Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

5 Maddede Bakımı Kolay Evcil Kuşlar

Abone Ol 
5 Maddede Bakımı Kolay Evcil Kuşlar

Kuş beslemek isteyenler, bakımı kolay evcil kuşlar sorgulaması yapıyor. Genel olarak kuş dostlarımızın bakımı, diğer birçok evcil hayvana oranla çok daha pratiktir. Yine de bazı kuşlara bakmak pek de zamanımızı almaz ve yorucu değildir. İşte o evcil kuş cinsleri…

Bakımı Kolay Evcil Kuşlar

Bakımı Kolay Evcil Kuşlar

Esasen bakım gerektirmeyen kuş diye bir şey olmasa da bazı evcil kuşların bakımı nispeten kolaydır. Bu kuş cinsleri genelde daha küçük boyutludur. Büyük kuşlara göre daha az dağınıklık yaparlar. Aynı zamanda küçük muhafaza alanlarına ihtiyaç duyarlar. Bu da temizlik için daha az bir alan ve zaman gerektirir. Bakımı kolay evcil kuşlar şu şekilde sıralanır:

1. Güvercin

Güvercinler, sahipleri ile etkileşim kurmaktan memnun olan canlılardır. Buna rağmen günün büyük bir çoğunluğunda kendi başlarına eğlenmeyi başarırlar ve bunu da çok severler. Orta boy kuş olmalarından ötürü temizlik ve bakım konusunda çok zahmet gerektirmezler. Bu kuşlarda D vitamini eksikliğini önlemek amacıyla besleyici kuş yemleri tüketimi önem arz eder. Aynı zamanda kafes dışında da muhakkak zaman geçirmeliler.

2. Hint Bülbülü

Bakımı kolay evcil kuşlar arasında yer alan Hint Bülbülleri, sevimli görünümleri ve hoş sesleri ile bilinen kuşlardır. Geniş bir kafese ve sürü arkadaşlarına sahip oldukları sürece çok mutlular. Bu kuş cinsi, insanlar yerine diğer Hint Bülbülleri ile sosyalleşmeyi yeğler.

3. Kanarya

İspinoz ailesinden gelen kanarya, kuş severlerin popüler evcil hayvanlarından biridir. Aralarından seçim yapılabilecek pek çok farklı kanarya türü vardır. Hepsinin ortak özelliği ise muhteşem bir ötüş kabiliyetidir. Bu kuşların sağlıklı kalabilmeleri için kaliteli kanarya yemi tüketmeleri çok önemli olan bir konudur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Satın Almanız Gereken Kuş Ürünleri

4. Muhabbet Kuşu

Bakımı kolay evcil kuşlar söz konusu olduğunda bu listede elbette muhabbet kuşu da yer alır. Çok zahmetli olmaması ve eğitime açık bir kuş olması sebebi ile çoğu insanın favori evcil hayvanıdır. Sahipleriyle güçlü bağlar kurmayı seven muhabbet kuşları, kuş oyuncakları ile oynamayı çok severler. Geniş bir muhabbet kuşu kafesi, onların refah içinde yaşamalarını mümkün kılar. Papağanlara oranla ortalığı çok fazla dağıtmazlar. Bu yüzden de sık olarak kafes temizliği gerektirmezler.

5. Sultan Papağanı

Diğer birçok papağana göre bakımı en kolay olan kuşlardan biridir. Eğitime hızlı yanıt verir ve insanlarla iletişimde kalmaktan hoşlanır. Büyük papağan türleri gibi çok fazla talepkâr bir kuş değildir. Oyuncaklarla dolu olan bir kafes, bu kuş için yeterli olacaktır. Sağlıklı yaşam sürmeleri adına vitamin ve mineral yönünden yoğun olan papağan yemleri tüketmeleri gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.