir bakım rutinleri vardır. Gereksinim duydukları yer az olduğu için de evcil kuşlar içinde en çok beslenen kuşlardan biri olurlar.

Kanarya Bakımı ve Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Bu kuşlar yalnız yaşayan bir tür olmasına karşın, üreme zamanlarının ortalarına doğru çiftleşmeyi tercih ederler. Üreme vakitlerinin dışındaki zamanlarda ise başka türlü şeylere alaka göstermedikleri bilinmektedir.

Kanarya türlerine bakıldığında ise bazı kuşların eşlerine sadık olduğu görülmektedir. Doğada iken kanaryalar, yuva bölgelerine gidecekleri an gün ışığından faydalanmaya başlarlar.

Bu ve bunun gibi nedenlerden ötürü ev ortamında beslenmekte olan kanaryaların da büyük bir kısmının güneş ışığından uzak kalmaması ve doğrudan da güneş ışığına mahrum kalmamaları gerekir.

Kuşların barınması durumu, sağlıklı hissedebilmeleri açısından son derece önemlidir. Fakat bir kuşun mutlu bir biçimde ötmesi yani şarkı söylemesi için ona sevgi göstermelisiniz. Ancak bu şekilde iyi hisseder.

Kanarya genel olarak 14 seneden daha uzun yaşayabilmektedir. Ama kanaryaların bakımı çok da kolay olmamaktadır. Kanaryaların yeminin yanı sıra takviye de alması gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlarda Kusma Problemi

Kanaryalar, kuşlar içerisinde en meraklı yapıdaki türlerden biri olarak dikkat çekerler. Onun için özel bir kafes ortamı yaratmalısınız. Çünkü o özel bir kuş olarak bilinir.

İlgisizlikten çok hazzetmezler. Onlara her daim sevgi dolu davranmanızı beklerler. Yaramaz sayılabilirler çünkü fazla hareketli bir yapıları vardır. Kanaryaların yetiştirilme amaçları vardır.

Sesi için, rengi ya da görünümü için yetiştirilir. Sesleri için yetiştirilmekte olan kanaryaların büyük bir kısmı erkek olmaktadır. Çünkü sadece erkek kanarya şarkı söyleyebiliyor. Dişi kanaryalar bu konuda fazla yetenekli değildir. Yine de istisnai durumlar olabilmektedir, bazı dişi kanaryaların da şarkı söyleyebildiği görülmüştür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.