Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Abone Ol 
6 Maddede Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Eve yeni bir köpek getirdiğinizde, yapmanız gereken ilk şeylerden biri onu tuvalet alışkanlığı konusunda eğitmeye başlamaktır. Genç yavruların sıfırdan ev eğitimine ihtiyacı olacaktır, ancak yeni yaşlı köpeğiniz tamamen tuvalet eğitimi almış olsa bile biraz eğitim vermenizde fayda vardır. Peki, yavru köpeklerde tuvalet eğitimi nasıl olmalı? Detayları inceleyelim.

Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Herhangi bir köpeğin yeni bir ortama ve rutine alışmak için zamana ihtiyacı olur. Köpeğiniz barınakta bir süre kalmışsa, tuvalet alışkanlığını edinmesi zaman alabilir. Köpeğinize tuvalet eğitimi verirken pozitif ve ödül temelli bir eğitim kullanmanız önemlidir. Bu tür olumlu pekiştirmeyi kullanmak, sizin ve köpeğinizin gelecekteki eğitimler için iyi bir temel oluşturmanızı sağlar. Unutmayın; yeni bir evde ilk birkaç hafta içinde herhangi bir yavru köpeğin tuvaletini alakasız yerlere yapması gayet normaldir.

Yavru köpeğinizin tuvalet eğitimi sırasında çeşitli olumsuz durumlar olabilir. Köpeğinize karşı her daim sabırlı ve tutarlı olun. Bazen bir köpeğin tuvalet için en güvende hissettiği yere gidebileceğini de bilmelisiniz. Bu bir halı da olabilir, bahçe de olabilir. Bu yüzden en değerli gördüğünüz ve en çok sevdiğiniz eşyaları bir süreliğine kaldırmanız gerekebilir.

yavru köpeklerde tuvalet eğitimi

Şimdi yavru köpeklerde tuvalet eğitimi nasıl olmalıdır açıklayalım:

1. Köpeğinizi Düzenli Olarak Dışarı Çıkarın

İlk başta, köpeğinizi her gün sıklıkta dışarı çıkarın ve tuvalete gidip gitmediğini görmek için birkaç dakika bekleyin. Yavru köpeğinizi, doğru yerde tuvalete gittiğinde övmeyi unutmayın. Köpeğiniz zamanla bu hareketin iyi bir şey olduğunu anlayacaktır. Dışarı çıkma süresi, bir rutini ne kadar yakından takip ettiğinize ve köpeğinizin ne kadar çabuk öğrendiğine bağlı olarak bir hafta veya birkaç hafta, hatta aylar sürebilir. Unutmayın, her köpek farklı bir hızda öğrenir!

2. Köpeğinizin Tuvalet İhtiyacı Olduğunu Anlayın

Bazı işaretler sayesinde bunu anlayabilirsiniz:

  • Hızlı hareket etme ve daire çizme
  • Yerin dikkatle koklanması
  • Kapıya veya kullanmayı tercih ettiği yüzeye doğru gitme
  • Ağlama ve havlama
  • Vücudun alt kısmını yere değdirme ve çömelme
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  29 Maddede Köpek Cinsleri ve Özellikleri

Köpekler tuvalete gitmeleri gerektiğinde tipik olarak kıpır kıpır olurlar veya dikkatleri dağılır. Genellikle gidecek uygun bir yer ararken etrafı koklarlar. Özellikle şekerleme, yemek, oyun zamanı gibi heyecan verici şeyler ve köpeğinizin yalnız kaldığı dönemlerden sonra buna dikkat etmelisiniz.

3. Köpeğinizi Aynı Noktaya Götürün

Onu tuvalete götürürken aynı çıkışı kullanmaya ve hep aynı yere götürmeye çalışın. Çıkış, evin etrafındayken genel olarak görünen bir yer olmalıdır. Böylece köpeğiniz çıkışa yöneldiğinde tuvalete gitmek istediğini anlayabilirsiniz.

yavru köpeklerde tuvalet eğitimi

4. Köpeğinizle Birlikte Dışarı Çıkın

Yavru köpeklerde tuvalet eğitimi konusunda bir diğer önemli husus da köpeğinizle beraber dışarı çıkmanız gerektiğidir. Tuvalete gittiğinde onunla beraber dışarı çıkmanız önemlidir. Bazı köpekler, özellikle korkan veya aşırı heyecanlananlar, dışarıda tuvalete gitmekte zorlanabilir. Bunun nedeni, onlara göre dış dünyanın çok karmaşık olması ve birçok farklı görüntü, ses ve koku ile dolu olmasıdır.

5. Yürüyüşe Devam Edin

Köpeğiniz tuvalete gittikten sonra kendinden eminse, etrafta dolaşın ve içeri girmeden önce biraz daha oynayın. Bu, tuvalete gitmeyi oyun süresinin sona ermesiyle ilişkilendirmemelerini sağlayacaktır.

6. Saatlik Gezileri Kademeli Olarak Azaltın

Köpeğiniz tuvalet rutinini öğrendikçe, bahçeye saatlik gezilerinizi azaltabilir ve miktar yerine kaliteye odaklanabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.