Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kedi Aşıları ve Fiyatları Nelerdir?

Abone Ol 
Yavru Kedi Aşıları ve Fiyatları Nelerdir?
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele

Kedi sahipleri için yavru kedi aşıları ve fiyatları önemli bir konudur. Yavru kedilerin sağlığı için gerekli olan aşıların zamanına uygun şekilde yapılması gereklidir. Bu aşılar kedilerin pek çok hastalıktan korunması için önemli işleve sahiptir.

Yavru kedilerin bağışıklık sistemleri henüz yeteri kadar gelişmediği için aşıların pek çok hastalıktan etkili şekilde koruması mümkündür. Bağışıklığı gelişmediği için farklı hastalıklara açık olan kedinizin sağlıklı bir yaşama atacağı ilk adım, aşılarıdır. Parazit aşılarından kuduz aşısına kadar farklı aşılar zamanına uygun şekilde yapılmalıdır.

Yavru Kedi Aşıları ve Fiyatları Hakkında Bilgiler

Yavru kedilere uygulanması gereken farklı aşılar mevcuttur. B u aşılar kedilerin virüslerden, farklı mikroplardan ve hastalıklardan korunmasına katkı sağlar. Kedilerin yavruluk döneminden itibaren bu aşıları olması onların düzenli olarak pek çok hastalıktan korunmasını sağlar. Peki, yavru kedi aşıları ve fiyatları nelerdir?

Kedi Karma Aşı

Kedilere 6 haftalık oldukları zaman ilk uygulanan aşı genellikle karma aşıdır. İki – üç hafta sonrasında ise karma aşının tekrarlanması gereklidir. Feline Panleukepenia, Feline Rhinotracheitis, Feline Caliciviruse karşı koruma sağlayan karma aşı, kedilerin yavruluk döneminde pek çok ölümcül rahatsızlıktan korunmasını önler.

Karma aşı her veteriner kliniğinde uygulanan klasik bir kedi aşısıdır. Klinikler farklı ölçütlere göre aşının fiyatını farklı şekilde belirleyebilir. Karma aşı fiyatı 60 – 200 lira arasında değişmektedir. Farklı hastalıklardan etkili şekilde korunma sağlayan karma aşının uygulanması ve tekrarlanması çok önemlidir. Karma aşının yılda bir kez tekrarlanması gerekir.

Kedi Lösemi Aşısı

Kedilere genellikle 2. ay tamamlandığı zaman lösemi aşısı yapılır. Bu aşı da tıpkı karma aşı gibi yılda bir kez tekrarlanmalıdır. Lösemi aşısı sayesinde kedilerin lösemi hastalığından büyük ölçüde korunması mümkün olabilmektedir. Hem yavru hem de yetişkin kedilerin lösemi hastalığından korunması için önemli işleve sahip olan lösemi aşısı, kedilere düzenli olarak 2. aydan sonra uygulanmalıdır. Lösemi aşısının fiyatları 60 – 200 lira arasında değişmektedir.

Kedi Kuduz Aşısı

Kuduz aşısı, kedilerin kuduz virüsünden etkilenmesini büyük ölçüde engelleyen önemli bir aşıdır. Kuduz aşısı genellikle 3 ayını tamamlamış olan kedilere uygulanır. Sonrasında her yıl belli periyotlar ile uygulamanın devam etmesi gereklidir. Kedilerin ölümcül olabilecek kuduz virüsünden etkili şekilde korunması için kuduz aşısı çok önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedimin Ağzı Kokuyor! Nedenleri Nelerdir?

Kediler yavruluk döneminde henüz hastalıklara açık haldedir. Bağışıklık sistemi tam olarak gelişmemiş olan kedilerin kuduz hastalığına yakalanma olasılığı olduğu için bu onlar için ölümcül olabilir. Kedinizin kuduz aşısını olması, onun ölümcül bu hastalıktan korunması için gerekli bir önlemdir.

Kimi zaman kuduz aşısı evde bakılan kedilere yapılmak istenmez. Kedi sahipleri kedilerinin evden dışarı çıkmadığını ya da çıkmayacağını düşünürler. Yine de kediler kimi zaman evden kaçabilir, acil şekilde dışarı çıkarılması gerekebilir ya da eve başka bir hayvan gelebilir.

Bu durumlarda da kuduz hastalığının bulaşması mümkün olabilmektedir. Yapılması gereke en iyi önlem, kuduz aşısının zamanına uygun şekilde uygulanmasıdır. Kuduz aşısının fiyatı 60 – 150 lira arasında değişmektedir.

Kedi İç ve Dış Parazit Aşıları

Kedilere iç ve dış parazit aşılarının uygulanması onları parazitlerden korur. Yavru kedilerin henüz gelişmemiş olan bağışıklık sistemlerini ciddi şekilde tehdit eden iç ve dış parazitler, kedilerin ölümcül şekilde rahatsızlanmasına da neden olabilir. Bu durumda önlem almak için iç ve dış parazit aşısının gerekli dönemde yapılması şarttır.

Kedilere hayatları boyunca iki ayda bir olacak şekilde iç ve dış parazit aşılarının uygulanması şarttır. Yaşamları boyunca iki ayda bir kez parazit aşısının uygulanması, kedilerin parazitlerden uzak kalmasını sağlayacaktır. Özellikle de iç parazitler kedilerin bağışıklık sistemlerini büyük ölçüde etkiler. Bunu önlemek için aşılama düzenli olmalıdır. İç parazit aşılarının fiyatları 30 – 100 lira arasında ve dış parazit aşılarının fiyatı da 40 – 80 lira arasında değişiklik göstermektedir.

Yavru kedi aşıları ve fiyatları hakkında bilgi sunduğumuz yazımızın sonuna geldik.

Yavru kediniz için en iyi bakım ürünlerini Pet Shop mağazamızda bulabilirsiniz!

Yavru kedi bakımıyla ilgili diğer önemli bilgiler için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pyometra Nedir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.