Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Abone Ol 
Yavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
1753.30₺

1365.55₺

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

693.89₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele

Yavru kedi bakımı, kedi sahipleri açısından önemli bir konudur. Yavru kedilerin bakımının düzenli ve doğru şekilde yapılması önemlidir. Bakımın düzenli olmaması hem hastalıklara neden olabilir hem de kedilerin sahibini benimsemesini zorlaştırabilir. Temizliğin doğru şekilde yapılması ise kedilerin sağlığının yanı sıra görünümü için de mühimdir. Peki, yavru kedi bakımı nasıl olmalıdır?

Yavru Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yavru kedilerin bakımının iki aşaması olduğunu söylemek mümkündür. Biri temizlik ve diğeri de genel bakımdır. Genel bakım hem beslenmeyi hem de ilgi ve kedi ile olan iletişimi içerebilir. Temizlik ise kedilerin genel olarak temizliğini içerir. Bu nedenle her ikisinin de doğru şekilde gerçekleştirilmesi yavrunun gelişimi ve sağlığı için büyük öneme sahiptir.

Yavru Kedi Temizliği Nasıl Sağlanmalıdır?

Yavru kedilerin genel temizliğine büyük özen gösterilmelidir. Tırnak, tüy, diş temizliği düzenli olan kedilerin pek çok hastalığa yakalanma olasılığı da oldukça düşüktür. Kedilerin tüylerinin temizlenmesi konusunda yavru kediler için özel olarak üretilen kedi şampuanları tercih edilebilir. Bu şampuanlar kedilerin tüylerine zarar vermez ve ciltlerinde alerjiye neden olacak içerikleri barındırmaz. Bu sayede etkili temizliği sağlarken yavru kedinin genel cilt sağlığını da destekler.

Tüy temizliğinden sonra taranması da oldukça önemlidir. Tüylerin taranması sırasında kedinizin cildini çizmemeye özen göstermeniz gerekir. Kediler için özel üretilen tarakları ya da tarama ekipmanlarını tercih edebilirsiniz. Dökülen tüylerin kedinize rahatsızlık vermemesi ve tüylerin canlı görünümü için tarama işlemi düzenli şekilde gerçekleştirilmelidir.

Yavru Kedi Bakımı

Tırnakların kediler için özel üretilen tırnak makasları ile kesilmesi gereklidir. Özellikle de banyo yapmadan önce kesmek, banyo sırasında sizi çizmesine ya da tırmalamasına da engel olabilir. Tırnak kesme işlemi sırasında da etleri kesmemeye dikkat etmek gereklidir.

Kulakların ve yüzün temizlenmesi sırasında nemli ve temiz bir bez tercih edilmelidir. Nemlendirilen temiz bez ile kedinizin önce yüzünü ve sonra kulaklarını silebilirsiniz. Bu sırada duru su kullanmanız da işe yarayacaktır. Banyo sırasında yüzüne ve kulaklarına su getirmemeniz önemlidir. Aksi takdirde burnuna ya da kulaklarına su kaçan kedinizin ciddi ağrıları olabilir. En iyisi temiz ve duru su ile ıslatılan bezle kedinizin kulaklarını ve burnunu temizlemeniz olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kediler İçin İhtiyaç Listesi

Kedilerin dişlerinin düzenli olarak fırçalanması da önemlidir. Dişler kediler için özel üretilen diş fırçaları ve diş macunları ile fırçalanmalıdır. Dişlerin fırçalanması için parmağa takılan ya da diş fırçası formunda olan fırçalar tercih edilebilir. Yavru kedilerde genellikle parmağa takılan fırçalar tercih edilir. Bu sayede kediler de dişlerinin fırçalanması sırasında daha az tepki verirler. Yavru kedi temizlik ve bakım ürünleri için TIKLAYINIZ!

Yavru Kedi Bakımında Bunları Unutmayın!

Yavru kediler yalnızca yemek yemek ve temizlenmek istemezler. Yavrular oldukça meraklı ve huysuz olabilir. Onların yalnızca temizliğini yapıp mamasını vermeniz mutlu olmaları için yeterli olmayabilir. Bu nedenle de gün içinde onlarla oyun oynamanız, onları mutlu edecek ufak hediyeler vermeniz aranızdaki bağları kuvvetlendirebilir. Özellikle de eğitim döneminde ödül mamalarının azar azar verilmesi, ona yeni oyuncaklar almanız ya da evde ona yeni oyuncaklar yapmanız kediniz ile olan iletişiminizde önemli bir role sahip olacaktır.

Yavru kedilerin bakımı sırasında sabırlı olmak önemlidir. Ağızlarında diş fırçasını istemeyebilirler, banyo yapmak istemeyebilirler ya da sizin sürekli ilginizi görmeyi bekleyebilirler. Ayrıca uyku düzenlerine alışana kadar geceleri sizi uykunuzdan defalarca uyandırabilirler. Bu süreçte yalnızca alışkanlık kazanmalarını beklemek ve onlara karşı sabırlı davranmak oldukça önemlidir. Özellikle de eğitim verilirken onlara kızmamak, eğitimin olumlu sonuç vermesi için gereklidir. Yavru kediler için besleyici mamalar Pet Shop Zoo‘da!

Yavru kedi bakımı hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.