Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sevda Papağanı (Sultan Papağanı) Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Sevda Papağanı (Sultan Papağanı) Hakkında Bilgiler

Bugünkü yazımızda Sevda papağanı yani bir diğer adıyla Sultan papağanı hakkında detaylı bilgiler veriyor olacağız. Bu kuş türünün Latince adı ise Nymphicus Hollandicus olarak bilinmektedir.

Kakadugiller ailesine mensup olan bu sevimli papağan dostumuz, genel olarak gri ve beyaz renklerde olur. Kakadu türü olarak da bilinir. Temel besinlerini ise çekirdek, darı, armut sapı, kiraz sapı ve kuru incir içi gibi gıdalardan almaktadır.

Erkek olanlarda taklit becerisi gelişmiştir. Az önce saydığımız yiyecekleri vererek bu papağanı kendinize alıştırabilirsiniz. Kalabalık ortamlara bayılırlar. Kafes içerisinde yaşamaktan pek hazzettiklerini söyleyemeyiz.

Erkek Sevda papağanı her zaman kuvvetli bir çene yapısına sahip olmasıyla dikkat çeker. Ortalama olarak 15 ila 25 sene kadar yaşarlar. Bu minvalde uzun bir ömürleri olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Sıcak iklim kuşu olarak bilinirler. 15 derecenin altında bir yerde hastalanma olasılıkları vardır.

Sevda Papağanı (Sultan Papağanı) Mutasyon Süreci

Bu papağan türünün normal grey, pearl, lutino ve pied adında 4 farklı mutasyonu bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, bu türlerin haricinde meydana gelebilecek olan whiteface, albino ve cinnamon adlı mutasyonları da vardır. Sevda papağanı yani Sultan papağanının mutasyon geçirmemiş hali normal grey adlı geni taşımakta olan kuşlarda sıklıkla görülmektedir.

Sevda Papağanı (Sultan Papağanı) Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

 

sevda papağanı

Bu kuş türünün, cinsiyetinin belirlenmesinde temel olarak kullanılan en önemli özelliği ötüş şekli olarak bilinmektedir. Erkek olan bir Sevda papağanı ıslık şeklinde uzun ötüşlerde bulunur.

Dişi olanlar ise tek tip bir ötüş sergileyerek taklit yapma konusunda eksik olduklarını belli ederler. Bunu papağanları pek tanımayan bir insan bile rahatlıkla anlayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Afrika Gri Papağan Beslenme İhtiyacı

Belirli bir zamanı atlatıp ilk tüyleri de döktükten sonra bu papağanların sırt bölgelerinde yer alan tüylerindeki çizgiler azalmaya başlıyor hatta tamamen ortadan kalkıyorsa kuşun erkek olduğu anlaşılır.

Eğer tam tersi bir durum varsa da kuşun dişi olduğu netleşmiş olur. Kesin cevap her zaman DNA testi sonucunda elde edilir. Tabii birçok Sevda papağanı sahibi olan kişi bu teste masraf yapmayı istemez ve kuşunun cinsiyetini öğrenmemeyi tercih eder.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.