Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

12 Maddede Apartman Yaşamına Uygun Kedi Irkları

Abone Ol 
12 Maddede Apartman Yaşamına Uygun Kedi Irkları
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2040.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Apartman yaşamına uygun kedi ırkları hangileri? Evcil hayvanlarımız hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Onlarla oyunlar oynamak, yürüyüşe çıkmak, bazen kötü geçen bir günümüzün ardından bunu hissederek bizimle oturmaları gerçekten çoğu zaman terapiden bile güzel!

Evde bakabileceğimiz hayvanlar dendiği zaman aklımıza ilk olarak kedi ve köpek geliyor. Kedilerin ve köpeklerin özellikleri birbirinden tamamen farklıdır. Ancak kedilerin evde bakımının köpeklere göre daha kolay olduğu hepimizin bildiği bir gerçektir.

Kedilerin deri yapıları köpeklerden daha farklı olduğu için köpekler gibi bir koku salgılamazlar. Aynı zamanda sokağa çıkmadan da yaşayabilirler. Çünkü hem egzersiz ihtiyaçlarını hem de tuvalet ihtiyaçlarını evde karşılarlar. Ancak her kedi evde, özellikle apartmanda bakılmaya uygun mudur?

Biliyorsunuz ki apartmanda yaşamak belli bir uyum gerektirir. Bu nedenle bu yazımızda sizler için apartman yaşamına uygun kedi ırklarının özelliklerini anlattık.

1. British Shorthair Irkı Kediler

Apartman yaşamına uygun kedi ırkları arasında ilk sırada British kediler var. Son zamanlarda oldukça popüler olan British Shorthair ırkı kediler, sakinlikleriyle bilinir.  Her ortama uyum sağlayan bu kediler İngiliz kökenlidir. “Duman” karakterinden de bildiğimiz gibi, gri olanları en pahalı olanlarıdır. Eğer kalabalık aile ortamınıza uyum sağlayan patili bir dost işitiyorsanız, bu kedicik tam size göre.

British Shorthair ırkı kediler için tek dikkat etmeniz gereken şey, oldukça depresyona meyilli kediler olmalarıdır. Onlara her zaman sevgi dolu ve ilgili davranmalısınız. Yoksa sevimli kediniz kabuğuna çekilip bütün gün uyuyabilir.

2. Van Kedisi Irkı

Biri mavi diğeri yeşil ya da kahverengi olan gözleriyle oldukça dikkat çeken Van kedileri zekilikleriyle ünlüdür. Eğer her dediğinizi dinleyen, zeki mi zeki bir kedi istiyorsanız bu kedi tam size göre. Üstelik o kadar bu kediler o kadar titizlerdir ki, hem bedenlerinin hem de yaşadıkları çevrenin kirlenmesine asla izin vermezler. Oldukça enerjik ve oyuncu olan bu sevimli kediler, Diğer kedilerin aksine yüzmeyi çok severler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Katarakt Hastalığı Hakkında Bilgiler

3. Chartreux Irkı Kediler

Apartman yaşamına uygun kedi ırkları Chartreux ile devam ediyor. Yumuşaklık dendiği zaman akla önce bu kedicikler gelir! Ses tonundan, kuyruğuna, tüylerine kadar her yeri yumuşacık olan bu kedinin yumuşaklığına çok da aldanmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü, enerjilerinin fazlalığından dolayı bazen fevri tepkiler verebilirler.  Ancak bu yine de size zarar vermek istediğine ya da saldırgan olduğu anlamına gelmez. Onunla yeteri kadar oyun oynayıp enerjisini atmasına yardımcı olursanız, apartman yaşamında da size zorluk çıkarmayacak kedi ırklarından biridir.

4. Amerikan Bobtail Irkı Kediler

Amerikan Bobtail kedilerinin ponpona benzeyen, yumuşacık kuyruklarını gördüğünüzde hayran olmamak mümkün değildir.  Eğer son derece sıcakkanlı, uyumlu bir kedi sahiplenmek istiyorsanız, bu kedi tam size göre! Fiziksel özelliklerinden bahsetmek gerekirse, kısa bacaklara, geniş bir kafa yapısına ve güçlü bir çene yapısına sahiptir. Ancak tüm bu güçlü fiziksel özelliklerin yanında pamuk kalbi ve popon kuyruğu ile gönlünüzü fethedecektir.

5. Birman Irkı Kediler

Birman kediler de apartman yaşamına uygun kedi ırkları arasında yer alıyor. Gözleri ile oldukça dikkat çeken Birman kedileri, Budist inancına göre kutsal kabul edilen bir kedi ırkıdır.  Enerjileri ve iyi huyluluğu ile dikkat çeken bu kedi ırkının tek dezavantajı uzun ve görkemli tüylerinin bir hayli bakım istemesi olabilir. Eğer kedinizin tüylerine ayıracak vaktiniz yoksa, bu durum sizin için problem teşkil edecektir. Ama vaktiniz varsa Birman kedisi, oyunlarıyla, sevimliliğiyle, uzun tüyleriyle ve güzel gözleriyle sizin en iyi arkadaşınız olacaktır.

6. Amerikan Curl Irkı Kediler

Amerikan Curl kedileri mantıkları ile bilinir. Evet, yanlış duymadınız. Oldukça mantıklı olan bu kediler, mantıklarıyla sezgilerini birleştirdikleri zaman bir psikolog gibi sizin derdinizi anlayacaktır. Bu özellikleri de onların, sahiplerine ve çevreye karşı duyarlı olmasını sağlar. Bakımları da bir hayli kolay olan Amerikan Curl kedilerinin hayatınıza pozitif bir enerji katacağından hiç şüpheniz olmasın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Kulak Uyuzu Neden Olur?

7. Abyssinian Kedisi

Eğer ki “canım isterse kendimi sevdiririm” mantığında bir kedi arıyorsanız, Abyssinian kedi ırkı tam sizlik! Bu kediler, fazla kucağı sevmez, sizinle kendi canı isterse muhatap olurlar. Yani, siz kedinizi sevmek isterseniz değil o size kendini sevdirmek isterse yanınıza gelir. Bu durum çoğu insanın tercih edeceği bir durum değildir. Çünkü biz kedilerimizi kucaklamak, sevmek, çoğu zaman onlarla uyumak istiyoruz. Ancak Abyssinian kedisi bu kadar fazla temastan hiç hoşlanmaz.

Şahsına münhasır olan bu kedi ırkı oldukça zekidir. Çevresindeki her şeyi çok kolay algılar ve çok çabuk öğrenirler.  En spesifik özellikleri ise, gözlerinin rengidir. Abyssinian kedilerinin gözleri öyle güzel bir bal rengindedir ki, hayran olmamak mümkün değildir.

8. İran Kedisi Irkı

İran kedisi de apartman yaşamına uygun kedi ırkları listesindedir. Yine oldukça popüler bir cins olan İran kedisi de apartman dairesinde beslenebilecek kedilerden biridir. Oldukça uyumlu ve sakin olan bu kediciklerin belki de tek eksi yönü tüylerinin fazla bakım istemesidir. Bu nedenle de evden uzun saatler ayrı kalıyorsanız İran kedisi sahiplenmemenizi tavsiye ederiz. Çünkü bu kedilerin tüyleri oldukça uzun olduğu için sık sık karışır. Özel kedi tarağıyla kedinizi gün içinde birkaç defa taramanız gerekmektedir. Aksi takdirde patili dostunuzun düğüm olan tüylerini kestirmek zorunda kalabilirsiniz.

9. Scottish Fold Irkı Kediler

Evde yalnız kalmaktan hiç hoşlanmayan Scottish Fold kedileri için ilgi bağımlısı dememiz doğru olacaktır. Diğer kedilerin aksine, size bağlı olmayı seven ve onu yalnız bıraktığınızda size küsebilecek olan bu kedilerin en dikkat çekici özellikleri kıvrık kulaklarıdır. Kulakları o kadar sevimli durur ki, onları içten içe ısırmak bile isteyebilirsiniz! Eğer hep evdeyseniz, sizin için harika seçim olacak bu kediler sakinlikleri ile apartman yaşamına da uygundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Diş Çıkarma Belirtileri Neler?

10. Bombay Irkı Kediler

Bombay ırkı kediler oldukça içine kapanıktır. Size sevgisini belli etmez. Hatta sizinle pek ilgilenmez bile. Fazla temas ona göre bir şey değildir. Ama size temas etmiyor diye sizi sevmediğini düşünmeyin. Aksine, sahiplerine oldukça bağlı olan Bombay ırkı kedilerin sadece karakteri böyledir. Bakımı da oldukça kolay olan bu kediler için haftada bir gün yıkanmak ve ardından tüylerinin taranması yeterlidir.

11. Cymric Irkı Kediler

Apartman yaşamına uygun kedi ırkları arıyorsanız, Cymric de iyi bir seçim. İnsanlara benzerlikleriyle bilinen bu kediler, apartman yaşamına oldukça uygundur. En çok ilgi çeken yerleri, sanki bir insanmış gibi bakan gözleridir. Sakin, sevecen ve sadık yapılarıyla sizi kendilerine bağlarlar. Cymric ırkı kedilerin de bazı kediler gibi tüyleri konusunda biraz daha fazla bakıma ihtiyacı vardır. Bu bakımı da sağladığınız zaman sizinle uyum içinde yaşayacaklarından şüpheniz olmasın. Besleyici kedi mamaları sunmanız onların sağlığı açısından önemlidir.

12. Ankara Kedisi

Dünyadaki en eski kedi olarak bilinen Ankara kedisinin bir diğer adı da Angora kedisidir. Ankara kedisi aynı zamanda tüyleri en uzun olan kedi ırkı olarak da bilinmektedir. Sahibine bağlılığı ile bilinen bu kediler, oldukça güçlü kas yapısıyla ve enerjisiyle dikkat çekerler. Ancak güçlü ve enerjik olmaları saldırgan olduklarına anlamına gelmez. Aksine son derece uysal ve cana yakındırlar.

Çocuklara karşı da oldukça anlayışlı olan Ankara kedilerinin birkaç rengi vardır. Bunlar, siyah, gri ve beyazdır.  Eğer beyaz bir Ankara kedisi sahiplenmek istiyorsanız kulaklarının duymadığını yani sağır olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Eğer sahipleneceğiniz kedi beyaz tonundan başka renkler de barındırıyorsa kulakları az da olsa işitebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.