Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Cennet Papağanı Ne Yer?

Abone Ol 
Cennet Papağanı Ne Yer?

Cennet papağanı ne yer sorusunun yanıtı, evcil kuş sahipleri tarafından merak edilir. Kuşunuzun sağlıklı beslenmesi, onun uzun ömürlü ve mutlu olmasına yardım eder. Peki, cennet papağanlarının yiyebilecekleri besinler nelerdir?

Cennet Papağanı Neler Yiyebilir?

Cennet Papağanı

Bu papağanlara çeşitli meyve, sebze ve tahıllar sunulabilir. Elbette temel beslenme papağan yemi olmalıdır. Bunun haricinde de kuşa verilebilecek çeşitli besinler mevcuttur. Bunlar arasında öne çıkanlar:

Papağan Yemi

Özel papağan yemleri, kuşunuzun sağlıklı beslenmesi için büyük bir dikkat ve özveri ile formüle edilir. Dolayısıyla papağana verilebilecek en temel besin, yemler olmalıdır. Vitamin, lif ve mineraller açısından zengin olan bu yemler, evcil kuşunuzun sağlıklı beslenmesine olanak tanır.

Meyve

Cennet papağanı meyve tüketebilir. Özellikle de kavun, muz, mango, nar ve elma gibi besinler, kuşunuzun afiyetle tüketebileceği seçenekler arasındadır. Ayrıca meyvelerin çekirdeklerini ve sap bölümlerini çıkardıktan sonra hayvana sunmanız gerektiğini de unutmamalısınız. Meyveleri iyice yıkadıktan sonra kuşunuza verebilirsiniz. Meyveler vitaminler açısından zengin olduğu için kuşların beslenmesinde fark yaratır.

Fasulye

Papağan dostunuza fasulye verebilirsiniz. Harika bir bitkisel protein kaynağı olan fasulye, kuşlar için de iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Kuşların sindirim sistemlerinin problemsiz biçimde çalışmasını sağlar. Fasulyeleri kaynattıktan sonra papağana vermeniz önerilir. Bu sayede kuşunuz, fasulyeleri pratik ve kolay bir şekilde tüketebilecektir.

Sebzeler

Cennet papağanı sebze yemeyi sever. Kuşunuza verebileceğiniz çok çeşitli sebzeler mevcuttur. Yeşillikler, kabak, tatlı patates gibi sebzeleri kuşa sunabilirsiniz. Marul, maydanoz ve kereviz yaprakları da kuşlar için idealdir. Öte yandan havuç ve bezelye gibi sebzeler, kuşların damak tadına hitap eder ve onların mutluluk seviyesine katkıda bulunur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  5 Maddede Eğitimi Kolay Evcil Kuş Cinsleri

Makarna

Papağan dostunuz makarna tüketebilir. Hem pişmiş hem de pişmemiş makarna, kuşların beğendiği lezzetler arasında konumlanır. Makarnayı çeşitli sebzeler ile haşlayıp kuşunuza yedirebilirsiniz. Papağanınız makarnayı çiğ olarak da tercih edebilir. Çiğ makarna, papağanlar için eğlenceli ve lezzetli bir atıştırmalık olarak lanse edilir.

Yulaf Ezmesi

Cennet papağanı yulaf ezmesi yiyebilir. Kuşların sevdiği besinlerden biri olan yulaf ezmesi, aynı zamanda doyurucu ve lezzetlidir. Papağanınızın sindirim sorunlarını önlemeye ve doğal olarak tedavi etmeye yardımcı olur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.