Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

15 Maddede İnsan Dostu Köpek Irkları

Abone Ol 
15 Maddede İnsan Dostu Köpek Irkları

Köpekler genelde arkadaş canlısı hayvanlardır, ancak insan dostu köpek ırkları arasında yer alan çeşitli cinsler, insanlarla yaşamayı, eğlenmeyi ve oyunlar oynamayı daha çok sever. Her köpeğin kendine has kişiliği olsa da bazı ırklar diğerlerinden daha sosyal. Peki, insanları seven köpek ırkları hangileri?

İnsan Dostu Köpek Irkları

İnsan Dostu Köpek Irkları

İyi sosyalleşmiş bir köpek, her ne olursa olsun arkadaş canlısıdır. Köpeğinizin diğer köpeklerle, farklı insanlarla sosyalleşmesini sağlayın ve farklı ortamları deneyimlemesine yardımcı olun. Bu sayede köpeğiniz daha mutlu ve uyumlu bir evcil dost olacaktır. Dost canlısı köpeklerin yeni durumlara ve ortamlara uyarlanabilirliği yüksektir. Ayrıca eğitilmeleri de son derece kolaydır.

Sosyalleşmeye ve insanlarla vakit geçirmeye hevesli, insan dostu köpek ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Pembroke Welsh Corgi Köpek Irkı

Bu köpekler, aileleri ile zaman geçirmeyi seven, oldukça sosyal canlılardır. Sürü, bekçi ve refakatçi köpeği olarak tercih edilirler. İnsan odaklı olan bu köpekler, çok fazla oyun süresine gereksinim duyarlar. Köpek oyuncakları ile oynamaktan ve diğer köpeklerle vakit geçirmekten mutlu olurlar.

2. Labrador Köpek Irkı

Sevimli halleri, samimi davranışları ile dikkat çeken Labrodar cinsi, insan dostu köpek ırkları arasındadır. Popüler evcil hayvanlardan biridir. Balıkçılara, kadınlara ve avcılara eşlik etmek için yetiştirilmiştir. İnsanların yanlarında olmayı seven bir köpektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bulterier (Bull Teriyer) Köpek Özellikleri ve Bakımı

Yoğun egzersiz ihtiyacı vardır. Köpek tasması eşliğinde koşu ve yürüyüş yapmaktan zevk alır. Enerjisi boldur. Bu yüzden enerji ihtiyacını karşılayacak köpek mamaları ile beslenmelidir.

3. Golden Retriever Köpek Irkı

İnsan dostu köpek ırkları söz konusu olduğunda bu listede Golden köpekler de mutlaka yer alır. Diğer köpeklerle ve insanlarla etkileşime geçtiklerinde samimi davranan bu cins canlılar, aynı zamanda sevimli ve oyuncu karakterleriyle de öne çıkarlar. Bu neşeli köpek ırkı, gezmeyi, yürüyüş yapmayı, çocuklarla oynamayı sever. Besleyicilik yönü yüksek olan kuru köpek maması, ödül ve yaş mama tüketmelidir.

4. Boston Terrier Köpek Irkı

Sevecen köpeklerden biridir. Arkadaş edinmeyi çok sever. Her daim oyun oynamaya isteklidir. Çok uyumlu bir köpektir. Eğitime açıktır. Eğitim sırasında köpek eğitim ürünleri muhakkak kullanılmalıdır. Bu sayede daha kolay bir eğitim süreci elde edilebilir.

5. İrlanda Setter Köpek Irkı

İnsan dostu köpek ırkları listesinde yer alan İrlanda Setter köpekler, popüler evcil hayvanlar arasındadır. Arkadaş canlısı, çok sosyal ve sevecen bir cinstir. Çoğu köpek tutkununun favorisidir. Cesur tavırları ve umursamaz halleri ile bilinen bu cins köpekler, aynı zamanda enerjiktir. Eğer enerjisini atamazsa aşırı havlayabilir ve evdeki eşyaları ısırabilir.

Bu köpekler için düzenli egzersiz zorunludur. Protein, mineral ve vitamin yönünden yoğun olan yaş köpek maması, kuru ve ödül mama tüketmeliler.

6. Beagle Köpek Irkı

Beagle köpekler, insanlarla zaman geçirmeyi seven, neşeli ve enerjik canlılardır. Diğer birçok köpek ırkına göre daha aktiftir. Bu yüzden enerji miktarı yoğun olan köpek mamaları ile beslenmeleri gerekir. Uzun yürüyüşlere, oyuncaklarla oynamaya ve diğer köpeklerle sosyalleşmeye isteklidir.

7. Border Collie Köpek Irkı

İnsanları memnun etmekten hoşlanan bir köpektir. Çevik ve güçlü vücudu nedeniyle çeşitli aktivitelere ve köpek sporlarına uygundur. Eğitime hızlı bir şekilde yanıt verir. Zeki bir köpektir. İnsanlarla, çocuklarla ve diğer evcil canlılarla uyum içindedir. Sağlıklı gelişmesi adına kaliteli konserve köpek maması, ödül ve kuru mama tüketmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Maması 15 Kg En Ucuz Seçenekler

8. Boksör Köpek Irkı

İnsan dostu köpek ırkları arasında bir diğeri de Boksör köpek cinsi oluyor. Dikkat çekmekten hoşlanan bu köpekler, sevimli, arkadaş canlısı ve uysal hayvanlardır. Sosyal olmayı seven Boksör köpek, ona ne kadar çok ilgi gösterirseniz bunun karşılığını vermeye isteklidir.

Çocuklu aileler için de muhteşem bir seçimdir. Eğlenmeyi, oyunlar oynamayı ve günün bir bölümünde köpek yatağı üzerinde dinlenmeyi çok sever.

9. Staffordshire Bull Terrier Köpek Irkı

Sevimli gülümsemesi, içten davranışları ve uysallığı ile bilinen bir köpektir. Aynı zamanda insan dostu köpek ırkları arasında yer almaktadır. İnsanlara karşı son derece sadıktır. Her daim insanları sevmeyi ve onlara güvenmeyi ister. Protein bakımından zengin olan kuru, yaş ve ödül köpek mamaları ile beslenmesi önemlidir.

10. Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı

İnsan dostu köpek ırkları listesinde Cavalier King Charles Spaniel köpekler de var. Bu köpeklerin tarih boyunca birincil görevleri insanlara refakat etmek olmuştur. Günümüzde ise en çok tercih edilen evcil köpeklerden biridir. Bu cins köpekler insanları gerçekten çok severler. Onlara ilgi göstermeyi ve onlardan ilgi görmeyi isterler. Yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar.

11. Pug Köpek Irkı

Boyutları küçük olmasına rağmen, zengin bir kişiliğe sahip olan Pug köpekler, insanlarla iyi anlaştığı kadar diğer köpeklerle de uyumludur. Bu sadık köpeklerin beslenmesine ve bakımına dikkat edilmelidir. Kilo almaması adına kaliteli köpek mamaları sunulmalı, tüylerinin sağlıklı kalması için rutin olarak köpek tarağı ile bakımları yerine getirilmelidir.

12. Newfoundland Köpek Irkı

Dev bir görüntüsü olan Newfoundland cinsi köpek, esasen çok uysal, sakin ve dost canlısıdır. Çocuklu ailelere de tavsiye edilen bu ırk köpekler, sabırlı ve nazik karakterleri ile bilinirler. Herkes için mükemmel bir köpektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Korku Belirtileri Nelerdir?

Sadık ve sosyal olan Newfoundland köpekler, büyük görünmelerine rağmen çok enerjik değildir. Formda kalabilmeleri için düzenli olarak yürüyüş yapmaları önem arz eder. Orta derecede egzersize gereksinim duyarlar.

13. Collie Köpek Irkı

Lassie köpek olarak da bilinen bir cinstir. Zeki, sevgi dolu ve sadık bir köpektir. Sosyaldir. Ailesi ile zaman geçirmekten mutlu olur. Çocuklar için de iyi bir arkadaştır. Bu köpek, çok fazla egzersize ve oyun oynamaya isteklidir. Ki buna da ihtiyacı vardır. Aktif ailelere hitap eden bir ırktır.

14. Kaniş Köpek Irkı

Misafirperver, sevimli ve arkadaş canlısıdır. Hipoalerjenik köpeklerden biridir. Tüylerinin sağlıklı ve parlak kalması için köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile düzenli bakım uygulamaları yerine getirilmelidir. Eğer rutin olarak tüy bakımı yapılırsa tüy dökülmesi minimum olacaktır.

İnsanlarla vakit geçirmeyi, eğlenmeyi, yürümeyi ve diğer köpeklerle oynamayı sever. Eğlenceli bir köpektir ve çocuklarla da uyumludur.

15. Bulldog Köpek Irkı

İnsan dostu köpek ırkları listemizin sonuncu sırasında Bulldog köpekler yer alıyor. Asık suratlı gibi bir görüntü sergilese de Bulldog köpekler, aslında çok sevecen ve arkadaş canlısı evcil hayvanlardır. Uysaldır ve az bakım gerektirir. Her daim ailesinin yanında olmayı ister. Eğitim için uygundur. Her türlü alana uyum sağlayabilir. Popüler bir evcil canlıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.