Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede İskoçya Köpek Irkları

Abone Ol 
8 Maddede İskoçya Köpek Irkları

İskoçya köpek ırkları, dünyanın popüler evcil hayvanları arasında yer alır. Her birinin kendine has özelliği ve görüntüsü vardır. İskoç köpekleri ilginizi çekiyorsa, en popüler İskoçya köpek cinslerini sizler için sıraladık.

İskoçya Köpek Irkları

Avcı ve sürü köpeği olarak sıklıkla tercih edilen İskoç köpekleri, aynı zamanda evcil hayvan olarak da iyi bir seçimdir. En popüler İskoçya köpek ırkları şunlardır:

1. İskoç Teriyeri Köpek Irkı

İskoç teriyeri, bu ülkenin en çok tercih edilen köpeklerinden biridir. İlk başlarda Aberdeen Terrier olarak isimlendirilmişti. Haşarat avlamak için geliştirilmiştir. 1800’lerden itibaren dünya çapında tanınmaya başlamıştır.

2. Border Collie Köpek Irkı

Romalılar ve Vikingler arasında popüler olan bazı köpeklerin soyundan gelmektedir. İskoç kıyılarında yaygındır. Ancak günümüzde dünyanın birçok ülkesinde tercih edilen bir evcil hayvandır. Atletik yapısı ve gütme yeteneği ile öne çıkar. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengin olan köpek mamaları beslenmesi gerekir.

3. Rough Collie Köpek Irkı

İskoçya Köpek Irkları

Diğer ülkelerden İskoçya’ya giden köpeklerin melezlenmesi sonucunda elde edilmiştir. Çoban köpeği olarak yoğunlukla tercih edilmiştir. Kraliçe Victoria’nın sevdiği bir türdü. Refakatçi ve gösteri köpeği olarak da kullanıldı. Sevimli, uysal ve cana yakın bir köpektir.

4. Smooth Collie Köpek Irkı

Kısa ve pürüzsüz tüylere sahip olan Smooth Collie köpek ırkı, dünyada tanınan İskoçya köpek ırkları arasında yer alır. Çocuklarla çok iyi anlaşır ve uyumlu bir köpektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dogo Cinsi Köpek Bakımı Nasıl Olmalı?

5. West Highland White Terrier Köpek Irkı

Westie olarak da bilinir. Kemirgen istilasını önlemek amacıyla yetiştirilmiştir. Hızlı hareket eden ve haşere avcılığında başarılı olan bir hayvandır. Evcil hayvan olarak uygun bir cinstir. Ailelerin sıklıkla tercih ettiği köpek ırklarından biridir.

6. Cairn Terrier Köpek Irkı

İskoçya Köpek Irkları

İskoçya köpek ırkları arasında yer alır. İskoç çiftliklerinde haşere avlamak amacıyla yetiştirilmiştir. Cins, 1600’lü senelere kadar Batı Dağlık Bölgesinde yaşamıştır. Ardından dünya geneline yayılmıştır. Kemirgenleri ve çeşitli böcekleri hızlıca avlama yeteneğine sahiptir.

7. Skye Terrier Köpek Irkı

Kraliçe Victoria’nın bir diğer favori köpeğidir. İsmini İskoçya’daki Skye Adasından alır. Birçok İskoç köpeğinin geliştirilmesinde önemli rol oynamıştır. Uzun tüylere sahiptir ve rutin olarak köpek tarağı ile tımara gereksinim duyar.

8. Border Terrier Köpek Irkı

Engebeli arazilerde avlanma becerilerine sahiptir. İskoçya’nın en çok tercih edilen köpeklerinden biridir. Güçlü avlanma yetenekleri, bu köpekleri dünya çapında popüler yapmıştır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.