Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sarı Sultan Papağanı Cinsiyeti Nasıl Belirlenir?

Abone Ol 
Sarı Sultan Papağanı Cinsiyeti Nasıl Belirlenir?

Sarı sultan papağanı sahiplenenler genellikle kuşlarının cinsiyetini öğrenmek isterler ancak bu durumu anlamak için belli noktalara dikkat etmek gereklidir. Özellikle de papağanların cinsiyetini anlamak için DNA testi uygulanabilir, ses özelliklerine ve daha farklı pek çok özelliklere dikkat edilebilir. Bu yöntemler için en kesin ayrımı sağlayan ise DNA testidir. Diğer yöntemler sultan papağanlarının cinsiyetinin belirlenmesinde %100 sonuç vermeyebilir. Peki, sarı sultan papağanı cinsiyeti nasıl belirlenir? İşte, sarı sultan papağanlarının cinsiyetini öğrenme konusunda merak edilen bilgiler!

Sarı Sultan Papağanı Cinsiyet Öğrenme

Sultan papağanlarının cinsiyetinin belirlenmesi için uygulanabilecek farklı teknikler vardır. Bu teknikler ile sultan papağanı alırken ya da bir sultan papağanı bakarken cinsiyetini anlamak da mümkün olabilir.

DNA Testi İle Cinsiyetin Anlaşılması

Sultan papağanlarının her birinde uygulanabilen DNA testleri, cinsiyet konusunda kesin bir bilgi verebilir. Tüylerden alınan örnek sayesinde DNA testi uygulanır. Yanılma payı olmayan bu testler yüksek fiyatlara sahiptir ve Türkiye’de pek tercih edilmeyen yöntemlerdir ancak yurtdışında daha uygun şekilde ve sıklıkla kullanılabilmektedir.

Papağanın Sesine Göre Cinsiyet Ayrımı

Farklı kuş türlerinde olduğu gibi sultan papağanlarında da sese bakılarak cinsiyet ayrımı yapılabilmektedir. Özellikle de üreme döneminde dişi ve erkek papağanların ötüş tarzlarında belli bir ayrım gözlemlenir. Dişi sultan papağanları üreme döneminde çok sessiz bir hal alır ve etkilenen konumuna gelir. Erkek sultan papağanları ise etkileyen konumunda olacağı için çok daha fazla ötme ve farklı ötüş şekilleri sergileme eğiliminde olacaktır.

Sarı Sultan Papağanı

Erkek sultan papağanları genel anlamda dişilere göre daha fazla ve daha uzun ötme eğilimi gösterirler. Bu gibi farklı özelliklerden sultan papağanlarının cinsiyetini ayırt etmek de mümkün olabilir.

Erkek sultan papağanları farklı melodiler ve tonlar ile öterler. Farklı sesler çıkarmaktan keyif alırlar. Dişi sultan papağanları ise daha tekdüze bir ötüş biçimini benimser. Bu ötüş şekillerine dikkat ederek de papağanınızın dişi ya da erkek olduğunu anlamanız mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En İyi Konuşan Papağan Cinsi

Sarı Sultan Papağanı Cinsiyeti Nasıl Anlaşılabilir?

Altı aydan önce sultan papağanlarının renkleri tam olarak belirginleşmemiş olur ve ötme davranışları da daha yeni gelişmeye başlar. Bu nedenle de altı aydan küçük sarı sultan papağanlarının cinsiyetlerini anlamak her zaman mümkün olmayabilir.

Sarı sultan papağanı cinsiyetini anlamak baş bölümündeki sarı bölgenin incelenmesi ile sağlanabilir. Altı aylık olmuş sultan papağanlarının tüylerinin rengi artık tam olarak oturmuş bir hal alır. Sarı sultan papağanlarının yüz bölgesindeki sarı tüyler çok daha belirgin ve koyu bir sarı renkte olur. Dişilerde ise bu renk erkeklerdeki kadar koyu bir sarı olmaz. Tüylerinin kendi rengine çok daha yakın bir tonda sarı olacaktır.

1 yaşını doldurmuş olan sultan papağanlarının kanatlarının altına bakarak cinsiyetlerini anlamak da mümkün olabilir. Kanadını yavaşça açıp arkasından bir ışık kaynağı tutmanız ve kanatlarının tamamında benekler olup olmadığını kontrol etmeniz onun cinsiyetini anlamanız için yeterli olacaktır. Dişi sultan papağanlarının kanatlarının altında benekleri görmeniz mümkündür. Erkek sultan papağanlarında ise bu benekler bulunmaz.

Papağanınızın ihtiyaç duyduğu en kaliteli ürünleri Pet Shop Zooda bulabilirsiniz!

Sultan papağanı hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.