Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede Apartman Yaşamına Uygun Köpek Irkları

Abone Ol 
6 Maddede Apartman Yaşamına Uygun Köpek Irkları

Apartman yaşamına uygun köpek ırkları, şehirde yaşayanlar için önem arz ediyor. Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız; bu hayata uygun bir köpek sahiplenmeniz gerekir. Özellikle orta ve küçük ırkların bu tür evler için uygun olduğu biliniyor.

Apartman Yaşamına Uygun Köpek Irkları

Apartman Yaşamına Uygun Köpek Irkları

Irkı her ne olursa olsun her köpek küçük bir ortamda hemen sıkılabilir. Bu durum ise istenmeyen davranışları tetikleyebilir. Bundan dolayı köpeğinizin her daim aktif kalmasını sağlamalısınız. Apartmanda sıkılmaması adına onu düzenli olarak yürüyüşlere çıkarabilirsiniz. Aynı şekilde köpek oyuncakları vasıtasıyla da zihinsel uyarımı teşvik edebilirsiniz. Apartman yaşamına uygun köpek ırkları ise aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Basset Hound Köpek Irkı

Basset köpekler genel olarak sakindir. Orta derecede enerjik olduğunu söyleyebiliriz. Yaşı ilerledikçe daha az aktif olma eğilimindedir. Bu köpekler, köpek tasması eşliğinde günlük yürüyüşlere çıkmayı çok severler. Ancak çok fazla egzersize de gereksinim duymazlar.

2. Bichon Frise Köpek Irkı

Apartman yaşamına uygun köpek ırkları arasında yer alan Bichon Frise, oldukça popüler bir köpek cinsidir. Küçük köpek meraklıları tarafından favori seçimdir. Bu köpekler genellikle orta seviyede enerjiye sahipler. Son derece sadık ve eğlenceli köpeklerdir. Birçok küçük köpek ırkı çok havlasa da Bichon Frise köpekler çok gürültülü olmamaktalar. Günlük oyun etkinlikleri ve yürüyüşler bu köpekler için yeterlidir. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesine dikkat edilmeli.

3. Bulldog Köpek Irkı

Oldukça sakin ve gürültüsüz bir köpek arıyorsanız; Bulldog köpekleri düşünebilirsiniz. Orta düzeyde enerjiye sahip olan Bulldog, köpek yatağı üzerinde vakit geçirmeyi, günlük yürüyüşleri ve oyun etkinliklerini çok sever. Bulldog köpekler çoğunlukla neşeli ve sadık evcil hayvanlardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dogo Arjantin Özellikleri Hakkında Önemli Bilgiler

4. Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı

Apartman yaşamına uygun köpek ırkları listesinde yer almaktadır. Bu iyimser ve neşeli köpekler, bakımlarının kolay olmasıyla da bilinir. Yalnızca köpek tarağı ile tüy bakımına özen gösterilmesini gerektirir. Orta seviyede enerjisi bulunan Cavalier King Charles Spaniel köpekler, rutin yürüyüşlerle kendilerini mutlu hissedebilirler.

5. Chihuahua Köpek Irkı

Çok sevimli bir cins olan Chihuahua’lar, orta ila yüksek bir enerji seviyesine sahiptir. Ancak gürültülü bir köpek değildir. Yürüyüşe çıkması ve oyunlar ile zaman geçirmesi önemlidir. Küçük boyutlu bir köpek olduğu için apartman dairelerinde yaşayabilir. Yabancıları gördüğünde havlasa da genellikle sessiz bir köpektir.

6. Maltesse Köpek Irkı

Apartman yaşamına uygun köpek ırkları arasında bir diğeri de Maltesse köpekler. Temel günlük egzersiz gerektiren bu köpeklerin bakımı çok kolaydır. Ayrıca besleyici kuru köpek maması, ödül ve yaş mama yemesine özen gösterilmelidir. Aşırı havlayan bir köpek olmadığını da söyleyebiliriz. Ailesi ile zaman geçirmekten çok hoşlanır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.