Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede Tuzlu Su Akvaryum Balıkları

29.07.2022
832
Abone Ol 
6 Maddede Tuzlu Su Akvaryum Balıkları

Akvaryum kurmayı planlıyorsanız; tuzlu su akvaryum balıkları hakkında bilgi almak istiyor olabilirsiniz. İşte, tuzlu su akvaryumları için ideal olan balık cinsleri!

Tuzlu Su Akvaryum Balıkları

Tuzlu Su Akvaryum Balıkları

Akvaryumunuzda bulundurmaktan gurur duyabileceğiniz tuzlu su akvaryum balıkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Palyaço Balığı

En popüler ve bakımı en kolay olan balık cinsleri arasında yer alır. Büyük bir akvaryuma dahil edildiğinde bile kendi bölgesini kurar ve bu alandan nadiren ayrılır. Ortama çok kolay alışır. Elle beslenen balıklardan biridir. Pul yemler bu balıklar için uygundur.

2. Melek Balığı

Akvaryum yaşamına kolay bir şekilde uyum sağlayan sevimli balık cinslerinden biridir. Parlak renkleri, dayanıklılığı, düşük fiyatı ve kolay bulabilirliği nedeniyle çoğu insan tarafından tercih edilir. Tuzlu su akvaryum balıkları arasında favoridir.

Son derece sakin bir mizaca sahiptir. Çoğu balık cinsi ile iyi anlaşır. Orta boyutlu akvaryumlar bu balıklar için idealdir. Sağlıklı kalabilmesi için akvaryum temizliğine dikkat edilmeli ve yaşam alanı, akvaryum bakım ve temizlik ürünleri ile düzenli olarak temizlenmelidir.

3. Kelebek Balığı

Tuzlu su akvaryum balıkları arasında kelebek balığı da var. Saldırgan olmayan bir balık cinsidir ve diğer balıklarla beraber uyum içinde yaşar. Bu balık cinsi için geniş bir akvaryum gereklidir. Kurutulmuş canlı yem, kelebek balığı için iyi bir seçimdir. Beslenmesine çok dikkat edilmelidir.

4. Kurşun Kayabalığı

Uyumlu bir balık olduğu bilinmektedir. Yaşam alanında akvaryum dekor ürünleri mutlaka yer almalıdır. Çünkü özellikle akvaryumda sığ yuvalara gereksinim duyar. Bölgeseldir. Kendi alanını mutlaka korumaya çalışır. Kaliteli balık yemleri tüketmesi önem arz eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Discus Balığı Özellikleri ve Bakımı

5. Şahin Balığı

Canlı kırmızı renkleri ile dikkat çeken bir balık türüdür. Akvaryumda hoş bir görüntü sunar. Cana yakın, küçük boyutlu, sevimli bir balıktır. Diğer balıklarla da iyi anlaştığı bilinmektedir. Dipte yaşayan cinslerdendir. Bu balık için büyük bir akvaryum seçilmelidir.

6. Aslan Balığı

Tuzlu su akvaryum balıkları söz konusu olduğunda aslan balığı da bu listede yer alır. Oldukça uzun ömürlü bir balıktır. Büyük bir akvaryumda rahatlıkla yaşayabilir. Küçük balıkları ve karidesleri yiyebilir. Bu yüzden akvaryum arkadaşlarının ondan daha büyük olması gerekmektedir. Güzel ve dayanıklı bir balıktır. Ancak zehirli dikenleri vardır. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.