Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Bakımı Kolay Köpek Irkları

Abone Ol 
7 Maddede Bakımı Kolay Köpek Irkları

Bakımı kolay köpek ırkları, genellikle köpeğine uzun saatler ayıramayacak kişiler tarafından merak ediliyor. Daha az bakım gerektiren köpek ırklarını keşfetmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bakımı Kolay Köpek Irkları

Bakımı Kolay Köpek Irkları

Minimum egzersiz, tımar, eğitim ve sağlık gereksinimi duyan, bakımı kolay köpek ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Dachsund Köpek Irkı

Bakımı kolay köpek ırkları arasında ilk sırada Dachsund cinsi yer alıyor. Köpek yatağı üzerinde saatlerce uzanmayı seven, çok hareket etmeyen sevimli bir köpek ırkıdır. Tüyleri çok uzun olmadığı için sık olarak tımar gerektirmez.

Bu köpeklerin inatçı yönleri vardır. Bundan dolayı eğitilmeleri önemlidir. Bu aşamada köpek eğitim ürünleri mutlaka kullanılmalıdır. Orta dereceli egzersiz gereksinimi vardır. Koşma ve atlama gibi hareketler omurga sorunlarına neden olabilir.

2. Fransız Bulldog Köpek Irkı

Bakımı kolay köpek ırkları listesinde yer alan Fransız Bulldog, son derece sakin ve uysal bir köpektir. Neşeli olduğunu da mutlaka belirtmeliyiz. Çok fazla enerjisi olsa da dayanıklılığı azdır. Orta düzeyde egzersiz gereksinimi vardır.

Kolayca eğitilebilen bir köpek ırkıdır. İyi huyludur. Çocuklar ve diğer köpeklerle iyi anlaşır. Tımar ihtiyacı da çok yoktur. Haftada birkaç defa tüylerinin köpek tarağı ile fırçalanması yeterlidir. Çeşitli cilt sorunlarına yatkın olabileceği için kaliteli köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile bakımı yapılmalıdır.

3. Chihuahua Köpek Irkı

Bakımı kolay köpek ırkları arasında bulunan Chihuahua, popüler evcil köpeklerden biridir. Küçük ırk olmasından dolayı çok yer kaplamaz ve apartman yaşamına uygundur. Çoğunlukla çok fazla egzersiz ihtiyacı duymaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Afgan Tazısı Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Bu ırk genel olarak sağlıklıdır. Ancak her daim sağlıklı kalabilmeleri adına kaliteli köpek mamaları ile beslenmeleri büyük önem arz eder. Tüylerinin karışmaması adına düzenli tımar önemlidir. Yumuşak huylu bir köpektir ve eğitime kolayca yanıt verir.

4. Charles Spaniel Köpek Irkı

Bakımı kolay köpek ırkları arayışınız varsa Charles Spaniel cinsi de iyi bir seçim olacaktır. Yumuşak huylu, nazik, sevecen bir köpektir. Küçük boyutlardadır. Eğitilmesi ve bakımı son derece kolaydır.

Tüylerinin karışmaması ve kötü görünmemesi adına rutin fırçalama şarttır. Ayrıca kaliteli köpek temizlik ve banyo ürünleri kullanılarak düzenli şekilde yıkanmalıdır. Tüyleri çok az dökülür ve hipoalerjeniktir.

5. West Highland White Terrier Köpek Irkı

En çok tercih edilen evcil köpeklerden biri de şüphesiz ki West Highland White Terrier köpek ırkı olur. Mükemmel bir evcil hayvandır. Diğer köpekler ve çocuklar ile uyum içinde yaşayabilir. Köpek oyuncakları ile oynamaya bayılır. Enerjisi boldur, eğitilmesi ise oldukça kolaydır. Protein bileşeni bakımından zengin olan kuru köpek maması, ödül mama ve yaş mamalarla beslenmesi gerekir.

6. Mastiff Köpek Irkı

Bakımı kolay köpek ırkları listesi Mastiff cinsi ile devam ediyor. Düşük enerji seviyesine sahip olan cinslerden biridir. Kolay yorulurlar. Bundan dolayı orta ve hafif dereceli egzersizler bu köpekler için uygundur.

Uysal, oyuncu, sadık ve sevimli bir cinstir. Bakımı kolaydır. Tüyleri çok dökülmez. Ancak haftada birkaç kez tüy bakımı yapılması gerekir. Tek dezavantajı ömür süresinin kısa olmasıdır. Genellikle 6 yaşında yaşlanmaya başlar. En çok 10 sene kadar yaşayabilir.

7. Poodle Köpek Irkı

Zeki köpek ırkları arasında yer alan Poodle köpekler, sevimli görünümleri ile fark yaratır. Kendine has tüy görünümü ile dikkat çeken bu köpekler, yoğun tüylere sahip olmalarına rağmen çok tüy dökmezler. Fakat haftada iki veya üç kez tüylerinin fırçalanması önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Şivava Köpek (Chihuahua) Özellikleri ve Bakımı

Bu köpekler hipoalerjeniktir. Tüylerinin hızlı bir şekilde uzadığını da eklemeliyiz. Tüylerinin parlak ve sağlıklı kalması adına besin bileşenleri açısından zengin olan köpek mamaları ile beslenmeleri gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.