Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

5 Maddede Evde Beslenecek Balıklar

26.02.2023
6.359
Abone Ol 
5 Maddede Evde Beslenecek Balıklar

Evde beslenecek balıklar, akvaryum hobisine başlamayı düşünenlerin ilgisini çekiyor. İlk etapta bakımı kolay balıklar ile başlamanız önerilir. Bu türlerin hemen hepsi barışçıl, talepkâr olmayan ve uyumlu balıklardır. Evde beslemek için en uygun balıkları listeledik.

Evde Beslenecek Balıklar

Evde Beslenecek Balıklar

Evde beslenecek balıklar arasında en popüler olanlar:

1. Japon Balığı

Birçok akvaryum balığı çeşidi olmasına rağmen yeni başlayanlar için en uygun balıklar söz konusu olduğunda Japon Balığı bir adım öne çıkar. Bu balıkların bakımı çok kolaydır ve diğer balıklarla uyum içinde yaşayabilirler. Kaliteli Japon yemi ile beslenmelerine özen gösterilmelidir. Farklı renk seçenekleri olsa da Japon Balıkları ağırlıklı olarak turuncu, siyah ve beyaz-turuncu renklidir.

2. Betta Balığı

Evde beslenecek balıklar arasında yer alan Betta Balığı, akvaryumların renkli canlılarından biridir. Bakılması en kolay balıklardandır. Bu balıkların yaşam alanlarına özen gösterilmelidir. Geniş bir akvaryuma gereksinim duyan Betta, aynı zamanda sağlıklı bir ortamda bulunmak ister. Bunun için akvaryum filtresi, akvaryum motoru ve akvaryum ısıtıcı gibi materyallere yatırım yapmakta fayda var. Bu sayede balığınız çok daha huzurlu ve sağlıklı olacaktır.

3. Neon Tetra Balığı

Parlak rengi ve sevimli görünümü ile bir adım öne çıkan Neon Tetra balığı, eşsiz bir balık seçeneğidir. Evde beslenecek balıklar listesinde dikkat çeken türlerden biridir. Bu minik balıklar çok uyumludur ve diğer pek çok balık cinsi ile çok iyi anlaşır. Aynı zamanda akvaryumunuzun göz alıcı güzellikte görünmesine yardımcı olur.

4. Plati Balığı

Evde beslenecek balıklar arıyorsanız; bir diğer seçeneğiniz ise elbette Plati Balığı. Kendine has görünümü ile farkını ortaya koyan Plati Balıkları, çeşitli renk seçenekleri sunar. Her türlü akvaryum için uygun bir cinstir. Kaliteli balık yemleri ile beslenmesine dikkat edilmelidir. Yaşam alanı akvaryum temizlik ürünleri ile düzenli şekilde temizlenmelidir. Böylece sevimli balığınız daha hijyenik bir ortamda yaşama şansı elde edecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Nitrat Seviyesi Nasıl Azaltılır?

5. Zebra Balığı

Bu ilgi çekici balıklar vücutları boyunca uzanan şeritlere sahiptir. Bu özelliklerinden dolayı fark yaratan balıklardır. Öne çıkmalarını sağlayan detay sadece vücut şeritleri olmamaktadır. Çünkü bu balıklar aynı zamanda çok uyumlu, aşırı talepkâr olmayan canlılardır. Zebra balıkları ılık su sıcaklığına gereksinim duymamaktadır. Bu nedenle akvaryum suyunun 21 santigrat derece olması idealdir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.