Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Süs Köpekleri Ne Yer?

Abone Ol 
Süs Köpekleri Ne Yer?

Süs köpeği sahiplenecekseniz, süs köpekleri ne yer diye merak ediyor olabilirsiniz. Hemen hemen her köpek gibi süs köpekleri de kuru mama, yaş mama ve ödül mamalarıyla beslenir. Aslına bakarsanız sağlıklı olan da budur. Çünkü köpeklerin sindirim sistemlerine göre hazırlanmış mamalar onlara diğer gıdalara göre her zaman daha iyi gelecektir. Ancak kabul etmeliyiz ki sürekli aynı mamayı tüketmek bazı köpeklerin hoşuna gitmeyebilir. Bu nedenle süs köpekleri de arada ev yemekleri yemekten çok hoşlanır. Ev yemekleri insanların damak tatlarına göre yapıldığı için oldukça lezzetlidir fakat tüm ev yemekleri köpekler için uygun değildir. Süs köpekleri kuru, yaş ve ödül maması dışında neler yiyebilir gelin birlikte bakalım…

Süs Köpekleri Ne Yer? Süs Köpeklerine Ne Verilir?

Süs köpekleri için en sağlıklı besinler kuru, yaş ve ödül maması olarak kabul edilir. Köpek mamaları, köpeklerin sağlığı ve gelişimi düşünülerek formüle edilir. Mamalara ek olarak sevimli dostlarımız için yararlı olan birçok besin vardır. Bunlara örnek vermek gerekirse, sebzeler, meyveler, et, süt ve süt ürünleri diyebiliriz. Evet, köpekler etobur hayvanlardır ancak gelişimleri ve sindirim sistemleri için bitkisel bazlı gıdalara da ihtiyaç duyarlar.

Süs Köpeklerinin Yiyebileceği Ev Yemekleri Nelerdir?

Ev yemekleri bakımından süs köpekleri ne yer? Süs köpeklerinin yiyebileceği yemeklerin başında et ve et ürünleri gelir. Doğaları gereği zaten etobur olan köpekler et yemeklerine bayılacaktır. Et, köpeklerin sindirim ve kas sistemlerine çok iyi gelen bir gıdadır. Süs köpeğinize et verirken dikkat etmeniz gereken birkaç unsur vardır. Bunlardan ilki, vereceğiniz et yemeğinin içinde sarımsak, soğan ya da baharatların bulunmamasıdır. İkincisi ise, köpeğinize vereceğiniz etin güzel pişmiş olması gerekir. Aksi takdirde köpeğinizde iç dış parazit görülebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Great Pyrenees Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Eğitimi

Pirinç Pilavı: Süs köpekleri ne yer? Lif açısından bir hayli zengin olan pirinç pilavı, süs köpeklerinin karbonhidrat ihtiyacını fazlasıyla karşılayan bir besindir.  Pirinç pilavının içinde doymuş yağ, kolesterol ya da soydum bulunmaz. Bu nedenle de eğer ki süs köpeğinizin yüksek tansiyonu yoksa gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.

Tavuk Eti: Protein bakımından oldukça zengin olan tavuk etini de patili dostunuzun severek yiyebileceği besinler arasındadır. Tavuk konusunda dikkat etmemiz gereken iki husus vardır. Bunlardan birincisi yaz aylarında tavuk etinin zehirleme ve alerjik reaksiyon gösterme olasılığı yüksek olduğu için çok sık tercih edilmemelidir. İkincisi ise et de olduğu gibi tavuğu da sevimli dostlarımıza çok baharatlık bir şekilde yedirmemeliyiz.

Sakatatlar: Süs köpeklerimize abartmadan sakatat yemeklerinden de verebiliriz. Sakatatlar, lifli yapıları sayesinde sevimli dostlarımızın bağışıklık ve boşaltım sistemlerine oldukça faydalı olan besinlerdir. Süs köpeğinize sakatat yedirecekseniz, haşlanmış ve baharatsız bir şekilde tercih etmelisiniz.

Makarna: Makarna da sevimli dostlarımızın sevdiği yiyeceklerden biridir. Yağlı ve soslu olmadığı sürece gönül rahatlığı ile dostlarınıza makarna verebilirsiniz. Ancak makarnayı çok sık vermeniz köpeğinizde sindirim rahatsızlıklarına yol açabilir. Bu konuda dikkatli olmalısınız.

Karnabahar Yemeği: Bizim için de oldukça faydalı olan karnabahar yemeği süs köpeklerimizin sindirim sistemi için de oldukça faydalıdır. Köpeğinize kuru mama verirken içine bir miktar karnabahar karıştırırsanız bu köpeğinizin sindirimi için yararlı olacaktır.

Bezelye Yemeği: Süs köpeklerinin kemik yapısına oldukça yararlı olacak bezelye yemeği salçalı suyundan arındırılmış bir şekilde patili dostlarımıza verilmelidir.

Kabak Yemeği: Özellikle süs köpekleri ishal ya da kabız olmuşsa onlara iyi gelecek kabak, lif bakımından çok zengin bir besindir.

Süs köpekleri ne yer? Süs köpeklerinizi yukarıda saydığımız yemeklerin dışında peynir, yoğurt ve meyvelerle de besleyebilirsiniz. Ama yağını, tuzunu, miktarını ve vereceğiniz sıklığı ayarlayamayacaksanız sadece kuru ve yaş mamalarla sevimli dostlarınızı beslemenizi öneririz. Çünkü onların sindirim sistemi bizimkinden çok daha farklıdır yapacağınız yanlış bir beslenme sonucunda sevimli dostunuzun hastalanmasına neden olabilirsiniz. Ödül maması olarak tercih edeceğiniz yaş konserve mamaları da iyi seçmelisiniz. Çünkü kuru mamalara göre oldukça kalorisi yüksek olan bu mamalar patili dostlarımıza sık sık verilirse kilo alımına neden olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Kaju Yiyebilir mi?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.