Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Neden Saklanır?

Abone Ol 
Kediler Neden Saklanır?
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Kediler neden saklanır? Kedilerin belirli bir karaktere sahip hayvanlar olduğunu biliyoruz. Ancak çoğu kedinin saklanma eğilimi, bir an ihtiyaç duydukları bir hareket olarak öne çıkıyor. Peki, kedi dostlarımız neden saklanmayı tercih ediyor?

Kedinizin saklanması, onun huysuz olduğunu ya da tuhaf davrandığını işaret etmez. Bu davranış çoğunlukla doğal kabul edilir. Ancak kedimizin bu davranışını merak etmemiz de normaldir. Kediler neden saklanır sorusunun cevabını hep birlikte öğrenelim.

Kediler Neden Saklanır? Sebebi Nedir?

Kediler Neden Saklanır?

Kediler neden saklanır sorusu, kedi sahiplerinin aklına takılan konulardan biridir. Sevimli kedinizin bu davranışı bir nedene bağlı olabilir. İşte kedilerin saklanma nedenleri!

Misafirlerden Dolayı Kedinin Saklanması

Arkadaşlarınız, yakınlarınız ya da eve herhangi bir misafir geldiğinde kedinizin ortadan kaybolduğunu ve misafirler gittikten bir süre sonra ortaya çıktığını gözlemleyebilirsiniz. Bu, tüm kediler için geçerli olan bir davranış değildir. Bazı kediler son derece meraklıdır ve eve gelen misafirleri koklamayı, onlara sokulmayı severler.

Kimi kedi dostlarımız da ziyaretçilerden rahatsız olurlar. Özellikle gürültü ve kalabalık gibi faktörler kedilerin stres yaşamasına yol açabilir. Kedinin bu aşamada sakinleşmek için tek yöntemi, güvenli bir yere saklanmaktır. Etraflarında olup biten her şeyi gözetleyebilecekleri bir köşeye saklanmayı seçebilirler. Bu davranış normaldir.

Kediniz saklanma davranışı sergiliyorsa, belirli önlemler alarak onun stres seviyesini düşürebilirsiniz:

  • Kediye mamasını saatinde verin. Misafirler gelmiş olsa bile kedi mama kabı yeri değişmemeli ve kedi maması evcil hayvana saatinde verilmelidir.
  • Kedinizin eğlenmesini sağlamak adına onun saklandığı yere kedi oyuncağı götürün.
  • Evcil hayvanı zorla dışarı çıkarmaya çalışmayın. Bu hareket onun daha fazla stres yaşamasına neden olabilir. Bu nedenle özgür bırakın.
  • Ara sıra ona sevgi ve ilgi göstermek için yanına gidin.
  • Evcil kediler yabancılar tarafından kucaklanmaktan pek hoşlanmayabilirler. Bundan dolayı misafirlerinizin, öncelikli olarak kedinizin güvenini kazanmaları gerektiğini onlara hatırlatın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Anemi Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?

Korkan Kedinin Saklanması

Kediler neden saklanır sorusunun bir başka cevabı da korkudur. Yüksek ses, gürültülü ortam, tartışma sesleri gibi birçok faktör, kedinin korkmasına neden olabilir. Bunun sonucunda kedi saklanmak için bir yer arayabilir ve ortadan kaybolabilir.

Esasen evcil hayvanın kendini güvende ve korunmuş hissetmesinin yolu bu olmamalıdır. Bu yüzden kedinin korkması durumunda onun iç huzurunu garanti eden ve kendini rahat hissedebileceği bir ortam sağlamalıyız.

Hasta Olan Kedinin Saklanması

Kediler neden saklanır diyenler için bir başka cevap da kedinin hasta olması. Evcil hayvan dostlarımızı gözlemlemek, iyi olup olmadıklarını belirlemek için çok önemli bir detaydır. Kediler yukarıdaki nedenlerden dolayı saklandıkları gibi aynı zamanda hasta oldukları için de saklanabilirler.

Kediniz normalden daha fazla saklanma davranışı gösteriyorsa ve daha önce böyle davranışlar sergilemediyse, onun hasta olabileceğini düşünebilirsiniz. Bu aşamada kedinizin davranışlarını gözlemleyin ve bu durum eğer iki günden fazla devam ederse onu bir veterinere götürün.

Kedilerin Saklanma Yerleri

Kediler neden saklanır açıkladık. Şimdi de kedi dostlarımızın saklanmak için tercih ettiği yerlerden söz edelim:

  • Yatak altı.
  • Uzun perdelerin arkası.
  • Bir kutunun içi.
  • Kilim, battaniye veya yatak örtüsünün altı.
  • Mobilyaların arkası.
  • Açık valizlerin veya sırt çantalarının içi.
  • Bir saksının, ağacın ya da çalının arkası.

Kediniz İçin Güvenli Bir Alan Yaratın

Bir kedi besliyorsanız, en önemli şeylerden biri de ona güvenli bir yaşam alanı sağlamaktır. Evcil hayvanın kendisine zarar vermemesi için onun güvenli bir alanı olmalıdır. Diğer yandan, kedinin saklandığı yerleri belirlemeniz ve bu alanların güvenli olup olmadığını kontrol etmeniz de gerekir. Kediniz için kedi evi, kedi yatağı gibi malzemeler edinerek, ona güvenli bir yaşam alanı vadedebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Suyu Neden Sevmez?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.