Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

15 Maddede Akvaryum Balık Cinsleri

05.12.2021
2.577
Abone Ol 
15 Maddede Akvaryum Balık Cinsleri

Balık bakmak istiyorsanız; akvaryum balık cinsleri hakkında bilgi arıyor olabilirsiniz. En popüler akvaryum balıklarını bu yazıda listeledik!

En Popüler Akvaryum Balık Cinsleri

Evde balık beslemek, birçok hayvan beslemekten kolay olduğu için genellikle oldukça fazla tercih edilen bir durumdur. Evet, balıklar kokmaz, tüy dökmez, mobilyalarınızı kemirmez, evinize tuvaletini yapmaz… Bu nedenle de balık beslemek çok daha kolaydır. Ancak unutmamalıyız ki balıkların da en az diğer evcil hayvanlar gibi bakıma ihtiyacı vardır. Özellikle bir akvaryum edinmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bir sürü husus bulunur.

Akvaryumun büyüklüğü, suyun sıcaklığı, içindeki motorun gücü, ışıklandırma sistemi, içine koyduğunuz aksesuarlar, günlük temizlik rutini… Hepsi çok önemlidir. Ancak bunların yanında akvaryumla ilgilenmenin çok zevkli bir hobi olduğunu da unutmamalıyız. Eğer siz de hem balıklarınız olsun istiyor, hem de akvaryumla ilgilenmek istiyorsanız bu yazımızda 15 farklı akvaryum balığından bahsettik. İşte 15 maddede akvaryum balık cinsleri…

Akvaryum Balık Cinsleri

1. Neon Tetra Balığı ve Genel Özellikleri

Eğer akvaryum oluşturma konusunda yeniyseniz Neon Tetra balıkları tam size göre! Doğal yaşam alanı Amerika ve Afrika olan bu balıklar, oldukça renkli ve parlak yüzgeçleriyle akvaryumun vazgeçilmez balıkları arasındadır. Yaşayacağı akvaryum suyunun sıcaklığının 25-28 derece olması gerekmektedir. Bunun için akvaryum derece ürünlerinden kullanabilirsiniz. Eğer Neon Tetra balıklarına düzenli bir beslenme ve bakım sağlarsanız, sizinle uzun yıllar geçirebilirler.

2. Japon Balığı ve Genel Özellikleri

Akvaryum balık cinsleri arasında bir diğeri de Japon balığı. Hepimiz küçüklüğümüzde, bir fanusun içinde Japon balığı beslemişizdir. Canlı turuncu renkleri ile akvaryuma da oldukça uyumlu olan Japon balıkları beslenmelerine ve bakımına dikkat edilirse 6-7 sene kadar yaşayabilir. Yaşayacağı akvaryum suyunun sıcaklığı ortalama olarak 18-25 derece arasında, derinliği ise 10 litre olmalıdır. Su ısısını ayarlamak için akvaryum ısıtıcı ve akvaryum soğutucu kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Bitki Çeşitleri Nelerdir?

3. Melek Balığı ve Genel Özellikleri

Cichlidae familyasından olan Melek balıklarının doğal yaşam alanı Güney Amerika’dır. Akvaryum hobisi olan insanlar tarafından bir hayli fazla tercih edilir. Çünkü hem melek gibi olan görüntüleriyle hem de sakin ve dost canlısı karakteriyle gayet uyumlu bir balık türüdür. Yaşayacağı akvaryumun sıcaklığının ortalama olarak 25-28 derece olması gerekmektedir. Beslenmesine ve bakımına dikkat edilirse ömürleri bir hayli uzundur. Kaliteli balık yemleri ile beslenmeleri, daha uzun yaşamalarını mümkün kılar.

4. Çöpçü Balığı ve Genel Özellikleri

Akvaryum balık cinsleri söz konusu ise Çöpçü balığından da bahsetmeliyiz. Corydoras olarak da bilinen Çöpçü balıkları akvaryum camına yapışık olarak yaşadıkları için camları temizlediği düşünülür. Fakat bu yanlış bir algıdır. Sadece yapışkan bir yapısı olduğu için cama yapışık yaşarlar. Bu durum onların camları sildiği anlamına gelmez. Ancak Çöpçü balıkları, suyun dibine çöken artık yemleri yediği için suyun pH değerini koruma görevini üstlenir. Uzunluğu 6-13 santimetre kadar olan bu balıkların ortalama ömrü 8 senedir. Çöpçü balığını akvaryumunuza dahil etmek istiyorsanız en az 6 tane almalısınız. Çünkü Çöpçü balıkları sürü balığı grubuna girer ve topluluk olarak yaşamayı severler. Bununla birlikte, balıklarınıza temiz ve hijyenik bir yaşam alanı sağlamak amacıyla akvaryum cam temizleme ürünleri ve akvaryum filtreleri satın alabilirsiniz.

5. Tetrazon Balığı ve Genel Özellikleri

Oldukça popüler bir akvaryum balığı olan Tetrazon balığının doğal yaşam alanı Endonezya’dır. Kaplan Barb ve Sumatra Barb olarak bilinen bu balıkların yaşayacağı suyun sıcaklığı 20-25 derece arasında olmalıdır. Tetrazon balıkları, grup halinde yaşamayı çok severler. Bu nedenle onları akvaryumda yalnız bırakmamalısınız. Bu balık cinsinin beslenmesine de özellikle dikkat etmelisiniz. Tetra balık yemi ya da pul balık yemi ile besleyebilirsiniz.

6. Sarı Prenses Balığı ve Genel Özellikleri

Sarı Prenses de akvaryum balık cinsleri listesinde yer alıyor. Labidochromis Caeruleus olarak bilinen Sarı Prenses balıklarının anavatanın Afrika Malavi Gölü’dür. Akvaryum yaşamına kolaylıkla uyum sağlayan bu balıkların yaşayacağı suyun sıcaklığı ortalama olarak 25 derece olmalıdır. Genellikle sığ kayalıklarda yaşamaktan hoşlanan Sarı Prenses balıkları için akvaryumun içine birkaç mağara ve kaya koymanız yeterli olacaktır. Bunun için akvaryum dekorları sayfamıza göz atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bakımı Kolay Balık Cinsleri Hangileri?

7. Discus Balığı ve Genel Özellikleri

Büyüleyici renklere sahip olan Discus balıkları, Cichlidae familyasındandır. Akvaryum Kralı lakabıyla bilinen bu balıkların doğal yaşam alanı Amazon nehirleridir. Asitli ve ılık suları seven Discus balıklarının yaşayacakları suyun sıcaklığı, ortalama olarak 30 derece olmalıdır. Akvaryumun içinde hemen hemen her balıkla anlaşan uyumlu bir cinstir. Özel discus yemi ile beslenmeleri, sağlıklı ve uzun yaşamalarına yardımcı olacaktır.

8. Kılıçkuyruk Balığı ve Genel Özellikleri

Akvaryum balık cinsleri Kılıçkuyruk balığı ile devam ediyor. Doğal yaşam alanları Kuzey ve Orta Amerika olan Kılıçkuyruk balıklarının iki türü vardır. Bunlar; kırmızı ve yeşildir.  Akvaryum yaşamına oldukça uygun olan bu balıkların yaşayacağı suyu sıcaklığı 25-26 derece arasında olmalıdır.  Kılıçkuyruk balıklarının erkekleri dişilere göre daha miniktir. Erkekleri 6 santimetre iken dişilerinin 8-9 santimetre olduğu görülmüştür.

9. Kristal Köpek Balığı ve Genel Özellikleri

Diğer akvaryum balıklarına göre bakımı daha zahmetlidir. Ancak akvaryumda bakılacak en görkemli ve güzel balık türüdür. Eğer Kristal Köpek balığı beslemek istiyorsanız, akvaryumun en az 300 litrelik su kapasitesine sahip olması gerekmektedir. Suyun sıcaklığının ise 23-30 derece arasında olması yeterlidir. Kristal köpek balıkları hem etçil hem de otçul bir türdür. Bu nedenle diğer akvaryum balıkları ile yaşaması uygun değildir.

10. Amano Karidesi ve Genel Özellikleri

Doğal yaşam alanı Japonya ve Tayvan olan Amano karidesinin bir diğer adı da Japon karidesidir. Bu balık türü, genellikle akvaryumun içindeki yosunlar ile beslenir. Amano karidesinin yaşayacağı akvaryum suyunun sıcaklığı 16-29 derece, kütlesi ise 25 litre olmalıdır. Akvaryum ısıtma ve soğutma ürünleri ile ideal su sıcaklığını koruyabilirsiniz.

11. Plati Balığı ve Genel Özellikleri

Akvaryum balık cinsleri listesinde Plati de var. Bakımı oldukça kolay olan Plati balıklarının doğal yaşam alanı Orta Amerika’dır. Genel olarak tüm balıklarla iyi anlaşan bu tür, arkadaş canlısı karakteriyle bilinir.  Uzunlukları 4-6 santimetre arasında olan Plati balıkları kendisi gibi küçük cinslerle akvaryum yaşamına uyum sağlayabilir. Beslenmesine ve bakımına yeterli ilgiyi ve özeni gösterirseniz, minik dostunuz uzun süre sizinle yaşayabilir. Daha sağlıklı kalmalarını sağlamak adına kaliteli yemler, balık vitamin ve mineral ürünleri satın alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sarı Melek Balığı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

12. Siyah Moli Balığı ve Genel Özellikleri

Ortalama olarak 3-7 santimetre büyüklüğe sahip olan Siyah Moli balıklarının ömrü yaklaşık 5 senedir.  Bu balıkların yaşayacağı akvaryum suyunun sıcaklığının 20- 28 derece olması gerekmektedir. Çöpçü balıkları gibi sürü halinde yaşamaya alışık bir balık türü olan Siyah Moli balığı, akvaryumun içinde 3’lü ya da 6’lı gruplar halinde yaşamalıdır. Genel olarak tüm balık türleriyle iyi anlaşan dost canlısı bir balık türüdür. Eğer akvaryum oluşturmaya yeni başladıysanız, sizin için harika bir tercih olacaktır. Çünkü Siyah Moli balıklarının bakımı bir hayli kolaydır.

13. Lepistes Balığı ve Genel Özellikleri

Popüler akvaryum balık cinsleri arasında Lepistes balığını da sayabiliriz. Doğal yaşam alanı Güney Amerika olan Lepistes, akvaryum balıkları arasında en çok tercih edilen balık cinsidir. Bu balıkların yaşayacağı suyun sıcaklığı ortalama olarak 28 derece olmalıdır. Akvaryumun içinde rahat hareket edebilmesi için ortalama 19-20 litrelik bir su kütlesine ihtiyacı vardır. Yaşayacağı suyun hijyenik olması yaşam kaliteleri için oldukça önemlidir. Akvaryum iç filtre ve akvaryum dış filtre gibi ürünlerle su kalitesini iyileştirmeniz mümkün. Uyumları ve sakinlikleri ile bilinen Lepistes balıkları diğer balıklara zarar vermezler. Ancak Melek balıkları ile aynı akvaryumda olmak onları sinirlendirebilir.

14. Kavgacı Siyam Balığı ve Genel Özellikleri

İsminden de belli olduğu üzere Kavgacı Siyam balıklarının oldukça mücadeleci bir yapısı vardır. Üstünlük kurmayı çok seven bu balıklar, kendi türünden bir balık ile aynı akvaryuma koyulmamalıdır. Aksi takdirde sürekli üstünlük kurmak isteyeceği için, diğer balığa zarar verebilir.  Bu balıklar Beta cinsi balıklardır. Yaşayacakları akvaryum suyunun sıcaklığı ortalama 30 derece olmalıdır.

15. Beta Balığı ve Genel Özellikleri

En çok tercih edilen akvaryum balık cinsleri arasında Beta da bulunuyor. Siyam Mücadele balığı olarak bilinen Beta balıkları, oldukça renkli, uzun ve parlak yüzgeçlidir.  Diğer Beta balıkları ile anlaşamazlar. Bu nedenle eğer akvaryumunuzda beta balığı beslemek istiyorsanız, onun yanına başka bir beta balığı koymamalısınız. Bu balıkların yaşayacağı akvaryum suyunun sıcaklığı 24-27 derece arasında olmalıdır. Maalesef ki 2 sene kadar kısa bir ömürleri vardır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.