Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Sevecen Kedi Irkları

Abone Ol 
8 Maddede Sevecen Kedi Irkları
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3024.89₺

1997.48₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
621.50₺

463.55₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Sevecen kedi ırkları merak ediliyor. Bazı kedi dostlarımız sahibini daha az önemserken kimileri de sevdikleri insanlarla vakit geçirmekten ve hep onların yanında olmaktan mutluluk duyuyor. Sahiplerine ilgi ve sevgi gösteren pek çok sevecen kedi ırkı var. İşte o kedi cinsleri…

Sevecen Kedi Irkları

Sevecen Kedi Irkları

En popüler sevecen kedi ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Ragdoll Kedi Irkı

Sevimli ve az bakım gerektiren bir kedi ırkıdır. İnsanları odadan odaya takip edebilir. Çocuklara ve diğer evcil canlılara karşı son derece ılımlıdır. 13-15 sene kadar yaşar. Sağlıklı kalması için kaliteli kedi mamaları ile beslenmesi gerekir.

2. İskoç Kedi Irkı

Sevecen kedi ırkları arasında yer alan İskoç kedileri kulağı kırık kedi olarak da bilinir. Diğer kedilere göre kulak formu biraz farklıdır ve içe doğru kıvrıktır. Bu kediler oldukça sevecen ve sosyaldir. Kaliteli yaş kedi maması, kuru ve ödül mamalarla beslenmeleri önemlidir. 11-14 sene kadar yaşayabilirler.

3. Sfenks Kedi Irkı

Bu kedilerin tüyleri yoktur. Bundan dolayı insanlara sokulmaktan ve onların sıcaklığından yararlanmaktan hoşlanırlar. Sürekli yanınızda dolaşan bir kedi istiyorsanız; Sfenks kedi ırkı iyi bir seçim olacaktır. Bu kedilerin cildine özel bakım yapmak gerekir. Bundan dolayı kaliteli kedi temizlik ve banyo ürünleri kullanmak şarttır.

4. Maine Coon Kedi Irkı

Sevecen kedi ırkları arasında yer alan Maine Coon cinsi, esasen Amerika’ya özgüdür. Fakat dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde de oldukça popülerdir. İnsanlarla, çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla vakit geçirmekten hoşlanan bir ırktır. Bu kedilerin şefkatli ve sadık olduğunu da eklemeliyiz. Kaliteli kedi konserve maması, kuru mama ve ödül mamalar ile beslenmeleri önemlidir. Yaklaşık olarak 9-15 yıl kadar ömür süreleri bulunmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yaş Kedi Maması Önerileri 2024

5. Persian Kedi Irkı

En çok tercih edilen kedi ırklarından biridir. Sevecen ve sakin bir mizacı bulunan Persian kediler, çok fazla enerjik olmasalar da rutin olarak kedi oyuncakları ile oynamayı, kedi yatağı üzerinde dinlenmeyi, sahibinin yanına kıvrılmayı seven canlılardır. Ortalama olarak 10-17 yıl yaşayabilirler.

6. Siyam Kedi Irkı

Sevecen kedi ırkları listesinde yer alan Siyam kedileri, hem ülkemizde hem de dünya çapında oldukça popüler bir cinstir. Soluk mavi gözleri, sevimli halleri ve sosyal olmasıyla öne çıkan Siyam kedileri, aynı zamanda bakımlarının kolay olmasıyla da dikkat çekiyor. 8-12 sene kadar yaşayabilen bu kedilere kaliteli kuru kedi maması, konserve ve ödül mama sunulması önemlidir.

7. Bombay Kedi Irkı

Nadir bir kedi cinsidir. İnsan odaklı olan bu kedilerin sevecen canlılar olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bakır tonlarındaki gözleri, siyah tüyleri ile karakterize olan Bombay kediler, çocuklu aileler için de iyi bir seçimdir. Çünkü bu kediler çocuklarla vakit geçirmekten de hoşlanırlar. Besleyicilik yönü kuvvetli olan kedi mamaları bu kediler için en doğrusu olacaktır. İyi bakıldığı taktirde 15-20 sene kadar ömür süreleri bulunmaktadır.

8. Birman Kedi Irkı

Sevecen kedi ırkları söz konusu olduğunda bu listede Birman kedileri de yer alıyor. Masmavi gözleri ile ön plana çıkan bu cins kediler, birçok kedi severin gönlünü fethediyor. Sevecen, sadık, sevimli ve oyuncu olan Birman kediler, başka evcil hayvanlarla ve çocuklarla da çok iyi anlaşıyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.