Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tiffanie Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Tiffanie Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2975.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2049.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Tiffanie kedi ırkı, sevecen tavırları ve asil hareketleri ile her daim dikkat çeken bir kedi ırkı olmuştur. Bugünkü yazımızda bu kedilere dair her bir detay yer alıyor. Dilerseniz devam edelim…

Karakter Özellikleri

Bu kediler dikkat çekici karakterleri ile etraflarında her zaman için ilgi odağı haline gelirler. Prenses gibi hareketleri vardır. Her zaman ilgi görmeyi severler. Prenses edasıyla gezinirler. Her zaman ortamın maskotu haline geldikleri için ilgi odağı olmak onlar için normal bir durum olmaktadır.

Yüksek sesten hazzetmez çünkü son derece kırılgan bir kişilik yapısı vardır diyebiliriz. Onun yanında her daim nazik ve kibar hareketler sergilemeniz gerekir. Aksi türlüsünden hoşlanan bir kedi olduğunu söyleyemeyiz. Sakin dediğimize bakmayın. Kendisi inanılmaz derecede yaramaz bir kedi ırkı olmaktadır.

Her zaman bir yerleri karıştırmaktan büyük keyif alır. Sizinle birlikte koşturmayı, oynamayı ve uykunuza eşlik etmeyi çok seven bir kedidir. Yoğun çalışan biriyseniz kesinlikle ona bir arkadaş sahiplenin. Çünkü yalnız kaldığı zaman fazlasıyla sıkılan bir kedidir.

Tarihçesi

Tiffanie kedi ırkı, 1980’li senelerde Birleşik Krallık dolaylarında deneysel bazlı bir yetiştirme programı içerisinde tamamen tesadüf eser meydana gelmiş olan melez kökenli bir kedi ırkı olmaktadır. Benzer bir ada sahip olan Amerikan kedisi olan Tiffany veyahut öteki adıyla Chantilly ile sıklıkla karıştırılır ve karşılaştırılır.

Tifani kediler Asyalı kısa tüylü kedi ırklarının uzun tüylü hali olmaktadır diyebiliriz. Fakat yalnızca Asyalı ve uzun tüylü olarak anlatmaz olmaz. Az evvel sözünü ettiğimiz yetiştirme programında bir Burmese ve Chinchilla çiftleşmiş ve bu çiftleşmenin sonucunda da Burmilla olarak isimlendirilen cins ortaya çıkmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler İçin Yılbaşı Hediye Önerileri!

Asıl gayesi ise gümüş gölgelere sahip olan kısa tüylü yavrular oluşturmak olan bu yetiştirme çalışması beklenmedik bir halde uzun tüylü yavruların doğmasına neden olmuştur. Kısa tüylü bir kedi yetiştirme çalışmasından uzun tüylü kedilerin meydana gelmesi hayret verici olsa da durum aslında bu olmaktadır.

Bu kedilerin ilk atalarını meydana getiren kediler, programın asla gayesine uyum sağlamaması nedeniyle ilk kısımda ilgi ve alaka görememiştir. Fakat kedi yetiştirici olan uzman kişiler bu uzun tüylere sahip olan kedileri yeni bir ırk olarak görerek cinsin gelişmesini sağlamışlardır.

1999 senesinde Australian Tiffanie olarak tanınmakta olan bu kedi ırkı, 2000’li senelerin ilk kısımlarında şampiyonluk statüsü alarak dünya genelinde birçok kişinin ilgi odağı haline gelmiştir. Peki bu güzel kedilerin fiziksel özellikleri hakkında bilginiz var mı? O halde devam edelim…

Fiziksel Özellikleri

Bu kediler tamamen orta bir boyuta sahip olmaktadır. Asya ırkında bulunması nedeniyle benekli, krem, duman, tarçın, karamel, kahverengi ve siyah tüyleri ile görülür. İncecik ve ipek gibi bir tüy yapısı vardır. Bu nedenle herkesin ilgisini çeker. Gözleri ise parlak ve oldukça iridir.

Genel manada bu kedilerde denk gelinen yeşil ve sarı tonlamaları ise tüy renklerinden bağımsız bir biçimde şekilleniyor diyebiliriz. Kafa yapısı yuvarlaktır. Elmacık kemikleri ise çıkıntılıdır bu nedenle de şaşkın bir görünüm sunar. Atletik ve ince bir vücudu vardır. Genel olarak beyaz ve duman rengidir.

Bakımı

Tiffanie kedi ırkının her zaman sağlıklı olması ve uzun bir yaşam sürebilmesi adına bakımını aksatmadan düzenli bir şekilde yapmanız gerekiyor. Kabarık ve uzun olan tüyleri ile düzenli bir biçimde taranması lazım. Kedi fırçası yardımıyla onu ölü tüylerinden kurtarmalısınız. Ilık bir banyo da iyi olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Süt İçer Mi? Kediye Süt Verilir Mi?

Ilık bir banyo sayesinde kedinizin parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Tüy bakımı yanında tırnak bakımını da aktif olarak yapmanız gerekir. Kedi tırmalama tahtası sayesinde ölü tabakadan rahatça kurtulacak demektir. Fakat kedi tırmalama tahtası ile oynamazsa kedi kuaförüne gitmelisiniz.

Tabii kedinizin tırnaklarını kestirmek için bir veteriner hekimin de yardımını her zaman için alabilirsiniz. Bu kediler son derece oyuncudur ve enerjileri her zaman yerinde olan kedilerdir. Evin bir kısmından diğer bir kısmına her zaman koşabilirler. Bu nedenle eviniz çok tozlanabilir.

Her zaman evinizi düzenli bir şekilde temizlemeniz, kedinizin sağlığı bakımından son derece mühim olmaktadır. Kedinizin oyuncaklarını da temiz bir suyla iyice yıkamayı ihmal etmemeniz gerekiyor. Kedinizin kulaklarında biriken toz ve parazitler için de haftada 1-2 defa kedinizin kulaklarını nemli bir bez ile silin.

Asla kulak çöpü kullanmayın. Bez daha sağlıklıdır. Aksi halde kedinizin kulaklarına ciddi anlamda hasar vermeniz mümkündür. Ayrıca kedinizin su, kum ve mama kabını her zaman için temiz tutmanız gerektiğini de unutmamanız gerekiyor. Bunlara dikkat ederseniz herhangi bir manada sorun yaşamazsınız.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Tiffanie kedi ırkı son derece kibar, pürdikkat ve sevgi dolu olan bir hayvandır. Bu nedenle de çocuklu olan aileler bakımından harika bir kedi sahiplenme seçeneği olacaktır. Her zaman kendine kibar davranılırsa çocukları asla incitmez ve üzmez. Onlarla keyifli bir şekilde zaman geçirmiş olur.

Ek olarak kendisi ile her zaman alakadar olan çocukla daha sıkı bir dostluk kuracaktır. Fakat ufak çocuklarla yalnız bırakmamakta kesinlikle fayda var. Çocuklarla iyi olan arası, hayvanlarla da iyidir. Bu kediler en çok da iş temposu yüksek olan aileler için iyidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediden AIDS Bulaşır Mı? Kedi AIDS Bulaşıcı Mı?

Köpek ve kedi ilk sırada olacak şekilde her hayvanla iyi anlaşabilen önemli bir kedi ırkıdır. Daha iyi bir dostluk kurmak için bu kedilerin yavru hal itibarıyla öteki evcil hayvanlar ile aynı yerde beslenmesi gerekir. Doğaları gereği sosyal olurlar. Bu nedenle ufak evcil hayvanlarla Tiffanie kedilerini asla baş başa bırakmayın.

 

 

Beslenme

Bu güzel kedilere her zaman için kaliteli olan bir kuru kedi maması vermelisiniz. Elbette uslu durduğu zaman ona kedi ödül maması vermeyi de unutmamanız gerekiyor. Aklınızda soru işareti oluşuyorsa kesinlikle bir veteriner hekime danışmanız gerekir. Bunun sonucunda güzel kedinizi en iyi şekilde beslersiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Tiffanie kedi ırkı ile alakalı sorulan birçok önemli soru vardır. Bu soruları yanıtlamaya başlıyoruz. İşte tüm sorular ve cevapları…

Tiffanie Kedi Irkı Sağlık Durumu Nasıldır?

Tiffanie

Oturan Tiffanie Kedisi

Bu kediler son derece sağlıklı bir görünümdedirler. Birçok araştırma neticesinde bu kedi ırkının herhangi bir kalıtsal rahatsızlıktan mağdur olmadığı biliniyor. Her zaman kaliteli şekilde beslenme ve uygun olan bir diyetle beraber ömrü 15 sene kadar olmaktadır. Tabii iyi bir bakım her zaman için önemlidir.

Bu Kedilerin Eğitilmesi Mümkün müdür?

Bu kediler her zaman için zekidir. Kıvrak zekalarıyla her yerde dikkat çekmeyi bilirler. Vakitlerinin büyük bir kısmını şımarmak ve kendini sevgiye boğdurmak için harcarlar. Bu nedenle eğitime çok yatkın olmazlar. Tabii at ve getir gibi oyunları sevdiklerinden ötürü yeni oyunlar öğrenmeyi hevesle beklerler. Onları her zaman sevin ve ilginizi hissettirin. Ancak o zaman az bile olsa sizin sözünüzü dinlemeye başlarlar. Bunu dikkate almanızı öneriyoruz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.