Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tuzlu Su Akvaryumu Nasıl Kurulur? Tuzlu Su Nasıl Hazırlanır?

29.04.2021
1.387
Abone Ol 
Tuzlu Su Akvaryumu Nasıl Kurulur? Tuzlu Su Nasıl Hazırlanır?

Akvaryumlar için tuzlu su hazırlanması önemlidir. Peki, akvaryum tuzlu su nasıl hazırlanır? Deniz akvaryumu suyu hazırlanması sırasında suyun içeriğine ve özelliklerine dikkat etmek gerekir. Bunu ölçmek için de akvaryum için hazırlanan suyun mevcut test kitleri ile test edilmesi mümkündür.

Akvaryum Tuzlu Su Nasıl Hazırlanır?

Çeşme suları genellikle nitrat, nitrit, ağır metal ve fosfat gibi içeriklere sahip olabilir. Bu içeriklere sahip olan sular ise balıkların yaşamlarını ciddi ölçüde tehdit edebilir. Bu nedenle de hazırlanacak olan suyun bu ürünlerden mümkün olduğu kadar arındırılması şarttır. Tuzlu su nasıl hazırlanır? Akvaryum için tuzlu su hazırlanırken nelere dikkat edilmelidir?

Bir tuzlu su akvaryumunu bir araya getirmek çok fazla iş gerektirir. İşlemi doğru şekilde tamamlamak için kaç öğenin gerekli olduğunu görünce şaşırabilirsiniz. Ne tür bir tuzlu su akvaryumu istediğinizi planladıktan ve bir araya getirmek için gereken her şeyi satın aldıktan sonra, yeni tuzlu su akvaryumunuzun güvenli ve düzenli bir şekilde çalışmasını sağlamak adına bazı talimatlara dikkat etmelisiniz. İhtiyaç duyduğunuz akvaryum malzemeleri için online pet shop mağazamıza göz atabilirsiniz.

Tuzlu su nasıl hazırlanır? Öncelikle akvaryumu hazırlayın. Standı yerine yerleştirin. Elektrik bağlantıları ve ekipman için boşluk bıraktığınızdan emin olun. Depoyu yumuşak bir bez veya süngerle temizleyin ve tatlı su kullanın. Tank desteğini ekleyin ve tankı bir sehpanın üzerine koyun.

Deniz akvaryumu hazırlıyorsanız ihtiyaç duyacağınız en önemli şey elbette ki tuzlu sudur. Tuzlu su balıklarının klasik akvaryum suyunda sağlıklı şekilde yaşaması mümkün olmaz. Bu nedenle de onlar için özel olarak tuzlu suyun hazırlanması gerekir.

Akvaryum İçin Doğru Su Seçimi

Çeşme sularında yüksek miktarda ağır metal, nitrat ya da fosfat gibi içerikler olabilir. Bu tür içerikler balıkların sağlıklarını ciddi ölçüde etkileyebilen tehlikeli içeriklerdir. Bundan dolayı da çeşme sularının doğrudan tercih edilmesi önerilmez. Tercih edilebilecek en uygun su arıtma cihazından elde edilmiş sulardır. Eğer arıtma cihazından su elde edilemiyorsa damacana sular da tercih edilebilir. Damacana suların pH seviyesi, içeriklerinin oranları gibi farklı noktalara dikkat etmek de önemlidir.

Akvaryum Tuzlu Suyu Hazırlama

Akvaryumunuza kum ya da taş gibi kullanacağınız aksesuarları da yerleştirdikten sonra suyunuzu akvaryuma dökebilirsiniz. Bunun öncesinde tuzlu suyunuzu hazırlamanız gerekir. Tuzlu su için tercih edeceğiniz suyun belirtilen kriterlere uygun olması önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Su Kaplumbağası Bakımı Nasıl Olmalı?

Akvaryuma gerekli aksesuarları ekledikten sonra her 30 litre suya 1 kilogram tuz denk gelecek ölçüde tuzu ekleyebilirsiniz. Akvaryumunuzun ölçüsüne ve büyüklüğüne göre kaç litre su aldığını önceden bilirseniz ekleyeceğiniz tuz miktarını da buna uygun şekilde belirleyebilirsiniz.

Sonrasında tuzun akvaryum suyuna iyice karışması için akıntı motorlarını çalıştırabilirsiniz. Bu sayede tuz suya çok daha iyi şekilde karışabilir ve su içinde tuzlar daha iyi şekilde çözünebilir. Akıntı motorlarını açtıktan sonra tuzun su içinde iyice erimesini beklemeniz gerekir. Bir süre bekledikten sonra balıklarınızı temiz ve yeni hazırlanmış akvaryumlarına alabilirsiniz.

Akvaryum tuzlu su nasıl hazırlanır anlattık. Akvaryum bakımı hakkında daha çok bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.