Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Teddy Lop Tavşanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

29.12.2021
5.185
Abone Ol 
Teddy Lop Tavşanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Popüler tavşan türlerinden biri de Teddy Lop tavşanı diyebiliriz. Bu tavşan türleri pelüş gibi tüyleri, minik popon kuyruğu ve uzun kulaklarıyla oldukça sevimli bir görüntüye sahiptir. Kemirgen grubunda yer alan bu tavşanlar bu sevimli görüntüleriyle de evcil hayvan olarak beslenmek için tercih edilmektedir.

Görüntüleriyle içimizi ısıtan Teddy tavşanlar evcil olarak eve alındıklarında eşyaları kemirmeleri yüzünden sahiplerine zor anlar yaşatabilirler. Kemirgenliklerine rağmen bu sevimli canlılara kızmak mümkün değildir. Eğer siz de Teddy Lop tavşanı sahiplenmek istiyorsanız onlar hakkında bazı bilgilere sahip olmanız gerekmektedir. Bu tavşan türünün özellikleri nedir ve bakımı, beslenmesi nasıl olmalıdır ayrıntılı inceleyelim.

Teddy Lop Tavşanı Özellikleri

Oldukça sevimli görüntüye sahip olan bu tavşanların asıl yaşam alanları Hollanda’dır. Teddy tavşanlar ağırlık olarak 1-3 kilogram ağırlığındadır. Cüce tavşan ırkına giren bu tavşanların kulakları aşağı doğru sarkık ve oldukça uzundur. Teddy türünün bacakları da oldukça kısa ve kalındır. Kuyrukları küçük bir ponpon şeklindedir. Görüntü olarak oldukça tüylü ve sevimlidirler. Bu tavşan türünün tüyleri tek renk, alacalı renk, benekli, kırçıllı ya da çizgili olabilir. Teddy türü iki farklı türde tavşanın çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. Karakter olarak oldukça sıcak kanlıdırlar ve çabucak evcilleşmeleri mümkündür. Karakterlerine bağlı olarak oldukça sosyal olan Teddy Lop tavşanları uzun süre kafeslerinde olmak istemezler.

Onlar günlük egzersiz ihtiyacı duydukları için açık havada serbest bırakılmaları ve gezmelerine imkân verilmesi gerekir. Apartmanda ve bahçeli evde bakılmaya çok uygun bir tavşan türüdür. Aynı zamanda oldukça meraklı, hareketli ve oyuncudurlar. Dişi Teddy Lop tavşanları erkeklere oranla çok daha sosyal ve hareketlidirler. Bu tavşanlar oldukça zekidirler ve isimlerini öğrenebildikleri gibi birçok konuda da eğitilebilirler. Tıpkı kedi veya köpekler gibi bu tür tavşanlara da tuvalet eğitimi verilebilmektedir.  Teddy tavşan türünün ömrü ortalama olarak 10 yıldır, çok iyi bir bakım ve beslenmeyle daha uzun süreler de hayatta kalabilir. Bu canlıların cinsiyetlerinin belirlenmesi de doğduklarından yaklaşık olarak 5 ay sonrasında mümkün olur. Bunun sebebi bu tavşan türlerinin üreme organlarının 5 ay sonra belirginleşmeye başlamasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanlarda İştahsızlık Sebepleri

Teddy Lop Tavşanı Bakımı

Bu sevimli tavşanlar evde bakılmaya en uygun hayvan türlerinden biridir. İnsanlarla kolayca iletişim kurarlar ve kolay kolay ürkmezler. Bu karakterlerinden ötürü onlarla bağ kurmak ve evcil hale getirmek oldukça kolaydır. Teddy tavşan türlerinin bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri sürekli kafeste durmamaları gerektiğidir.

Onların sürekli kafeste bırakılması psikolojik olarak kötü etkilenmelerine sebep olmaktadır. Bu sebeple sık sık kafeslerinden çıkarılıp onlara dolaşma imkânı verilmelidir. Normalde bu tavşan türlerinin ömürleri ortalama 10 yılken, kafesten çıkarılmadan bakılan Lop tavşanlarının ömrü 2-3 yıla kadar düşebilmektedir. Teddy tavşan türünü sizin de evde olduğunuz zamanlarda evde serbest bırakmanızda hiçbir sakınca olmayacaktır. Bu tavşan türleri aynı zamanda çok temiz hayvanlardır ve hijyen açısından da bir problem yaşamayacaksınız.

Teddy Lop Tavşanı Beslenmesi

Teddy tavşan türünün de beslenmesi diğer tavşan türleriyle benzemektedir. Bu canlılar bazı kuru gıdalarla, sebzelerle ve meyvelerle rahatlıkla beslenebilirler. Tavşanlar için üretilen özel tavşan yemleri ile beslemek de uygun bir seçim olacaktır. Teddy tavşan yemlerinin içeriğinde arpa, buğday, keçiboynuzu, meyve parçacıkları, çekirdek, fıstık gibi besinler yer almaktadır. Bu yemler içerik bakımından tavşanınız için besleyici ve faydalı olacaktır. Bu yemlerin dışında tavşanınıza kurutulmuş yonca yedirmek de oldukça faydalıdır. Tavşanlar doğal ortamlarında yonca ile beslenirler ve bunu ev koşullarında da sağlamak gerekir. Tavşanlar bazen ishal olabilir ve tuvaletinde kötü koku oluşabilir. Bu durumlarda kuru ot ve kuru yonca yemelerini sağlamak sindirimlerini düzenleyici bir etki yaratmaktadır.

Teddy tavşan türleri neredeyse bütün sebze ve meyve çeşitlerini rahatlıkla tüketebilirler. Bu meyvelere örnek göstermek gerekirse bunlar, marul, maydanoz gibi yeşillikler, havuç, elma, armut, karpuz, muz gibi meyveler olabilir. Bu yiyeceklerin tümünü çok severek tüketmektedirler. Teddy Lop tavşanlarına sebze ve meyve verirken kesinlikle oranlarına dikkat etmek gerekir. Tavşanlar da diğer bütün canlılar gibi besin değerlerini ölçülü ve belirli oranda almalıdır. Sebze ve meyveler içeriğindeki yüksek oranda su miktarı sebebiyle tavşanda ishale ve bir takım sindirim sorunlarına sebep olabilir. Bu sebeple yem, meyve ve sebze oranını iyi bir şekilde ayarlamak gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Neden Çok Uyur?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.