Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sibirya Kurdu Hakkında 6 Bilgi

Abone Ol 
Sibirya Kurdu Hakkında 6 Bilgi

Sibirya kurdu, inanılmaz kızak çekme becerisiyle tanınır. Elbette Sibirya kurtlarının tek özelliği bu değil! Bu köpekler, Sibirya’daki Çukçi halkının daha verimli bir şekilde avlanmasına yardımcı olmak için yetiştirilmişlerdi. Sevimli, arkadaş canlısı ve sadık bir ırk olduklarından dolayı pek çok insan tarafından sahiplenilmek istenir. Parlak mavi gözleriyle de öne çıkan Sibirya kurtları hakkında diğer bilgilere göz atalım.

Kökeni Sibirya’dır

Sibirya’da ortaya çıkan bu köpekler, yaklaşık 3000 yıl önce yarı göçebe bir kabile olan Çukçi halkı tarafından yetiştirildiler. Avlanma alanlarını genişletmek isteyen Çukçi halkı, kızaklarını uzun mesafelerde çekmek konusunda zorlanıyorlardı. Güçlü Sibirya kurdu yetiştirerek bu probleme çözüm buldular.

Soğuğa Karşı Dayanıklı

Sibirya kurtları sıfır altı iklimlerde ortaya çıktıkları için her zaman şiddetli kış şartlarına dayanıklıdır. Badem şeklindeki gözleri, kar ve kardan yansıyan güçlü güneş ışığına karşı koruma sağlar. Vücut ısısını korumalarına yardımcı olan çok kalın dış tabakaları vardır. Bu tabaka aynı zamanda suya dayanıklıdır.

sibirya kurdu

Enerjisi Yüksek

Yüksek enerjili ve hareketli bir köpek arıyorsanız, Sibirya kurdu doğru bir seçim olabilir. Çok fazla hareketli olan bu köpekler, yürümeyi, yüzmeyi, koşmayı ve oynamayı çok severler. Koşmak için yetiştirildikleri için mükemmel bir koşu arkadaşı da olurlar. Süper yoğun tüyleri, onları aşırı ısınmaya karşı daha duyarlı hale getirir. Sıcak bir iklimde yaşıyorsanız, su aktiviteleri de hoşuna gidebilir.

Genelde Gözleri Mavidir

Mavi gözler çoğu köpek ırkında oldukça nadirdir, ancak birçok Sibirya kurdu parlak mavi gözlerle doğar. Bazıları ise kahverengi ya da turuncumsu gözlere sahiptir.

Arkadaş Canlısı

Sert duruşlarına ve kurt benzeri görünümlerine rağmen, Sibirya kurtları inanılmaz derecede arkadaş canlısıdır. Bir bekçi köpeği arıyorsanız, Sibirya kurdu bunun için pek uygun değildir. Çünkü yabancılara fazla güvenir. Daha serin bir iklimde yaşıyorsanız, büyük bir arka bahçeniz varsa bu köpekler aileniz için mükemmel bir seçim olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Avustralya Köpek Cinsleri

Dayanıklıdır

Sibirya kurtları, yemek yemeden ve vücutlarına şeker ve yağ depolamadan saatlerce koşabilirler. Peki, rezervlerini kullanmadan bu kadar çok kaloriyi nasıl yakarlar? Nedeni ise metabolizmalarını performans için düzenlemeleridir. Biz insanlar herhangi bir enerji kaynağı olmadan saatlerce koşmaya kalkarsak, çok çabuk yoruluruz ve durmamız gerekir. Ama bu köpekler minimum yiyecek tedarikiyle uzun mesafeler boyunca koşabilecek şekilde yetiştirildi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Zübeyde dedi ki:

    Satılık mı acaba yani bu tür köpek satyomusunuz eğer satyosanız fiyat öğrenebilirmiyim