Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Suriye Hamsterı Bakımı Nasıl Olmalı?

07.06.2023
403
Abone Ol 
Suriye Hamsterı Bakımı Nasıl Olmalı?

Suriye hamsterı bakımı, bu sevimli canlıyı sahiplenenler için çok önemli bir konu. En popüler hamster türlerinden biri de şüphesiz ki, Suriye hamsterı olur. Altın hamster olarak da tanınan bu kemirgenler, küçük bir evcil hayvan sahiplenmek isteyenler için en iyi seçimdir. Suriye hamsterlarını izlemesi eğlencelidir ve bu hamasterlar aşırı bakım gerektirmezler.

Suriye Hamsterı Özellikleri

Suriye Hamsterı Bakımı

Suriye hamsterı bakımı öncesinde biraz bu kemirgen dostlarımızdan söz edelim. Suriye hamsterları, isminden de anlaşılacağı üzere Suriye’ye özgü canlılardır. Suriye’nin kuzeyi ile ülkemizin güney kesimlerindeki kurak bölgelerde yetiştirilir. Suriye hamsterlarının rengi altın-kahverengi karışımıdır. Seçici yetiştirme ile farklı desen, renk ve tüy uzunluğunda Suriye hamsterları elde edilebilir.

Evcil hayvan olarak popülaritesi her geçen gün artan Suriye hamsterları, bakımlarının kolay olmasından dolayı her ev için uygundur. Hamster ürünleri ile bakımı teşvik edilen Suriye hamsterları, kaliteli beslenmeli ve iyi bir yaşam alanına sahip olmalıdır.

Suriye Hamsterı Davranışı ve Mizacı

Suriye hamsterı bakımı doğru bir şekilde uygulanabilmesi adına, bu hayvanların davranış ve mizacı hakkında yeterli bilgiye sahip olmak önem arz eder. Suriye hamsterları, diğer birçok hamster türü gibi gece saatlerinde aktiftir ve gündüzleri uyur. Genellikle sessiz bir evcil hayvan olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, hamster kafesi uyuduğunuz odada ise gece saatlerinde hamsterın aktifliği sizi rahatsız edebilir.

Bazı Suriye hamsterları insanların yaşamına ayak uydurabilir. Bununla beraber Suriye hamsterlarından kimileri irkildiğinde ya da yanlış bir harekete maruz kaldığında ısırabilir. Bundan dolayı sabahın erken saatlerinde ya da akşam saatlerinde hamsterınızla etkileşime geçmek daha doğru olabilir. Hamsterınızı tutarken ona nazik davranmayı da ihmal etmemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kış Aylarında Tavşan Bakımı İpuçları

Suriye hamsterı, vahşi doğada en yalnız hayvanlardan biridir. Bu sebeple de Suriye hamsterları bölgesel hayvanlardır. Bu detay, Suriye hamsterlarının evcil hayvan olarak her zaman yalnız tutulmaları gerektiğini göstermez. Genç hamsterlar kafes arkadaşları ile iyi zamanlar geçirebilir. Hatta birden fazla Suriye hamsterının aynı yerde tutulması önerilir. Fakat yaşı ilerleyen hamsterın saldırgan olma ihtimali yüksektir. Eğer ki, hamsterınız yaşlı ise onu tek başına bir kafese koyabilirsiniz.

Suriye hamsterları, sahipleri ile yakın bağlar oluşturmayabilirler. Ancak omzunuzda uzanmaktan ve sizinle oyunlar oynamaktan zevk alabilirler. Bu yüzden de Suriye hamsterı bakımı söz konusu olduğunda hamsterla ilgilenmek de önemli bir detaydır. Ayrıca, hamsterınızı evcilleştirmek için ona her gün biraz zaman ayırmanız gerektiğini hatırlatırız.

Suriye Hamsterı Kafes İhtiyacı

Suriye Hamsterı Bakımı

Suriye hamsterı bakımı hususunda kafes önemli bir konudur. Bir Suriye hamsterının barınabileceği kafesi yeterince büyük boyutlu olmalıdır. Çünkü kafes, hamsterın egzersiz, oyun, beslenme ve uyuma için birincil alanıdır. Suriye hamsterınız için tel kafesler tercih edebileceğiniz gibi plastik ve sağlam bileşenlerden imal edilen kafeslere de yönelebilirsiniz.

Suriye hamsterınız için tel kafes satın alacaksanız; ürünün tel aralıklarına dikkat etmelisiniz. Tel aralığı geniş olan kafesleri tercih etmemelisiniz. Aksi durumda hamsterınız kaçabilir. Hamster dostunuza plastik kafesler satın almayı düşünüyorsanız; ürünün sağlamlığından emin olmalısınız. Ayrıca kafeste, çeşitli materyaller ve oyuncaklar için yeterli alanlar olmalıdır.

Suriye Hamsterı Beslenme İhtiyacı

Suriye hamsterı bakımı, beslenme konusunu da kapsar. Suriye hamsterınızın sağlıklı beslenmesi, onun çeşitli hastalıklara yakalanmasını önler. Bu sayede hamster dostunuz size daha uzun süre ve sağlıkla arkadaşlık eder. Hamsterınıza besin bileşenleri açısından zengin olan hamster yemleri ve kemirgen otları sunmalısınız. Ara sıra atıştırmalık yerine ona sebze ve meyveler de verebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Campbell Hamsterı Bakımı ve Özellikleri

Suriye Hamsterı Su İhtiyacı

Suriye hamsterı bakımı konusunda hamsterlerin su gereksinimi unutulmamalıdır. Her canlının suya ihtiyacı vardır. Bu durum hamsterlar için de geçerlidir. Bu sebeple de hamsterınızın kafesinde kemirgen suluğu olmalı ve suluk her daim temiz su barındırmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.