Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sultan Papağanı Albino Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
Sultan Papağanı Albino Özellikleri Nelerdir?

Sultan papağanı albino ilgi çeken kuşlar arasında sayılır. Sultan papağanları (sevda papağanı) çekici görünümleri ve zahmetsiz bakımları ile sıklıkla tercih edilen kuş türlerinden biridir. Kolay eğitilebilen bu papağanların albino olması da onları daha dikkat çekici hale getirir. Sultan papağanı albino olduğunda tüm vücutları beyaz ve gözleri de kırmızı renkte olur. Pigment eksikliği nedeniyle beyaz renge sahip olan bu papağanlar, az rastlanan Sultan papağanı türlerinden biridir.

Sultan Papağanı Albino Özellikleri Nelerdir?

Sultan papağanlarının içinde en az rastlanılanlardan biri olan albino sultan papağanları, bembeyaz renkleri ve kırmızı gözleri ile öne çıkarlar. Bu papağanlar yalnızca az bulunuyor olmaları ile değil farklı ve zarif görünümleri ile de sıklıkla tercih edilen papağanlardandır. Albino olmalarının temel nedeni vücutlarında melanin pigmentinin eksik olmasıdır. Bu nedenle de tıpkı insanlarda olduğu gibi albinoluk görülebilir.

Albino Sultan Papağanlarının Karakteri Nasıldır?

Sultan papağanları genel anlamda çok kolay eğitilebilen kuşlardır. Bu papağanları eğitmek için birkaç kez eğitim vermek bile yeterli olabilir. Çok basit bir kelimeyi söylemesi, ıslık gibi basit sesleri çıkması ya da istediğiniz şekilde hareket etmesi için birkaç denemede başarılı sonuç alabilirsiniz.

Sultan Papağanı Albino

Öğrenmeye ve uygulamaya meraklı yapısının yanı sıra bu kuşlar ilgi görmeyi de severler. Onlarla ilgilenmeniz, onlara eğitim vermeniz hoşlarına gidecektir. Yalnız kalmaktan da hoşlanmayan bu papağanları çift olarak bakmanız onları neşelendirebilir. Bu sayede sürekli olarak sizden ilgi görmeyi de beklemezler ve birbirleri ile iletişim haline kalarak neşelerini korurlar.

Genel olarak pek konuşmayan bu papağanlar ıslık gibi basit sesleri taklit edebilirler. Bu sesleri taklit etmek için birkaç kez duymaları yeterlidir. Onları eğitmek için ise hevesli olmanız gerekir. Bu sayede eğitimlerini doğru şekilde verebilirsiniz.

Albino Sultan Papağanı Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

İlgiyi seven sultan papağanı albino özelliğine sahip olduğunda aslında karakterinde hiçbir değişim olmaz. Bu özelliği onun türünü değil yalnızca dış görünümünü değiştirir. Bu nedenle de sultan papağanlarından bir farkı yoktur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Güvercin Hastalıkları Nelerdir?

Bu papağanların bakımında ise özenli olmakta fayda vardır. Onlarla sürekli ilgilenmek gereklidir. Genel bakımları ise pek zahmet verici değildir. Yalnızca kafeslerinin temizliğini düzenli şekilde yapmanız onların bakımı için yeterli olacaktır. Ayrıca vitamin gibi takviye edici içerikler ile de sağlıklarını desteklemeniz mümkündür.

Sultan papağanlarının bakımı sırasında özellikle de ortamın sıcaklığına dikkat etmeniz gerekir. Ortamın sıcaklığı 15 derecenin altında olduğu zaman bu, sağlıklı için ciddi bir tehdit olabilir. Bu nedenle de sultan papağanının kafesini ılık ve rüzgar almayan bir noktada bulundurmanız gereklidir.

Sultan papağanınızın daha rahat şekilde hareket etmesi ve kendine ait alanı olduğunu bilmesi için geniş bir kafes tercih etmeniz gerekebilir. Özellikle de iki sultan papağanı besliyorsanız ikisinin de daha konforlu bir kafese sahip olması için geniş alan yaratmanız gerekir.

En iyi papağan yemleri ve bakım ürünleri için online mağazamızı inceleyebilirsiniz!

Sultan papağanı hakkında daha çok bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.