Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kedi Tuvaleti Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Yavru Kedi Tuvaleti Nasıl Olmalı?
990.00₺

538.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
3420.00₺

2565.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

454.77₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
651.21₺

369.50₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Yavru kedi tuvaleti seçimi son derece önemlidir. Kedilerin tuvalet eğitimi doğuştan ve içgüdüsel olarak vardır. Kedinin tuvalet ihtiyacını karşılaması için dışarı çıkması gerekmez. Bu yönden kedi bakmak köpek bakmaktan çok daha kolaydır. Kedinin ihtiyacı olan tek şey, tuvaletini yapabileceği kum bir alandır.

Yavru Kedi Tuvaleti ve Önemi

Kediler tuvaletlerini yaparken rahat hissetmek isterler. Onları izlediğinizde ya da çok gürültülü ortamlarda tuvaletlerini yapmazlar. Aynı zamanda çok temiz hayvanlar oldukları için kedilerin tuvaletlerini sık sık temizlemeniz gerekmektedir. Kediler pis tuvalete asla tuvaletlerini yapmazlar.

Yavru kedi tuvaleti, yanları kapalı bir kabın içinde kum ya da jelden oluşmaktadır. Bu tuvaleti online petshop sayfamızdan alabilirsiniz. Kedi tuvaletini aldıktan sonra, kedinizin tuvaletine daha kolay alışması için, koku veren esanslar satılır. Bu esansları kedi kumunun içine dökerek kullanabilirsiniz. Böylelikle kediniz tuvaletini benimseyecek ve daha çabuk alışacaktır.

Yavru Kediler Tuvalete Nasıl Alıştırılır?

Kedilerin kendilerine has karakterleri vardır. Bu karakter başlangıçta sizi zorlasa da ona alıştığınız zaman, onunla en yakın arkadaş olacaksınız. Oldukça temiz olan sevimli dostlarımız, kakalarını ya da çişlerini yaptıkları zaman üstlerini örtme ihtiyacı hissederler. Yavru bir köpeğin halıya çiş ya da kaka yaptığını görebilirsiniz ancak kediler için bu durum neredeyse imkansızdır. Eğer bir kedi tuvaletini, kum dışında bir yere yaptıysa ya kumu pistir, ya tuvaletin olduğu yere ulaşamamıştır.

Onun dışında tuvaletini sadece kuma, yani üstünü kapatabileceği alana yaparlar. Zaten içgüdüsel olarak tuvalet alışkanlıkları olduğu için, kedi kumunu alıp, ona bir tuvalet ortamı hazırladığınız zaman gerisi gelecektir. Bu konuda tek dikkat etmeniz gereken şey kumunun temizliğine dikkat etmektir. Kediniz pis kuma tuvaletini yapmayacaktır, siz kumu temizleyene kadar huzursuz olacaktır.

Yavru Kedi Tuvaleti Nasıl Tercih Edilmelidir?

Yavru kedi tuvaletinin yanlarının kapalı olması, hem kedinizin tuvaletini yaparken kendini rahat hissetmesi için hem de hijyen için çok önemlidir. Yanları kapalı olmayan kedi tuvaletleri, kediniz tuvaletini yaptıktan sonra onu gömerken dışarı kum saçılmasına neden olacaktır. Aynı zamanda sevimli dostlarımız tuvaletlerini yaparken izlenmekten hoşlanmazlar. Bu nedenle de yanları kapalı kedi tuvaleti iyi bir tercih olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kedi kumunu kaliteli seçmelisiniz. Kokuyu yok edici özelliği olması, ev ortamı için oldukça önemlidir. Aynı zamanda kaliteli kum, çok daha uzun süre kullanılacağı için ekonomik olarak da çok daha iyi bir tercih olacaktır.

Kedi Kumu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Son zamanlarda ince taneli, dışkıyı emen, topaklaşan kedi kumları oldukça fazla tercih edilir. Bunun nedeni ise temizliğinin normal kumlara göre çok daha kolay olmasıdır. Kediler kum konusunda oldukça seçicidir. Bu nedenle kedinizin seveceği kumu deneyerek bulmanız gerekiyor.

Yavru kediniz kumu sevmezse, tuvaletini yapmayacaktır. Bu da hem sizin için hem de kediniz için can sıkıcı bir durum olacaktır. Bu nedenle eğer kediniz kuma tuvaletini yapmayı reddediyorsa kumu değiştirmelisiniz. Aksi takdirde tuvaletini başka yerlere yapmaya başlayacaktır.

Kediler Neden Başka Yerlere Tuvaletini Yaparlar?

Kedilerin tuvalet eğitimi zaten içgüdüseldir. Tuvalet eğitimi vermekte zorluk çekmezsiniz. Eğer kediniz tuvaletini kumu dışında bir yerlere yapıyorsa, bunun birkaç sebebi vardır.  Öncelikle, kedinizin kumunu temizliğini ihmal etmiş olabilirsiniz. Kediler pis kuma asla tuvaletlerini yapmazlar. Eğer kumları pis ise, halının altına yapıp üstünü kapatırlar. Bu nedenle kedilerinizin kumlarının temizliğine özen göstermelisiniz.

Oldukça farklı karakterleri olan kediler, sizi cezalandırmak için de başka yerlere çişlerini ya da kakalarını yapabilirler. Bunun nedeni onunla ilgilenmemeniz, onu odaya almamanız ya da tahmin edemeyeceğiniz herhangi bir neden olabilir. Bu sorunu ödül ceza yöntemi ile çok rahat bir şekilde çözebilirsiniz. Kedi ödül maması ile bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak ise, kediler çiftleşme dönemlerinde evin belli kısmına koku bırakmak isteyebilirler. Bu nedenle de duvar kenarları, yatak arkaları gibi yerlere çiş yapabilirler. Bu durum epey can sıkıcı hale gelebilir. Çünkü tuvaletlerini yaptıkları yere kokularını bıraktıkları için artık o bölgeye çiş ya da kaka yapmayı alışkanlık haline getirebilirler. Kedinizin tuvaletini yaptığı yeri iyi temizlemeli, koku kalmamasına özen göstermelisiniz. Eğer kedinizi çiftleştirmeyi düşünmüyorsanız ya da çoktan çiftleştirdiyseniz mutlaka kısırlaştırmalısınız. Kedinizi kısırlaştırmanız hem tuvalet sorununu çözecektir hem de kedinizin daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmesini sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Tüy Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.