Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tavşan Bakımı Hakkında Önemli Bilgiler

14.02.2021
1.040
Abone Ol 
Tavşan Bakımı Hakkında Önemli Bilgiler

Tavşanlar, eşsiz birer evcil hayvan olmaktadır. huzurlu ve sağlıklı bir hayat yaşayabilmeleri için bazı özel gereksinimleri bulunmaktadır. Tavşan sahiplenmek istiyor fakat tavşan bakımı hakkında fazla bir şey bilmiyorsanız hazırladığımız bu bakım rehberi tam size göre demektir. İşte detaylar…

Tavşanınızın Bir Odası Olsun

Evde tavşan bakmak için birçok değişik seçenek sunulmaktadır. Tavşanlar açısından güvenli hale gelen bir oda oluşturmak son derece önemlidir. Tavşanınızın eğer bir tavşan evi olacak ise, bu evin yeteri kadar geniş olduğundan emin olmalısınız.

Eğer ki tavşanınızı ufak bir tavşan evinde tutma planı yapıyorsanız, gün içerisinde birkaç saat kadar egzersiz gibi aktivitelerini gerçekleştirebilmesi adına onu dışarı çıkarın. Tavşan bakımı konusunda en önemli detayların başında aktivite ve egzersizler gelmektedir.

Tavşan Bakımı Konusunda Saman Eksik Olmamalı

Yumurta, ekmek, süt ve yoğurt… Alışveriş listenize dahil etmeniz gereken bir şey daha var artık: Evet, saman! Tavşanların diyeti genel manada samandan oluşur. Tavşanlara her daim taze saman sağlamanız önemlidir.

Tavşanınız daha ufacık bir bebekse tavşan bakımı yaparken ona her daim yonca vermelisiniz. Yetişkin tavşanlara ise yulaf samanı vermeniz gerekir. Beslenme düzeni, tavşanınız açısından son derece önemli bir durum olarak göze çarpar.

Tavşanınızın samanını her daim temiz, erişebilir ve kuru tutmalısınız. Bunun için samanları tavşanınızın dolaştığı yerlere yakın konumda bulunan bir yere yerleştirin. Samanı sık sık yenilemeniz gerektiğini de asla unutmamalısınız.

Yiyeceklerinin Çeşitlenmesini Sağlamanız Gerekiyor

Her canlı bir süre sonra aynı yemeği yemekten sıkılır. Tek yönlü beslenme yalnızca damak tadı konusunda değil, aynı zamanda sağlık konusunda da etkin rol oynar. Tavşan dostunuza samanın yanı sıra farklı tatlar da vermelisiniz. Taze yeşillikler bunların başında gelir. Ara sıra havuç da verebilirsiniz. Fakat havuç yedirme işlemini sık sık tekrarlamamaya özen gösterin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kış Aylarında Tavşan Bakımı İpuçları

Tavşan bakımı konusunda önem arz eden bir başka husus ise, tavşanların yeteri kadar su tüketimi yaptığından emin olmakla alakalıdır. Bu sebeple tavşanınızın kolayca ulaşabileceği bir yere temiz bir kasede su bırakın. Bu suyu sürekli değiştirin. Durmaksızın koşan ve oyun oynayan tavşanlar yoruldukça su içmeye ihtiyaç duyarlar. Bol su tüketimi, insanlar için olduğu kadar tavşanlar için de büyük önem belirtir. Bu nedenle düzenli su içmeleri gerekir.

Tavşan Bakımı Konusunda Tuvalet Eğitimi

Tavşan Bakımı

Klozetin Yanında Bir Beyaz Tavşan

Tavşan sahiplenen kişilerin en çok dikkat ettiği mevzulardan biri de tuvalet eğitimi ile alakalıdır. Tavşanlara tuvaletlerini rahat biçimde yapabilecekleri bir alan tanımak, tavşan bakımı konusunda son derece önemli bir adımdır.

Tavşanlar her zaman için belli bir bölgede çiş ve kaka yapabilmek için doğal bir içgüdüye sahip olurlar. Su ve yiyecek kaplarının yanlarına bir yerlere kedi kumu kutusu kurup onları tuvalet konusunda eğitebilirsiniz.

Bu durumun bir başka sebebi de, tavşanların yemeklerini yerlerken tuvaletlerini yapmaktan hoşlanmaları ile alakalı olmaktadır. Bu iki yeri yan yana hazırlayarak bu davranışı da netleştirmiş olacaksınız.

Tavşan bakımı konusunda bu yazıda yer alan bilgileri göz önüne aldığınız sürece herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Bu bakım esnasında her zaman yapmanız gereken en önemli şey ise tavşanınıza sevgi ve saygı göstermenizdir.

Kemirgenlerle ilgili diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.