Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yeni Doğmuş Kediye Ne Verilir? Yavru Kedi Ne Yer?

Abone Ol 
Yeni Doğmuş Kediye Ne Verilir? Yavru Kedi Ne Yer?
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2042.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

535.90₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Yeni doğmuş kediye ne verilir sorusu birçok kedi sahibini yakından ilgilendirir. Yeni doğmuş kediler annelerinden uzakta büyümek zorunda kalabilir. Bu durumda belli olgunluğa erişene kadar tüketmesi gereken anne sütünden mahrum kalabilirler. Anne sütü tüketemeyen yavru kedilerin sağlıklı gelişimini sağlamak için ise çeşitli gıdaların verilmesi ve bazılarının da verilmemesi gerekir.

Henüz dişleri olmayan, dişleri olsa dahi çeşitli gıdaları sindiremeyecek olan yeni doğmuş yavru kedilerin beslenmesi temel gelişim için önemlidir. Bu nedenle de yavruların beslenmesine dikkat edilmesi ilerleyen dönemler için en önemli yatırım olacaktır. Peki, yeni doğmuş kediye ne verilir? Yeni doğmuş kedilerin hangi besinleri tüketmesi sakıncalı olabilir?

Yeni Doğmuş Kediye Ne Verilir?

Yeni doğmuş kedilerin beslenme programlarında özellikle de anne sütü yerine geçecek süt tozlarının kullanılması tavsiye edilir. Bebek muhallebilerinin ve yaş yavru kedi mamalarının tercih edilmesi de mümkündür. Henüz dişleri olmayan yavruların süt tozları ve muhallebiler ile beslenmesi ise sindirim ve çiğneme için daha iyi olacaktır.

Süt Tozları Gelişimi Destekler

Yeni doğmuş kedilerde süt tozlarının tercih edilmesi, kedilerin sağlığı ve büyümesi için önemli bir destek sağlar. Veterinerlerden satın alınabilecek olan anne kedi sütü tozları yeterli miktarda su ile karıştırılırsa kediler için besleyici olacaktır. Bu süt tozları anne sütü yerine geçecek ürünlerdir. Bu nedenle de anne sütünden temin edilecek olan vitamin, mineral gibi farklı besin içerikleri süt tozlarından elde edilebilir.

Yeni Doğmuş Kediye Ne Verilir

Süt tozları kedilerin anne sütünden alması gereken mineral, vitamin, protein gibi içerikleri almalarını sağlar. Anne sütü kedilerin yavruluk dönemindeki gelişimi için çok önemlidir. Bu içerik de anne sütünün bir kopyası olduğu için doğru miktarda su ile karıştırılarak verildiği zaman kedilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesine yardımcı olabilmektedir.

Yavru Kedi Mamaları Tercih Edilmeli

Yeni doğmuş kediye ne verilir? Süt tozuna ek olarak birkaç haftalık olan kedilere yaş yavru kedi mamaları da verilebilir. Bu mamalar yaş ve kolay çiğnenebilir olduğu için kedilerin kolayca yiyebileceği ve sindirebileceği içeriğe sahiptir. Haftada iki ya da üç kez yaş kedi maması vermeniz kedinizin sindirim sisteminin de sıvı gıdadan katı gıdaya geçişini kolaylaştıracaktır. Bu mamaların içeriği, besin oranları çok önemlidir. Bu nedenle de veteriner desteği ile yaş kedi mamalarının yeni doğan yavrularda tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Besleyici, sağlıklı ve kaliteli yavru kedi mamaları için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden Korkar?

Bebek Muhallebileri Tüketimi Uygundur

Bebekler için özel olarak üretilen ve steril içeriğe sahip olan muhallebiler yavru kedilerde de tercih edilebilir. Bu mamaların içeriğinde vitamin, mineral ve protein oranları dengeli şekildedir. Bu nedenle de kedilerin beslenmesine katkı sağlar.

Kedilerin keyifle tüketeceği bu mamalar su ile seyreltilerek verilebilir. Kediler bu mamaları tıpkı süt tozları gibi içebilir. Yine de haftada iki ya da üç kez bu muhallebilerden vermek daha iyi olacaktır. Çok sık şekilde verilmesi kedilerde rahatsızlanmaya neden olabilir. Yavru kedi maması veriyorsanız, bu tarz gıdaları aşırı vermekten kaçınmanız önemlidir. Kedilerin beslenme programına çeşitlilik katacak olan muhallebilerin farklı lezzetler ile denenmesi de mümkündür. Yine de kedilerin tüketebileceği içeriklere sahip olup olmadığını denetlemeniz gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.