Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Köpekler Ne Zaman Yıkanmalı?

Abone Ol 
Yavru Köpekler Ne Zaman Yıkanmalı?

Yavru köpekler ne zaman yıkanmalı sorusunun cevabı merak ediliyor. Bir köpeğin hijyeni, büyümesi için beslenme, eğitim ve diğer konular kadar önemlidir. Yavru köpeğin sağlıklı kalması ve yaşamı boyunca sürdürmesi gereken alışkanlıklar, büyük oranda sahibinin özen ve dikkatine bağlıdır. Bundan dolayı köpeklerin temel gereksinimleri hakkında bilgili olmak şarttır.

Bu ihtiyaçlar arasında yavru köpeğin doğumundan itibaren iyi hijyen gereksinimi de yer almaktadır. Yine de köpeğin sahip olduğu özellikleri bilmek ve buna göre uygulama yapmak önem arz eder. Peki, yavru köpekler ne zaman yıkanmalı?

Yavru Köpekler İlk Ne Zaman Yıkanır?

Yavru Köpekler Ne Zaman Yıkanmalı?

Yavru köpekler ne zaman yıkanmalı? Bir yavru köpeğe hangi yaşta banyo yaptırabilirim diyorsanız, detayları açıklayalım. Bu noktada göz önünde bulundurulması gereken temek faktör, yaşamın ilk birkaç haftasında rahatsızlıkların önlenmesidir.

Köpek dostlarımızda en yaygın olanlardan biri, her yaştan evcil canlıyı etkileyen ve viral bir hastalık olan distemperdir. Bununla beraber, yavru köpeklerin bağışıklık sistemleri yeteri kadar gelişmediğinden dolayı distemper problemine maruz kalma ihtimalleri bu köpek dostlarımızda oldukça fazladır.

Bir köpeği aşı programını tamamlamadan evvel sabun ve suyla yıkamak, onu distemper gibi çeşitli rahatsızlıklara maruz bırakabileceği için büyük bir risktir. Bu nedenle de 12 haftalıktan itibaren bir köpek yavrusunu yıkamanız en doğrusu olacaktır.

Ortalama üç aylık bir süreçte aşılama döneminin sona ermesi gerekir. Bu süreçte köpeğin vücudunun sağlık risklerine maruz kalmaması için yeteri kadar bağışıklığının güçlü olması gerekir.

Köpek aşılama takvimi yaşamın sekizinci haftasında başlar ve bazı durumlarda 15 haftaya kadar ulaşabilir. Bu yüzden her türlü önlem, yavru köpek sağlığı için yararlı olacaktır. 12 haftalıktan itibaren sevimli dostunuzu rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Ancak onu soğuk algınlığı gibi durumlardan korumak için havlu ve saç kurutma makinesi kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Neden Kuyruk Sallar?

Köpek Yavrusu Ne Sıklıkla Yıkanmalı?

Yavru Köpekler Ne Zaman Yıkanmalı?

Yavru köpekler ne zaman yıkanmalı diyenler için bir başka önemli husus da banyo sıklığı olmaktadır. Köpek dostunuzu ilk kez yıkadıktan sonra sağlığı ve doğru hijyeni sağlamak adına onu ayda bir kez yıkamak ideal olacaktır. Uygun olan ise köpek şampuanı ve ılık su yardımıyla evcil hayvanı ayda bir defa yıkamaktır.

İlk banyo etkinliğinin evcil hayvan için olumlu bir deneyim olması da son derece önemlidir. Aksi halde diğer banyo etkinlikleri zorlu bir süreç olabilir. Bazı ırklar tüyleri ve ciltleri için farklı bakım gerektirir. Bundan ötürü evcil hayvan dostunuzun gereksinimlerini bildiğinizden emin olun. Banyo sonrasında köpeğinizin tüylerine köpek tarağı ile bakım yapmayı da ihmal etmemelisiniz.

Banyo deneyimini daha eğlenceli hale getirmek için köpeğinize köpek oyuncakları veya köpek ödül maması sunabilirsiniz.

Köpek Şampuanlarının Önemi Nedir?

Yavru köpekler ne zaman yıkanmalı açıkladık. Şimdi de köpek şampuanlarından söz edelim. Yavru köpeklere yönelik bütün özel şampuanlar onların hassas tüy ve deri sağlığı için son derece faydalıdır. Özel köpek şampuanları kullanarak yavru köpeğinizin daha sağlıklı cilt ve tüylere sahip olmasını sağlayabilir ve çeşitli olumsuz durumların önüne geçebilirsiniz.

Yatıştırıcı, tahrişi önleyici ve hipoalerjenik köpek şampuanları tercih etmek önemlidir. Ayrıca bu şampuanlar bileşimlerinde banyoyu daha rahatlatıcı hale getirmeye destek olmak için fosfor içerir.

Köpek şampuanları içinde yer alan aktif maddeler, yavru köpeğin hassas cildinin savunmasını destekler, korur ve onu nemli tutar. Bu tarz ürünler antiseptik etkisi gösterir. Bununla beraber köpek şampuanları arındırıcılar, proteinler, mineraller, lipidler, karbonhidratlar ve suyu yumuşatan eser elementler içerir. Siz de köpek dostunuz için en iyi banyo ürünlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.