Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kolay Eğitilen Kuş Türleri Hangileri?

Abone Ol 
Kolay Eğitilen Kuş Türleri Hangileri?

Kolay eğitilen kuş türleri, kuş sahiplenmek isteyenler tarafından merak ediliyor. Kuş dostlarımız oldukça zeki canlılar. Bazı türler ise diğerlerine oranla eğitime daha hızlı yanıt veriyor. Öğrenmeye daha yetenekli olan kuşlar, etkileşim konusunda da daha başarılı olabiliyorlar. Eğitimi kolay olan kuş cinslerini sıralayalım.

Kolay Eğitilen Kuş Türleri

Kolay Eğitilen Kuş Türleri

Aşağıdaki kuş türleri kolaylıkla eğitim alabilen canlılar arasında yer alıyor:

1. Amerika Papağanı

Bu kuş cinsi Güney ve Orta Amerika’ya özgü olsa da tüm dünyada oldukça popüler. Aynı zamanda en akıllı kuşlardan biridir. Bu renkli kuşlar son derece sosyal canlılar ve sahipleriyle zaman geçirmeyi çok seviyorlar. Taklit yapmak, farklı sesler çıkarmak, konuşmak gibi aktiviteler tam da bu kuşlara göre! Amerika Papağanı, sağlıklı papağan yemleri ile beslenmeli. Bu sayede daha uzun süre size arkadaşlık edebilir.

2. Afrika Gri Papağanı

Kolay eğitilen kuş türleri arasında bir diğeri de Afrika Gri Papağanı oluyor. Bu kuş cinsi konuşmayı ve sesleri taklit etmeyi kolay bir şekilde öğrenebilir. Daha yoğun bir eğitimle renkleri ve sayıları bile öğrenme kabiliyetine sahiptir. Sosyal canlılardır. Bu nedenle diğer kuşlarla ve insanlarla vakit geçirmeyi severler. Geniş bir papağan kafesi bu kuşlar için idealdir.

3. Amazon Papağanı

Amazon Papağanı birçok farklı alt türe ayrılır. Hepsi de kolay eğitilen kuş türleri listesindedir. Bu kuşların kişiliği biraz zordur. Fakat eğitimle her şeyin üstesinden gelinebilir. Çok sosyal ve akıllı olan Amazon Papağanları, düzenli olarak ilgi görmek isteyen ve zihinsel olarak zorlayıcı oyunlardan hoşlanan canlılardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Jumbo Muhabbet Kuşu ile İlgili Önemli Bilgiler

4. Kakadu Papağanı

Kakadu kuşlar kendilerine has görünümleri ile dikkat çeken papağan ırklarından biridir. Son derece eğitilebilir olan Kakadu kuşlar, taklit yapma becerisi ile öne çıkarlar. Kaliteli kuş yemleri tüketmeleri önemlidir. Böylelikle sağlıklı bir yaşam sürerler. İyi bakıldığı taktirde bir Kakadu 60 seneye kadar yaşayabilir.

5. Muhabbet Kuşu

Bir papağan cinsi olan muhabbet kuşları da kolay eğitilen kuş türleri arasındadır. Bu sevimli kuşların bakımı kolay olduğu kadar eğitimi de oldukça basittir. Bundan dolayı muhabbet kuşları çoğu insanın favori evcil dostudur. Muhabbet kuşu yemleri ile beslenmeleri oldukça mühimdir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.