Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede Renkli Kuş Türleri

Abone Ol 
6 Maddede Renkli Kuş Türleri

Renkli kuş türleri, kuş beslemek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Olağanüstü derecede renkli bir kuş sahiplenmek istiyorsanız; aralarından tercih yapabileceğiniz çok farklı kuş cinsi var. Etkileyici görünüme sahip renkli kuş cinslerini sıraladık!

Renkli Kuş Türleri

Renkli Kuş Türleri

Çoğu kuş cinsi renkli görünümü ile farkını ortaya koyar. Fakat bazı kuşlar var ki daha gösterişli bir renk tonuna sahip. Renkli kuş türleri şunlar:

1. Sun Conure Kuş Cinsi

Parlak renkleri ile dikkat çeken Sun Conure, gökkuşağı renklerini barındıran ve görenleri etkileyen bir evcil kuş. Bu, orta boy bir papağandır. Kuyruk bölümünde mor renkli bir desen içerir. Bundan dolayı gösterişli bir görüntü sağlar. Kaliteli papağan yemleri ile beslenmesi önemlidir.

2. Jenday Conure Kuş Cinsi

Renkli kuş türleri arasında yer alan Jenday Conure, Güney Amerika’ya özgü bir kuştur. Güzel ve dikkat çekici bir renk tonuna sahiptir. Ağırlıklı olarak kırmızı, yeşil, mavi ve turuncu renkler barındırır. Uysal ve sevimli bir evcil canlıdır. Vitamin ve mineral yönünden yoğun olan kuş yemleri ile beslenmelidir.

3. Rainbow Lori Papağan Cinsi

Hemen hemen her kuş severin ilgisini çeken bir papağandır. Son derece güzel ve rengarenk bir kuştur. Avustralya’ya özgüdür. Bu küçük güzellikler büyüleyici kişilikleriyle de bilinir. İnsanları çok sever ve eğitime kolayca yanıt verir. Kuş oyuncakları ile oynamaya bayılır.

4. Kızıl Muhabbet Kuşu Cinsi

Göğsünde kızıl renkler bulunduran bu muhabbet kuşu çok nadir bulunur. Göğsündeki kızıllığa ek olarak gövdesinin diğer bölümlerinde sarı, mavi ve yeşil gibi tonlara sahiptir. Evcilleştirilmesi biraz zordur. Bu yüzden sabır gerektirir. Besleyicilik yönü kuvvetli olan muhabbet kuşu yemi tüketmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Güvercin Hakkında Bilgiler

5. Eklektus Papağanı Cinsi

Renkli kuş türleri listesinde yer alan Eklektus, sahip olduğu rengarenk görünüme ek olarak parlaklığıyla da bir adım öne çıkar. Tüylerinin rengine göre erkek ve dişi oldukları ayırt edilebilir. Avustralya’dan gelen Eklektus papağanları, bütün dünyada tanınır ve popüler bir evcil kuştur.

6. Macaw Papağan Cinsi

Cesur kişiliği, güzel renkleri ve konuşma kabiliyeti ile fark yaratan bir papağandır. Zeki ve kolay eğitilen papağanlar arasında yer alır. Kısa cümleleri çok kolay bir şekilde öğrenebilir. Hatta size şarkılar söyleyebilir. Çoğu insanın favori papağanlarından biridir. Sarı ve mavi tüyleriyle dikkat çeker.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.