Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede En İyi Av Köpekleri

Abone Ol 
8 Maddede En İyi Av Köpekleri

En iyi av köpekleri, avcılıkla ilgilenen kişilerin ilgisini çekiyor. Avlanma sporundan hoşlanıyorsanız; yanınızda bir av köpeği bulundurmanın pek çok faydası olabilir. İnsanlar ve köpekler, tarım çağından çok önce beraber avlanıyorlardı. Herhangi bir köpeğin avlanmada iyi olması için sahip olması gereken bazı önemli beceriler var. Bu yazımızda en iyi av köpeklerini sıraladık.

https://www.youtube.com/watch?v=T0bTT1wBGvE

En İyi Av Köpekleri

Genellikle av köpeklerinin çok iyi koku alma duygusu vardır. Bunun dışında başka özelliklere de sahip olabilirler. En iyi av köpekleri şu şekildedir:

1. Labrador Köpek Irkı

Labrador Retriever, en popüler av köpekleri arasındadır. Bu enerjik, hevesli ve sadık köpekler soğuğa karşı son derece dayanıklıdır. Ayrıca soğuk suda kolay bir şekilde yüzebilirler. Genel olarak ördek avı için uygun bir cins olarak kabul edilir. Labrador Retriever köpekleri samimiyetleri ve memnun etmeye istekli olmaları ile öne çıkan köpeklerdir. Mükemmel bir arkadaş ve aile köpeği olurlar.

2. Golden Retriever Köpek Irkı

En İyi Av Köpekleri

Golden Retriever köpekler de en iyi av köpekleri arasında yer alır. Kuşları ve diğer küçük canlıları avlamak için mükemmeldirler. Bu köpekler hevesli, eğitilebilir ve sadık hayvanlardır. Aile köpeği olarak en iyi seçimlerden biridir. Çocuklarla da arası oldukça iyidir. Ayrıca zihinlerini ve bedenlerini aktif tutmaları gerekir. Bundan dolayı günlük egzersize gereksinim duyarlar. Köpek oyuncakları ile oynamayı çok severler.

3. Beagle Köpek Irkı

Harika bir koku alma yeteneğine sahiptir. Sesleri de aynı şekilde kolayca işitir. Bu cins ilk olarak küçük hayvanları ve özellikle de tavşanları avlamak için tercih edilir. Her türlü ev için çok uygun bir arkadaştır. Çocuklarla keyifli vakit geçirmesini bilir. Sevecen ve sadık bir köpektir. Protein açısından zengin olan kuru köpek mamaları ve konserve köpek mamaları ile beslenmesine dikkat edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Senbernar Köpeği Özellikleri Nelerdir?

4. İngiliz Springer Spaniel Köpek Irkı

En İyi Av Köpekleri

İngiliz Springer Spaniel, kovalama konusunda başarılı bir köpek cinsidir. En iyi av köpekleri arasında bir adım öne çıkar. Bu köpekler eşsiz becerilere sahiptir. İşitme ve koku alma duyusu gelişmiştir. Biraz küçük boyutlu olduğundan dolayı av esnasında küçük alanlara rahatça girebilir. İngiliz Springer Spaniel köpek ırkı muhteşem bir aile köpeğidir.

5. Pointer Köpek Irkı

Bu köpek ırkı yüksek av güdüsüne ve kararlı bir ruha sahiptir. Bıldırcın gibi hayvanları avlamak için tercih edilir. Ek olarak; sıcak havalara karşı dayanıklı bir köpektir. Bu nedenle de sıcak yerlerde avlanmak için de ideal kabul edilir. Pointer köpek ırkı hem av konusunda hem de evcil hayvan olarak çok uygun bir köpektir. Sadık ve sevgi dolu bir dosttur. Besleyicilik yönü yüksek olan köpek mamaları tüketmesi sağlanmalıdır.

6. Chesapeake Bay Retriever Köpek Irkı

En İyi Av Köpekleri

Chesapeake Bay Retriever kararlı, dayanıklı ve atletik bir köpek cinsidir. Zeki bir hayvandır ve sahibine çok bağlıdır. Vücudu suya karşı doğal olarak dayanıklıdır. Bu köpekler soğuk havalara karşı da direnç gösterebilirler. Ailesine sadık bir köpek olmakla beraber yabancılara karşı temkinlidir.

7. Bluetick Coonhound Köpek Irkı

En iyi av köpekleri listesinde yer alır. Bulduğu her türlü avı takip etmesini bilir. Koku duyusu gelişmiş bir köpektir. Bu cinsin dağ aslanlarını dahi kovaladığı bilinir. Yüksek enerjili bir köpek olduğunu da söylemeliyiz. Biraz sesli bir hayvandır. Apartman yaşamı için çok uygun kabul edilmez. Ancak aktif insanlar ve bahçeli evi olanlar için mükemmel bir köpektir.

8. İngiliz Setter Köpek Irkı

Koşma ve avlanma yetenekleri ile bilinen bir köpektir. Çok hareketlidir. Eğitimi oldukça kolaydır. Bu süreçte köpek eğitim ürünleri kesinlikle kullanılmalıdır. Kuş avında iyi olduğu söylenir. Hem av köpeği hem de aile köpeği olarak popüler bir cinstir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Barınaktan Köpek Sahiplenme Hakkında Bilmeniz Gerekenler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Erol dedi ki:

    Hani tazılar?