Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Bakmak Zor Mu? Kedi Bakımı Hakkında Merak Edilenler

Abone Ol 
Kedi Bakmak Zor Mu? Kedi Bakımı Hakkında Merak Edilenler
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Her evcil hayvanın bakımı zor olabilir. Kedi bakmak zor mu diye sorabilirsiniz. Bu sebeple de bir evcil hayvan sahipleneceğiniz zaman onun bakımının, temizliğinin ve genel yeme alışkanlığı ya da eğitimlerinin zorlayıcı olabileceğini göz önünde bulundurmanız şarttır. Özellikle de eğitim döneminde her hayvan bir miktar zorluk çıkarabilir ancak özverili ve ilgili şekilde yaklaşırsanız herhangi bir evcil hayvan ile problem yaşamanız da mümkün olmayacaktır. Eğer bir kedi bakacaksanız onun da kendine göre bakım zorlukları olduğunu bilmeniz şarttır. Genel düzenine ayak uydurmanız, onun bakım ve temizliğini atlamamanız gerekir. Bu sayede nitelikli bir bakım ve güzel bir yaşam sağlamanız olası hale gelecektir.

Yavru Kedi Bakmak Zor Mu?

Bir yavru kedi sahiplenmeyi planlıyorsanız; yavru kedi bakmak zor mu diye merak ediyor olabilirsiniz. Yavru kedilerin bakımı bir miktar zorlayıcı olabilir. Eğer daha önce yavru kedi bakmadıysanız öğrenmeniz gereken çok şey olacaktır. Kedinin süt ile beslenmesi gerekebilir, yavruluk döneminde eve ya da geldiği alana alışmakta zorluk yaşayabilir. Ayrıca yavrunun henüz bir düzeni olmadığı için uyuma, yeme gibi durumlarda sizin için zorlayıcı şekilde hareket edebilir. Yine de birkaç hafta kediniz ile ilgilenmeniz durumunda yavruluğu atlatarak kendi düzenine kavuşabilecektir.

Yavru özellikle de yeme konusunda hassas olabilirler. Eğer yeni doğmuş bir yavruya bakıyorsanız ve kedinin anne sütü ile beslenmesi gerekiyorsa bu durumda yanında annesi olmayan bir kediyi anne sütü muadili olan ürünler ile biberon sayesinde beslenmeniz gerekir. Kedi biberonu ile kedinizi iyi şekilde ve düzenli olarak beslemeniz, kedinizin genel gelişiminin de sorunsuz şekilde ilerlemesine yardımcı olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kırık Kulak Kedi (Scottish Fold) Irkı Hakkında Önemli Bilgiler

Benzer şekilde tuvalet eğitimi, ev içi genel davranış eğitimi gibi durumları da yavruya öğretmeniz aslında yetişkin bir kediye öğretmenizden daha kolay olabilir. Bu aşama kedi tuvaleti sağlamak da önemli bir detaydır. Kediniz henüz yavru olduğu için pek çok duruma da yeni alışır. Bu sebeple bir alışkanlığı olmadığından dolayı aslında sizin öğreteceklerinizi benimser ve ilerleyen dönemde de buna uygun şekilde hareket eder. Eğer beslenme düzenini aksatmazsanız ve kedinize erken dönemde eğitim verirseniz yavru bir kediye bakmak çok zorlayıcı olmayacaktır.

Yetişkin Bir Kedinin Bakımı

Yetişkin kedi bakmak zor mu? Yetişkin kedilerin bakımı da yerine göre zorlayıcı olabilir. Yavru kedilerin de yetişkin kedilerin de bakım ve temizlikleri düzenli olmalıdır. Dişlerinin fırçalanması, tüylerinin taranması, düzenli olarak kedinizin yıkanması, mama ve suyunu da düzenli şekilde tüketmesi gerekir. Tüm bunları bir düzen içinde sürdürmek her zaman kolay olmasa bile kedinizi mutlu ve sağlıklı görmek için yapmanız gereken noktalardır.

Yetişkin kedi bakımıyla ilgili bir diğer önemli konu da yetişkin kedi maması tercih edilmesi gerektiğidir. Çünkü onların mama gereksinimleri yavru kedilerle aynı değildir. Bu nedenle mamaları mutlaka yetişkin kediler için özel olarak geliştirilen mamalardan olmalıdır.

Yetişkin kedinize yavruluktan beri bakıyorsanız genel bir düzeni olacağı için ev içerisinde kendi alışkın olduğu tavra göre hareket eder. Karnı acıktığında mama kabına giderek kendi yemeğini yer. Bu nedenle de onu beslemekle uğraşmanız gerekmez. Ev içerisinde eğitim aldığı tavır ile hareket eder. Bu sayede kedinizi eşyalara zarar vermemesi ya da ev içinde herhangi yanlış bir hareket yapmaması için uyarmanız gerekmez. Eğer yavruluktan itibaren bir kediye bakıyorsanız sizin için çok daha kolay olabilecektir. Yetişin bir kedi sahiplendiyseniz bu durumda kedinizin eğitimini vermeniz ve genel alışkanlıklarını düzenlemeniz ise biraz uğraşabileceğiniz noktalardandır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sokoke Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Kedi Bakımında Özel Koşullar

Hasta kedi bakmak zor mu? Kedilerin özel koşulları olabilir. Örneğin işitme engelli ya da görme engelli bir kediniz olabilir, felçli ya da sakat bir kediye sahip olabilirsiniz. Yeterli özveriyi göstereceğinize inanıyorsanız özel koşullara sahip olan kedilere bakabilirsiniz. Bu kediler çok daha fazla ilgi ve bakım isterler. Bu sebeple de kedinize yeteri kadar bakımı sağlamazsanız hastalanması ya da genel anlamda iyi şekilde bakım görememesi mümkün olacaktır.

Özel koşullar ayrıca kedinizin dönem dönem hasta olması riskini de içerir. Her hayvan zaman zaman hasta olabilir. Kedilerin de hasta olduğu koşullarda daha fazla ilgi istemesi son derece doğaldır. Veterinere düzenli şekilde her koşulda götürülmesi, aşılarının yapılması, hasta ise ilaçlarını vermeniz gerekmektedir. Bu tip durumlara dikkat ettiğiniz, bakım ve temizliğini düzenli şekilde yaptığınız takdirde kediniz hasta olsa bile kısa sürede iyileşmesi mümkün olabilecektir. Bununla birlikte, kedi sağlık ürünleri gibi malzemeleri en iyi şekilde temin ettiğinizden emin olmalısınız.

Bir Kediye Bakmak

Yeni sahipler için kedi bakmak zor mu? Bir evcil hayvan bakmak her zaman zordur. Onun ihtiyaçlarını sizin gidermeniz gerekir. Mama kabına mamasını koymanız, suyunu tazelemeniz, yatağını temizlemeniz, kedinizi düzenli şekilde yıkamanız ve genel bakımını gerçekleştirmeniz oldukça önemlidir. Kedi bakım malzemeleri konusunda doğru karar vermeniz, kedinize en iyi ürünleri sunmanız da önem arz eder. Bu sebeple de aslında her kediye bakmak zor olsa da kedinize karşı duyduğunuz sevgi ve onunla kurduğunuz güçlü bağ, tüm bunları bir zorluk olmaktan çıkarır.

Kedinize iyi şekilde bakmanız, onunla birbirinize alıştıktan sonra bir problem olmaktan çıkacaktır. Eğer kedinize ayırabileceğiniz yeterli vakte sahip değilseniz ya da olası hastalık ve benzeri durumlarda kedinizin bakımını sağlayamayacaksanız bu durumda kediye bakmak sizin için zor olabilir. Yine de kedi bakmanın kendine göre zorlukları olsa da ona alışmak ve kedinizi sevmeniz tüm bu zorlukların keyifli bir sürece dönüşmesine yardımcı olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Küçük Boyutlu Kedi Cinsleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.