Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Amerikan Kedi Cinsleri

Abone Ol 
8 Maddede Amerikan Kedi Cinsleri
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

694.55₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
990.00₺

642.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Amerikan kedi cinsleri tahmin edilenden çok daha fazla. Bu benzersiz ve güzel kediler, dünyanın her yerinde popülerdir. İşte Amerikan kedi ırkları listesi…

Amerikan Kedi Cinsleri

 Amerikan Kedi Cinsleri

Amerika’da geliştirilen bazı kedi ırkları spontane genetik mutasyonların bir sonucudur. Bazıları ise belirli bir tüy tipi, görünüm ya da kişilik elde etmek için yetiştirilmiştir. En popüler Amerikan kedi cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Amerikan Stenografi Kedi Cinsi

Kemirgenleri avlamak için yetiştirilen bir ırktır. 1966 senesinde resmen tanınmıştır. Kısa tüylere sahiptir. Yoğun tüy bakımı gerektirmez. Atletik bir vücuda sahiptir. Hareketli ve eğlenceli bir kedidir. Çocuklarla ve diğer evcil canlılarla arası iyidir. Kaliteli kedi mamaları ile beslenmelidir.

2. Amerikan Curl Kedi Cinsi

Amerikan kedi cinsleri arasında yer alan Amerikan Curl, geriye doğru kıvrık kulaklara sahiptir. Kendine özgü kulak şekliyle isminden söz ettiren Amerikan Curl kedileri, sakin mizacı ve sevimli hareketleri ile öne çıkar. Bakımı zor olmayan kedi ırklarındandır. Orta dereceli egzersize ihtiyaç duyar. Kedi tasması ile günlük yürüyüşleri sever.

3. Bengal Kedi Cinsi

1970’lerde ABD’de geliştirilmiş bir cinstir. Afrika leopar kedisiyle yerli bir kedinin çaprazlanması sonucu elde edilmiştir. Bu kediler çoğunlukla evcil bir kedinin kişiliğini sergilerler. Görünüş olarak ise leopar kedisini andırırlar. Tüylerinin sağlıklı kalması için kedi fırçası ile rutin bakım şarttır.

4. Exotic Shorthair Kedi Cinsi

İran kedisini anımsatan bir görüntüye sahiptir. İran kedisinin yuvarlak, düz yüzü, kısa ve peluş tüyleri bu kedi için de geçerlidir. İran kedisinden en önemli farklı ise tüy bakımının daha kolay olmasıdır. Sakin ve çok hareketli olmayan bir kedidir. Kedi yatağı üzerinde dinlenmekten hoşlanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Deri Hastalıkları Nelerdir?

5. Maine Coon Kedi Cinsi

Büyük boyutu ve uysal karakteri ile bir adım öne çıkar. Amerikan kedi cinsleri arasında en bilinenlerden biridir. Göğsünde, kulaklarında ve patilerinde yoğun tüyler bulunur. Düzenli olarak kedi temizlik ve banyo ürünleri ile yıkanmalıdır ve kedi fırçası ile taranmalıdır.

6. Ragdoll Kedi Cinsi

California’ya özgü bir cinstir. 1960’larda geliştirilmiştir. Arkadaş canlısı ve sevecen karakteri ile bilinir. Çoğu kedinin aksine insanlarla etkileşimde kalmaktan hoşlanır. Kedi oyuncakları ile oynamayı sever. Kaliteli kuru kedi maması, yaş ve ödül mama yemelidir.

7. Balinese Kedi Cinsi

Amerikan kedi cinsleri arasında yer alan Balinese kediler, uzun tüyleri, meraklı doğası ve oyunculuğu ile bilinen bir kedi. Siyam kedisine benzer bir görüntüye sahiptir. İnsanlarla iyi anlaşır. Kaliteli kedi yaş mama, kuru ve ödül mama yemelidir.

8. Selkirk Rex Kedi Cinsi

Kıvırcık tüylere sahip olan bir cinstir. Persian, Britanya, Amerikan Stenografi ve Exotic Shorthair kedilerinin melezlenmesi sonucunda elde edilmiştir. Yumuşak tüyleri ve sevimli halleri ile popüler bir evcil kedidir. Sağlıklı kalması adına protein açısından yoğun olan kuru, yaş ve kedi ödül mamaları tüketmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.