Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Rus Kedisi Cinsleri

Abone Ol 
10 Maddede Rus Kedisi Cinsleri
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Rus kedisi cinsleri kedi sahiplenecekler tarafından merak ediliyor. Rusya’ya özgü olan bazı nadir kedi ırkları olsa da popüler cinsler de var. Örneğin, Rus mavi kedisi tüm dünyada tanınan bir ırk olarak karşımıza çıkıyor. Peki Ruslara özgü kedi ırkları hangileri?

Rus Kedisi Cinsleri

Rus Kedisi Cinsleri

Rus kedisi cinsleri, mizaç ve görünüm açısından büyük farklar gösterir. Bu kedilerin çoğu Rusya’nın farklı alanlarında geliştirildi. Bundan dolayı mizaçları da değişik olabiliyor. İşte Rusya kedileri…

1. Donskoy Kedi Cinsi

Donsko kediler, 1980’lerde bir yetiştiricinin baskın tüysüz bir gen taşıyan bir kediyi yerli bir kedi ile çaprazlaması sonucu ortaya çıktı. Bu kediler son derece sevecen, girişken ve akıllı olmalarıyla ünlüdür. Günün çoğunda kedi yatağı üzerinde dinlenmeyi severler. Ayrıca, tüysüz oldukları için kedi tüy ve deri bakım ürünleri ile düzenli bakıma gereksinim duyarlar. Soğuktan korunmaları da çok önemlidir.

2. Kurilian Bobtail Kedi Cinsi

Rus kedisi cinsleri arasında bir diğeri de Kurilian Bobtail oluyor. Kısa kuyruğa sahiptir ve bu durum onun doğal bir özelliğidir. Bu kedi cinsleri 200 seneyi aşkın bir zamandır Rusya’nın Sahalin Adası ve Kamçatka Yarımadası’nda yaşamaktalar. Aynı zamanda Japonya ve Rusya’yı birleştiren Kuril Takımadaları’nda da yaygın olarak bulunmaktalar.

Görünümleri vahşi olabilir ama şaşırtıcı derecede yumuşak huylu ve sevimli olan canlılardır. Yüksek bir av sürüşüne ve yüksek enerjiye sahip oldukları da bilinmektedir. Protein bakımından yoğun olan kedi maması tüketmeleri önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Görülen Hastalıklar

3. Mekong Bobtail Kedi Cinsi

Rus kedi cinsleri listesinde yer alan Mekong Bobtail kedisi de oldukça meşhur bir kedi. Eskiden Tay Bobtail olarak isimlendiriliyordu. İsmini Güneydoğu Asya’dan geçen ünlü nehirden almıştır. Irk, nehir boyunca yer alan Asya ülkelerinde doğal olarak ortaya çıkmasına karşın, Rusya’da ithal edilene kadar resmen bir cins olarak geliştirilmemiştir.

Arkadaş canlısı, eğlenceli, bakımı kolay ve sevecen bir kedi ırkıdır. Meraklı ve girişken olduğunu da söyleyebiliriz. Kedi tırmalama tahtaları tam da bu kedilere uygundur.

4. Mavi Rus Kedisi Cinsi

Bu kedi ırkının kökeni kesin olarak bilinmemektedir. Fakat Rusya’ya özgü olduğu kabul edilir. Zarif ve atletik bir görünüme sahiptir. 19’uncu yüzyıldan bu yana tanınan bir kedidir. Bu kedilerin çekingen bir yapıya sahip oldukları söylenir. Yabancılara karşı her daim temkinlidir. Ancak sahibine karşı çok cana yakın ve sadıktır. Sahipleriyle güçlü bağlar geliştirmesini bilirler.

Sevecen, oyuncu ve nazik bir kedi cinsidir. Yalnız kalmaktan pek memnun olmaz. İnsanlar dışında kedi oyuncakları ile vakit geçirmeyi sever.

5. Sibirya Kedisi Cinsi

Rus kedi cinsleri listemiz Sibirya kedisi ile devam ediyor. Bu cins kediler doğu Rusya’da geniş ormanlık alanlarda ortaya çıktı. Bulunduğu bölgede çok uzun ve aşırı soğuk kışlar hakimdir. Bu yüzden Sibirya kedisi soğuğa karşı dayanıklı bir kedi türüdür. Yoğun, yarı uzun bir tüy yapısı vardır. Düzenli olarak kedi tarağı ile bakıma gereksinim duyar.

Sevecenliği ile bir adım öne çıkan Sibirya kedisi, insanlarla zaman geçirmekten memnun olur. Aktif, oyuncu ve zeki bir kedidir. Bol bol egzersize ihtiyacı vardır. Kedi tasması eşliğinde uzun yürüyüşlere çıkmayı da çok sever.

6. Karelian Bobtail Kedi Cinsi

Karelian Bobtail kediler kısa kuyruklu kediler arasındadır. 1994 senesinde tanınmıştır. Çocuklar ve diğer evcil hayvanlar olmak üzere hemen herkesle anlaşan bir yapısı vardır. Pek çok ev için uygun olan kedilerden biridir. Arkadaş canlısı ve uyumlu olmasıyla dikkat çeker. Genelde sessiz bir kedidir. Protein yönünden zengin olan kedi maması tüketmesi çok önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kırık Kulak Kedi (Scottish Fold) Irkı Hakkında Önemli Bilgiler

7. Peterbald Kedi Cinsi

Peterbald kediler, 1990’lar Donskoy ve Oriental Stenografi kedilerinin çaprazlanması sonucunda oluşturulmuştur. Bu kedilerin son derece zeki ve ilgi düşkünü oldukları bilinir. En sevdiği insanları odadan odaya takip eder. Sağlıklı kalması için besin bileşenleri yönünden yoğun olan konserve kedi maması, ödül ve kuru mama tüketmeleri önemlidir.

8. Toybob Kedi Cinsi

Toybob kediler de Rus kedi cinsleri arasındadır. 1980’lerde Rusya’da geliştirilmiş olan bir kedi cinsidir. Kısa ve bükülmüş kuyruğu ile karakterizedir. Bu kedi ırkı her zaman ortalama bir yavru kedi ırkı boyutunda olabilir. Küçük boyutuna rağmen sağlam bir kedidir. Oyun oynamaya düşkündür. İnsanlarla vakit geçirmekten hoşlanır. Besleyicilik yönü kuvvetli olan kuru kedi maması, ödül ve yaş mama tüketmelidir.

9. Ussuri Kedi Cinsi

Belirsiz bir kökene sahiptir. Rusya’nın Amur Nehri bölgesindeki vahşi orman kedilerinin çaprazlanması sonucu elde edildiği söylenir. Güçlü bir av sürüşüne sahiptir. Atletik ve aktif bir kedidir. Bu ırk kediler dışa dönük ve sosyal değiller. Ancak genellikle aile üyeleri ile derin bağlar kurmasını bilirler.

10. Neva Masquerade Kedi Cinsi

Rus kedi cinsleri arasında yer alan Neva Masquerade kedisi de oldukça popüler bir cins. Sibirya kedisinin uzun tüylü bir versiyonudur. Yumuşak tüyleri ve sevimli görünümü ile bir adım öne çıkar. Sibirya kedilerine oranla biraz daha büyük boyutlular.

Genelde arkadaş canlısı ve oyuncudurlar. Biraz sesli olduğunu söyleyebiliriz. Sık olarak miyavlayabilirler. Düzenli olarak tüylerine bakım yapılmalı ve kedi temizlik ve banyo ürünleri mutlaka kullanılmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.