Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Süs Köpeği Irkları Nelerdir? Süs Köpeği Cinsleri

Abone Ol 
Süs Köpeği Irkları Nelerdir? Süs Köpeği Cinsleri

Süs köpeği ırkları hangileridir? Süs köpekleri genel anlamda küçük boyutlardadır. Küçük boyutlu olmaları ile bilinen süs köpeklerinin bakım ve temizliği de diğer köpeklere göre farklı olabilir. Süs köpekleri genel olarak enerji dolu, neşeli ve oyuncu köpeklerdir. Bu nedenle de süs köpekleri daha çok ilgi isteyebilir. Peki, süs köpeği ırkları nelerdir? Süs köpeği ırklarının özellikleri nelerdir?

Süs Köpeği Irkları Nelerdir?

Süs köpeklerinin farklı cinsleri vardır. Bu köpeklerin farklı özellikleri vardır ve her birinin hem karakter hem de görünüm özellikleri birbirinden farklı olabilir. Bu köpekler sevimli, ufak ve neşeli duruşları ile dikkat çekerler. Farklı süs köpeklerinin her biri genel karakter özellikleri ile öne çıkan hayvanlardır. İşte süs köpeği ırkları arasında en popüler olanlar ve özellikleri!

Toy Poodle Süs Köpekleri ve Özellikleri

Toy poodle cinsi kaniş türleri içindeki en küçük olanlardır. Düzenli bakımı ve temizliği sağlandığı zaman sağlıklı bir hayat sürmeleri de mümkün olabilir. Aktif ve neşeli tavrı ile bilinen Toy Poodle cinsi süs köpeklerinin egzersizlerinin de düzenli olması gerekir. Bol ilgi isteyen bu köpekler ile gün içinde oyunlar oynamak ve ilgilenmek gerekir.

Maltese Köpekleri ve Özellikleri

Süs köpeği ırkları arasında bir diğeri de Maltese köpekler de var. Sadık, oyuncu ve aile ile iyi anlaşan Maltese cinsi köpekler; sahibini korumak için ellerinden geleni yapar. Bu köpekler yemek konusunda seçici olabilir ve tuvalet eğitimleri de zorlayıcı olabilir. Yine de ilgili ve sabırlı bir tavır gösterilirse Maltese cinsi köpeklerin eğitimi oldukça kolay hale gelebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papillon Köpek Özellikleri ve Bakımı

Maltese cinsi köpeklerin özellikle de tüy bakımına dikkat etmek gerekir. Bu köpeklerin tüylerinin düzenli olarak taranması ve temizliklerinin de yapılması önemlidir. Bakımları konusunda en uğraştırıcı olabilecek nokta budur. Bunun dışında Maltese cinsi köpekler ilgi bekleyen ve seven köpekler olduğu için tüm gün evde yalnız kalmaları sağlıklı olmayabilir.

Shih Tzu Süs Köpekleri ve Özellikleri

Shih tzu süs köpeklerinin bakımındaki en uğraştırıcı nokta onların tüy bakımıdır. Tüylerinin bakımı yeterli ve düzenli olarak sağlanmazsa bu köpeklerin tüylerinde matlaşma problemi görülebilir. Kibar, sadık ve neşeli yapıları ile öne çıkan shih tzu köpekleri tüm günü oyunlar ve egzersizler ile geçirmek için oldukça uygundur. Özellikle de çocuklar ile çok iyi anlaşabilir ve onlar ile oynamaktan keyif alabilirler.

Chihuahua Süs Köpekleri ve Özellikleri

Chihuahua köpek de süs köpeği ırkları listesinde yer alır. Chihuahua cinsi köpeklerin en belirgin özelliği onların inatçı olmasıdır. İnatçılıklarının yanı sıra sevgi dolu yönleri ile de öne çıkan bu köpekler sahiplerine son derece bağlıdır. Küçük cüsselerine rağmen sahiplerini korumak için ellerinden geleni yaparlar.

Chihuahua köpeklerin sosyalleşme konusunda en sevdikleri şey, başka bir chihuahua ile birlikte olmaktır. Bu köpekler enerjik ve aktif oldukları için diğer köpekler ile de kaliteli iletişim kurabilirler. Ayrıca onunla oyunlar oynamanızdan ve vakit geçirmenizden de keyif alırlar. Özellikle de diğer chihuahua köpekler ile vakit geçirmesine izin vermeniz onu mutlu edecektir.

Pekinez Süs Köpekleri ve Özellikleri

Fino köpekler grubunda yer alan Pekinez süs köpekleri, çok uzun tüyleri ile bilinen köpeklerden biridir. Bu köpeklerin uzun tüyleri dikkatli ve özenli bakım gerektirir. Sahiplerine ve sevdiklerine karşı sadık ve korumacı yapıya sahip olan Pekinez süs köpeklerinin enerjik tavırlarını göz ardı etmemek gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Göz Akıntısı Nedir? Bu Rahatsızlığın Nedenleri Nelerdir?

İlgiyi ve oyun oynamayı seven Pekinez süs köpekleri, sahipleri ile vakit geçirmekten hoşlanırlar. Bu köpeklerin sadık ve ilgi dolu tavırları onların tam bir aile köpeği olduğunu da net şekilde göstermektedir. Onlarla ilgilenerek mutlu olmalarını ve enerjilerini tüketmelerini sağlamanız mümkündür.

Köpeğiniz için en iyi köpek ürünleri ve köpek mamaları Pet Shop Zoo’da!

Süs köpekleri hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.