Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede Avustralya Köpek Cinsleri

Abone Ol 
9 Maddede Avustralya Köpek Cinsleri

Avustralya köpek cinsleri, köpek severlerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Pek çok tür Avustralya topraklarında doğmuştur. Bu sevimli köpeklerin bir kısmı çeşitli görevler için yetiştirilmiştir. Bir kısmı ise son derece popüler bir ev köpeğidir.

Avustralya Köpek Cinsleri Hangileri?

Avustralya köpek cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Avustralya Sığır Köpeği Cinsi

Avustralya Köpek Cinsleri

Dayanıklı, azimli ve güçlü bir köpek olan Avustralya Sığır Köpeği, isminden de anlaşılacağı üzere sığır gütmek için yetiştirilmiş bir ırktır. Enerjik ve atletik olmalarından dolayı görevlerini başarıyla yerine getirir. Günün büyük bir kısmında dışarıda vakit geçirmek ister. İnanılmaz zekası, memnun etmeye hevesli oluşu ve sadakati nedeniyle en sevilen cinslerden biridir.

2. Avustralya Teriyer Köpek Cinsi

Avustralya köpek cinsleri söz konusu olduğunda en bilinen ırklardandır. Haşarat avlamak için yetiştirilmiştir. Aşırı hava koşullarına karşı dayanıklı bir hayvandır. Korkusuz, yetenekli ve cesurdur. İnsan odaklı doğası ve cesur kişiliği sebebi ile popülerliğini sürdürür. Şefkatli, akıllı ve yüksek enerjili bir teriyer cinsidir. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi ve bakım gereksinimlerinin karşılanması sonucunda uzun yıllar boyunca hayatta kalabilir. 11-15 sene kadar ömür süresi vardır.

3. Silky Teriyer Köpek Cinsi

Avustralya köpek cinsleri

İpeksi tüyleri ve küçük boyutları ile karakterize olan Silky Teriyer, Avustralya’nın en popüler köpeklerindendir. İnsan odaklı, aktif, bağımsız ve çok zeki bir cinstir. Güçlü bir av güdüsü vardır. Yabancılara karşı biraz çekingen olabilir. Yumuşak tüylerinin sağlıklı kalması adına köpek tarağı ile düzenli bakım gerektirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler İçin Gereken Malzemeler

4. Avustralya Kelpie Köpek Cinsi

Avustralya köpek cinsleri arasında yer alan Kelpie, koyun gütmek amacı ile yetiştirilmiştir. Çalışkan, enerjik ve zekidir. Hareket etmeyi çok sever. Bu nedenle gün boyu aktif kalmayı ister. Bahçeli evler için daha uygundur. Sürüye ve çalışmaya karşı yoğun bir isteği vardır. Ayrıca çok fazla dayanıklı bir köpektir. 12-15 sene kadar yaşayabilir.

5. Tenterfield Teriyer Köpek Cinsi

İngiliz yerleşimciler tarafından Avustralya’ya getirilmiş bir köpektir. Haşarat avlamak için yetiştirilmiştir. Avustralya dışında nadir görülür. Uyumlu, dost canlısı, sadık ve eğlencelidir. Yüksek av dürtüsüne sahiptir. Bağımsız ve alıngan olabilir.

6. Dingo Köpek Cinsi

Avustralya köpek cinsleri

Bu köpek cinsi dünyanın en eski ırklarından biridir. Fosilleri üç bin yıldan eskiye uzanır. Günümüzdeki Dingo köpekler görünüş ve mizaç açısından atalarına benzer. Seçici üremeye tabi tutulmamıştır. Avustralya’nın belirli bölgelerinde yasaktır. Evcil hayvan olarak tercih edilecek ise Dingo köpekleri yavru iken sahiplenmek en doğrusu olacaktır. Bağımsız, akıllı bir köpek olan Dingo, genişçe bir alan gerektirir ve bolca egzersiz ihtiyacı bulunur.

7. Koolie Köpek Cinsi

Koolie köpekler de Avustralya köpek cinsleri listesindedir. 19’uncu yüzyıldan bu yana Avustralya’da var olan sürü köpeğidir. Border Collie köpeklere çok benzer. Koyun gütme konusunda başarılı, çalışkan ve uyumlu bir köpektir. Sessiz, kendi halinde doğası ile dikkat çeker. Sabırlı, sadık ve sıcakkanlıdır. İyi koşullarda bakılır ise 18 sene kadar yaşayabilir.

8. Minyatür Fox Terrier Köpek Cinsi

Haşarat avcısı ve av köpeği olarak yetiştirilmiş bir cinstir. Küçük, hafif, ince formlu ve çalışkan bir köpektir. Bu eğlenceli köpekler hızlılıkları ve dayanıklılıkları ile de bilinirler. Çocuklu aileler ve yaşlılar için en iyi seçimlerden biridir. Köpek oyuncakları ile oynamayı, dış mekanda dolaşmayı pek sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Lahana Yiyebilir Mi?

9. Bull Arab Köpek Cinsi

Domuz avlamak için yetiştirilen bir köpektir. Domuzları kilometrelerce uzaktan tespit edebilir ve avlayabilir. Kısa tüylere sahiptir. Orta ila büyük boyutlarda olabilir. Sadık bir aile köpeği olarak da karşımıza çıkar. Çocuklar ve diğer köpeklerle de arası oldukça iyidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.