Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tekir Kedi Ömrü Ne Kadar Olur? Tekir Kedi Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
Tekir Kedi Ömrü Ne Kadar Olur? Tekir Kedi Özellikleri Nelerdir?
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımız içerisinde tekir kedi ömrü ne kadar olur sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Aynı zamanda bu güzel kedi ırkını daha detaylı olarak tanımanın da keyfini yaşamış olacaksınız. Ülkemizin hemen hemen her bir yerinde sokaklarda gördüğümüz bu kedilerin kökenleri Anadolu tarafları olarak bilinir.

Anadolu taraflarında ortaya çıksa bile bu kedi ırkının evcil olan türlerinin soyu Afrika Vahşi Kedisi ve Avrupa Mahali Vahşi Kedisi gibi ırklara dayanır. Adı Latince olan Tekir Kedisi, melez bir kedi cinsi olmaktadır. Adını ise tüyleri üzerinde yer alan desenden alır. Bu kedilerin karakteri ise belirsizdir.

Hiçbir zaman net bir şey söylenemez. Her bir kedinin kişiliği kendine özgüdür. Hele ki tekirler! Her biri farklı desen ve renktedir. Kişilikleri de zira her daim kendine has olmaktadır. Bu kediler ülkemiz genelinde her sokakta yer alan bir kedi cinsidir. Boyutu ve ağırlığı da kediye göre değişebilir diyebiliriz.

Şu anda ülkemizde sokakta görülen kedilerin neredeyse yüzde doksan dokuzluk bir kısmı tekir kedi cinsidir. Bu kediler halk arasında sokak kedisi olarak bilinir. Tekir kediler, birçok kişinin sahiplendiği kediler arasındadır. Üretimi olmaz çünkü her sokakta vardır. Kedi sahiplenmek isteyen herkes bu kedilerden sahiplenebilir. Satın almayın lütfen, sahiplenin.

Tekir Kedilerin Vücut Yapısı Nasıldır? Karakter Özellikleri Nelerdir?

Kökeni Anadolu olan bu kedilerin, karakterleri genel olarak enerjik ve hareketli bir yapıdadır. Her renkte tüyleri vardır. Orta boyutta bir gövdesi vardır. Kürk yapısı ise değişebilir. Uzun kuyruklu olurlar. Tekir kedi ömrü ise tamamen belirsizdir. Bu kedilerle alakalı kesin konuşmak oldukça zordur diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Catnip Nedir? Ne İşe Yarar?

Bu kediler de aynen öteki kediler gibi günde en az on altı saat boyunca uyur. Uyanık olduğu zamanlarda da oyun oynar. Heyecanlı bir kedidir. Hareket etmek onun göbek adıdır. Söz konusu olan şey eğer oyunsa o her daim heyecan barındıran bir kedi olur. Onunla sürekli oynayın.

Tekir Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tekir kedi ömrü

Oturan Bir Tekir Kedi

Bu kedilerin tüy yapısı çok da belli olmadığından bakım gereksinimleri de kediden kediye değişiklik gösteriyor diyebiliriz. Şayet uzun tüylere sahip olan bir tekir kedi sahiplenecek olur iseniz haftada en az iki kez tüylerini tarayın. Kısa tüylere sahip olan bir tekir kediyi de daha uzun olan aralıklarla tarayın.

Tekir Kedilerin Hayvanlarla ve Çocuklarla Olan İlişkisi

Bu kedilerin karakter yapısı her zaman farklıdır. Hayvanlarla ve çocuklarla olan ilişkisine net bir yorum getirmek ise neredeyse imkansız bir durumdur. Ufakken uysal şekilde yetiştirilirse insanları ve hayvanları sever. Ama sokaktan sahiplendiyseniz nasıl bir tutum sergileyeceğini bilemeyebilirsiniz.

Tekir kedi ömrü ise evde ya da sokakta yaşamasına bağlı olarak değişir. Çünkü sokak ortamında yaşamakta olan tekir kediler için ölüm tehlikesi her zaman için evde yaşayan bir kediye göre çok daha yüksek olmaktadır. Bu durum her zaman için göz önünde bulundurulmalıdır. Aksi halde sorunlar meydana gelebilir.

Tekir Kedi Sağlık Durumu Hakkında Bilgiler

Bu kedilerin ömrünü belirleyen en önemli ölçütlerden bir diğeri de sağlık durumları olmaktadır. Bu kedilerden birini sahiplendiğinizde ilk önce onu veterinere götürün. Sağlığı ile ilgili detaylı olarak bilgi alın. Bu kedilerin uzun süre yaşaması için onlara iyi bir bakım yapmanız gerekir. Tekir kedi ömrü uzatan şeylerden birisi de kaliteli kuru ve yaş mamalar olmaktadır. Lütfen ona her daim iyi bakın. Size her zaman çok ihtiyacı olduğunu unutmamanız gerekiyor bizce.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Günde Ne Kadar Uyur?

Bu kediler genel olarak sokak ortamında yaşadıkları için sevgiden mahrum kalarak saldırganlaşabiliyor ya da tam tersine çekingen bir hal alabiliyor. Bu durumda devreye sizin gibi hayvan sever insanlar giriyor. Siz sabırla yaklaşarak onlara sevginizi gösterirseniz hiçbir sorun olmayacak demektir. Böylece her şey yoluna girecektir. Lütfen onlara karşı daha sevgi dolu ve sabırlı olalım.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.