Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sarı Melek Balığı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

22.11.2021
1.989
Abone Ol 
Sarı Melek Balığı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Melek balıkları birçok renk çeşitliliği ve muazzam zarif görüntüleriyle çok dikkat çekmektedir. Bunlardan biri de sarı melek balığı olmaktadır. Peki, bu balıkların genel özellikleri neler?

Sarı Melek Balığı Özellikleri Nelerdir?

Çok beğenilen ve sevilen sarı melek balığı birçok kişi tarafından akvaryumda beslenmek isteniyor. Bu noktada sarı melek balıkları ile ilgili bilgi edinmek çok önemlidir. Her balığın yaşadığı alan, beslenmesi ve bakımı birbirinden farklıdır. Bu hususta doğru bilgiyi edinmek, balığınızın sağlıklı bir şekilde yaşamasına katkı sağlayacaktır.

Salı melek balığı ilgi çekici ve güzel bir görüntüye sahiptir. Bu balıkların göz renkleri kırmızı ya da maviye yakın renklerde olabilmektedir. Asıl yaşam alanları Güney Amerika bölgesidir. Sarı melek balıklarının beslenmesi ve bakımı birçok balık bakımına göre daha kolaydır.

Bu balık çeşitleri eş konusunda seçicidir ve eşlerini kendileri seçtikten sonra çok kolay bir şekilde üreyebilirler ve üremeleri yumurtlama şeklindedir. Sarı melek balıkları boyut olarak yaklaşık 15 santimetreye kadar büyüyebilen ve hem etle hem de otla beslenen bir balık türüdür. Yaşadıkları suyun yumuşak olmasını tercih ederler ve denizde yaşayanlardansa akvaryumda yaşayanlar daha sakin ve uysal olmaktadırlar.

Sarı Melek Balığı Bakımı Nasıl Olmalı?

Bu balık çeşitlerinin bakımı birçok balığın bakımına göre daha zahmetsiz ve kolaydır. Balık bakımıyla alakalı noktalara dikkat edilirse, balığınız uzun yıllar boyu sizinle yaşayabilirler. Akvaryum yeterli genişlikte ve yükseklikte seçilmelidir. Çünkü sarı melek balığı geniş yerlerde yüzmekten hoşlanır. Bu seçmiş olduğunuz geniş akvaryumun içerisinde belli objeler, taşlar, küçük mağaralar bulunmalıdır. Çünkü balığınız yumurtalarını saklamak için bu alanları kullanacaktır.

Bu balık türüne kendi doğal yaşamındaymış gibi hissettirmek önemlidir. Özellikle akvaryumuna kolay uyum sağlamasını istiyorsanız alacağınız çeşitli akvaryum ekipman ve aksesuarları faydalı olacaktır. Bu yüzden akvaryum bitkileri kullanmanız da onların yararına olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryumda Yüksek PH Nedenleri Nelerdir?

Sarı melek balıklarının sularının sıcaklığı 26 derece olması idealdir. Bunun yanında suyun temizliği de oldukça önemlidir. Balığınızın suyunu düzenli olarak temizlemeniz gerekmektedir ve akvaryumdaki suyun içerik bakımından temiz olduğundan, pH seviyesinin de düşük olduğundan kesinlikle emin olmalısınız. Bunun için akvaryum filtresi ile akvaryum su düzenleyiciler kullanmalısınız. Aynı zamanda akvaryum bakım ve temizlik ürünleri yardımıyla balığınızın yaşam alanını hijyenik tutmanız gerekiyor.

Melek balıklarının yumuşak sularda yaşamaktan hoşlandıklarından bahsetmiştik, suyun pH seviyesinin düşük olması demek o suyun yumuşak bir su olduğu anlamına gelmektedir. Akvaryumunuzda mutlaka filtreleme sistemi de bulundurmalısınız.

Sarı melek balığı bakımında, akvaryuma alacağınız diğer balıkların çeşitleri de çok önemlidir. Bir melek balığının yanına alabileceğiniz balıklardan en uygunu çiklet balıklarıdır. Bunun dışında lepistes balıkları kesinlikle melek balığıyla aynı akvaryumda bulunmamalıdır. Lepistes balıkları boyut olarak küçük olabileceğinden, melek balığı onu yiyebilir. Bu detaylara dikkat ettiğinizde sarı melek balıklarının bakımları çok kolay olacaktır.

Sarı Melek Balığı Ne Yer?

Bu balık türünü beslemek de çok kolaydır. Melek balıklarına özgü üretilen yemlerle onları rahatlıkla besleyebilirsiniz. Bu balıklar hem etçil hem de otçul oldukları için besin değeri olarak onlara uygun yemlerin verilmesi tavsiye edilmektedir.

Seçilen balık yemi içeriği zengin ve faydalı olmasının yanında kolay sindirilebilir olması da çok önemlidir. Sarı melek balığı cinsleri gereği kendilerinden küçük balıkları yeme eğilimi gösterirler. Bu sebeple yanlarına onlardan daha küçük balıklar kesinlikle koyulmamalıdır. Çünkü sarı melek balığı onları yiyebilir.

Özetle bu balık çeşidinin beslenmesinde kaliteli ve onlar için özel üretilen balık pul yem, balık tablet yem ya da balık için canlı yemler rahatlıkla tercih edilebilir. Melek balıklarının beslenmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri onları aşırı derecede beslememeniz gerektiğidir. Aşırı beslediğiniz sarı melek balıklarının hareketleri yavaşlayabildiği gibi ölmelerine de sebep olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Etçil Akvaryum Balıkları Hangileri?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.