Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

11 Maddede Kedilerin Cinsleri

Abone Ol 
11 Maddede Kedilerin Cinsleri
990.00₺

642.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Kedilerin cinsleri nelerdir? Son zamanlarda kedi beslemek oldukça yaygınlaşmıştır. Kediler de en az köpekler kadar evcil ve sevimli hayvanlardır. İlgi duyacağınız en popüler kedi cinsleri ve türleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kedilerin Cinsleri

Kedilerin Cinsleri

Doğa da eşsiz güzellikleri ile yer alan kediler her zaman şaşırtıcı kimlikleri ve tavırları ile insanları yakından etkilemeyi başarabilmiş hayvanlardır. Onların gizemli dünyalarını keşfetmek belki de yıllarımızı alsa da bu sevimli patiler bizlere her daim dost canlısı olmayı ve ailemizden bir birey olmayı öğretmiştir. Peki, kedilerin cinsleri neler? En popüler kedi cinslerini sıralayalım:

1. Mavi Rus Kedisi Cinsi

Mavi Rus kedileri zarif görünümleri ve parlayan görünümleri ile adeta kedi dünyasının favorisidir diyebiliriz. Derisi ile uyumlu olan harika zümrüt yeşili gözleri bu kedilerin her zaman ilgi görmesinin ve ilgi odağı olmasının nedenlerinden bir tanesidir.

Çoğu zaman gri-mavi tonlarından görünseler de beyaz ya da siyah tonlarına da sahip olabilirler. Aynı zamanda son derece naif ve zarif görüntülerinin altında yatan kaslı vücutları ile de bir hayli enerji doludurlar. Her zaman gülümsemeyi başarabilen Mavi Rus kedileri sevecen kişilikleri ile çevresindeki insanlara kendini hayran bırakmayı her zaman başarmıştır.

Özellikle çocuklu ailelerin çok fazla tercih ettiği kedi türlerinden bir tanesidir. Oyuncu ruhları ile aynı zamanda düşünce yapıları da oldukça gelişmiştir. Özellikle de dolap kapılarının nasıl açılacakları konusundan ustadırlar. Herhangi bir kalıtsal hastalığa sahip olmayan bu tür kediler en sağlıklı kedi türleri arasında yerini almaktadır. Kedilerin cinsleri söz konusu olduğunda bir adım öne çıkan bu ırk, sağlıklı kedi mamaları ile beslenmelidir.

2. İran Kedisi Cinsi

Kedilerin cinsleri listesinde bir diğeri de İran kedisi. Bu kedi türü uzun seneler boyunca en popüler kedi türleri arasında yerini almaktadır. İran kedisinin yüz yıllar boyunca var olduğu bilinmektedir. Onları bir hayli belirgin yapan özellikleri ise uzun tüyleri ve göz alıcı surat ifadeleridir. Katlı derileri de insanları kendine hayran bırakmayı başarmıştır.

Kaslı ve iyi gelişmiş vücut yapıları ile her zaman güçlü durmayı ve görünmeyi hedefleyen İran kedileri büyük kafaları ve iri gözleri ile kendini her zaman sevdirmeyi bilmiştir. Bir hayli zeki olan bu kediler bir şeyleri yapmadan evvel uzun uzadıya düşünmeyi tercih edip daha sonra harekete geçmektedir.

Sahibi ile iletişimlerini özellikle göz teması ile kurarlar. Her yaş çocuk ile oldukça iyi geçinip arkadaşlık kurmayı beceren bu tür kediler, büyüdükleri zaman köpekler ile de iyi geçinmektedir. Yine çocuklu ailelerin çok fazla tercih edip besledikleri kedi türlerinden bir tanesi de İran kedisidir. Sağlıklı kuru kedi mamaları, konserve ve ödül kedi mamaları ile beslenmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler Siyah Kedi Cinsi ve Özellikleri

3. Siyam Kedisi Cinsi

Kedilerin cinsleri nelerdir diyenler için listemizde Siyam kedisi de var. Son zamanlarda Siyam kedisi en popüler kedi türlerinden birisi olmayı başarmıştır. Dünyadaki en eski ırklardan birisi olan Siyam kedisi Tayland’a özgü bir kedi türüdür.

Aynı zamanda Budist tapınaklarını korumak için de kullanılmalarından dolayı kutsal olarak kabul görülmektedir. İhtişamlı mavi göz rengi ile görenleri kendine hayran bırakan Siyam kedisi son derece çekici özelliğe sahiptir. Siyam kedisi yeni arkadaşlıklar kurmaktan oldukça hoşlanır. Ailenin bir bireyi olmaktan da oldukça gurur duyar. Konuşkan bir yapıya sahip olan bu tür kediler sahibi ile dakikalarca mırıldanarak vakit geçirebilir.

Talepkar olma özelliklerinden dolayı da ruh hallerini konuşarak bildirmeye çalışan bu tür sevimli kediler yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar. Enerji yüklü kimliklerinin yanında büyük bir oyunculuğa da sahiptirler. Bu kediler çocuklar ile top oynamaktan, kedi oyuncakları ile vakit geçirmekten büyük zevk alırlar ve köpekler ile de aynı ortamda huzur içinde yaşayıp hayatlarını sürdürebilmektedirler.

4. Scottish Fold Kedi Cinsi

Kedilerin cinsleri hangileri diyorsanız; bir diğer kedi ırkımız da Scottish Fold oluyor. Kırık kulak diye anılan bu tür kediler oldukça narin ve uysaldırlar. Aynı zamanda sahipleri ile de oldukça eğlenceli vakit geçirmeyi severler. Muhteşem görünümleri ile ve şaşkın bakışları sayesinde görenleri kendine hayran bırakmayı beceren bir türdür.

Dünya üzerinde en popüler kedilerden bir tanesidir diyebiliriz. Oldukça sakin olan bu tür kediler evcil özellikleri ile tam bir ev kedisidir. Uysallığı ile bilinir ve en büyük özelliklerinden bir tanesi de kulaklarının kırık olmasıdır. Büyüdükçe bile kulakları aynı kalır. Genellikle uyumayı ve bir köşeye kıvrılmayı severler.

Bu tür kediler asla yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Her daim sahiplerinin yanında olmayı severler. Uyurken bile bu durum geçerlidir. Tüm bu güzelliklerinin altında yatan genetik hastalıkları da mevcuttur. Tüm bu hastalıklara neden olan FD geninin bu tür kedilerde meydana getirdiği kemir ve kıkırdak hastalıkları görülmektedir.

Oldukça fazla ve şiddetli ağrılar gösteren bu genetik bozukluklar da sahipleri tarafından endişe duyulabilecek bir durum olabilir. Fakat tam aile evinde beslemelik bir kedidir. Özellikle sakin yapısı ile sahiplerinin hoşuna gitmektedir. Besin değerleri açısından yoğun olan kaliteli konserve kedi mamaları, kuru mamalar ve ödül mamaları ile beslenmeleri önemlidir.

5. Ragdoll Kedi Cinsi

Ragdoll kedisi Siyam kedisi ve Ankara kedisine benzerlik göstermektedir. Dış görünüş olarak birbirlerine benzeseler de her bir kedinin karakter ve yapı özellikleri birbirinden oldukça farklıdır. Kimi hareketli, kimi duygusal ve kimi de son derece agresiftir.

Ragdoll kedisi arkadaş canlısı bir kedidir. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar. Adeta küçük bir köpek yavrusunu andıran tüyleri ile görenleri kendine hayran bırakan bu tür kediler oldukça sevimlidir. Amerika’nın en popüler ikinci kedisi olma özelliğine sahiptir. Bu kediler diğer kedilere nazaran sahiplerine daha çok bağlıdır. Neredeyse sahipleri olmadan hiçbir işi bile doğru düzgün yapamazlar. Sahipleri yanlarında olunca onlardan mutlusu yoktur. Bunun nedeni ise oldukça sessiz ve duygusal yapılarının olmasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  European Burmese Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Çocuklar ve aile fertleri ile her daim uyumlu olan bu tür kediler tam da evde beslemeye ve sahiplenmeye uygun bir kedi türüdür. En iyi kedi ırkları arasında yer almaktadır. Bünyeleri kilo almaya her daim elverişlidir. Bundan dolayı düzenli ve kontrollü beslenmeleri her şeyden önemlidir. Özellikle diyet kedi mamaları onlara uygun olabilir.

6. Habeş Kedi Cinsi

Kedilerin cinsleri listemiz Habeş kedisi ile devam ediyor. Bu kedi Eski Mısır’da kutsal kedilerin torunları olarak bilinir. Oldukça ilginç ve gizemli bir geçmişe sahiptirler. Günümüzde ender rastlanan kedi türlerinden bir tanesidir.

Habeş kedileri mükemmel bir kişiliğe ve şık atletik bir yapıya sahiptir. Çekik gözleri ve büyük kulakları ile vahşi görünüm sunar. Oldukça popüler olan bu tür kediler doğayı sever ve bu nedenle sık sık dışarı çıkmak ister. Çocuklu aileler için gelişim açısından etkileyici bir özelliğe sahiptir.

Aile fertleri ve arkadaşları ile uyum içinde yaşayabilen kedi türüdür. Kısa tüyleri ve çekik gözleri ile estetik bir duruşa sahiptir. Bu tür kedilerin renkleri genellikle kahve, leylak ve çikolatalı gümüş tonlarında olur. Bu tür kedilerin 12 ile 16 sene ömürleri vardır. Aynı zamanda genetik hastalıklara da rastlanabilir. Özellikle diş eti iltihabı ve cilt sorunları az da olsa görülebilen sorunlardan birkaçıdır. Besinsel yönden yoğun olan yaş kedi mamaları, kuru ve ödül mamalar ile beslenmeleri şarttır.

7. Norveç Orman Kedisi Cinsi

Kedilerin cinsleri arasında bir diğeri de Norveç orman kedisi oluyor. Norveç orman kedisi büyüleyici görüntüsü ve etkileyici kişilik yapıları ile dikkat çekiyor. Oldukça antik bir ırk sayılan bu kedi seneler boyunca sert iklimlere dayanıklılık göstermiştir. Ayrıca Norveç’in simgesi haline gelmiştir.

Doğal bir avcı özelliklerine sahip olan bu kediler büyük boyutlara kolaylık ile ulaşabilmektedir. Tamamen yaşadıkları ülkeye göre de adaptasyon sağlarlar. Büyüleyici görünümlerinin altında nazik ve yumuşak bir kişilikleri de vardır. Bu tür kediler çevresine kolay uyum sağlayabilen zeki bir kişiliğe sahiptir. Özellikle de getir götür oyunlarından oldukça büyük zevk alır.

Açık havada vakit geçirmekten mutluluk duyar. Çocuklu aileler için de güzel bir seçim olan Norveç orman kedisi aile fertleri ile her zaman iletişim halinde olmayı sever. Çocuklar ile birlikte vakit geçirmeye de bayılır. Ev içerisindeki diğer canlılar ile çok iyi anlaşır. Bu tür kediler ödüllendirilmekten ve saatlerce oyun oynamaktan keyif duyarlar. Kaliteli kedi ödül mamaları, kuru ve yaş mamalar ile sağlıklı kalabilirler.

8. Sfenks Kedi Cinsi

Kedilerin cinsleri söz konusu olduğunda Sfenks kedi ırkından da bahsetmek gerek. Farklı dış görünüşleri ile her zaman dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sfenks kedisi tüysüz ve buruşuk bir yapıda olmaları nedeni ile benzersiz bir duruşa sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ankara Kedisi Özellikleri ve Bakımı

İlk olarak Kanada’da geliştirilmiş olan bu tür zamanla tüm dünyanın ilgisini çekmeyi de başarmıştır. Çarpıcı dış görünüşlerinin yanında en belirgin görülen özellikleri de tüylerinin olmayışıdır. Narin görünümlerine ek olarak minik boylarda olan bu türler inanılmaz derecede ağır olma özelliğine de sahiptir.

Sahiplerine her zaman iyi bir arkadaş olmayı başaran bu kediler çocuklar ve köpekler ile de güzel vakit geçirmeyi severler. Her zaman sevilmekten büyük mutluluk duyan bu tür kediler masum halleri ile dikkat çeker. Öğrenme eğilimlerinin olması nedeni ile bu canlılar, büyük hayran kitlesine sahihtir.

Diğer kedilerden ise tek farkı tüysüz olmalarıdır. Tüysüz olmalarından dolayı cilt bakımlarına dikkat edilmelidir. Kedi temizlik ve banyo ürünleri ile cilt sağlıkları desteklenmelidir.

9. Munchkin Kedi Cinsi

Kısa bacakları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bu tür kediler tatlı suratları ile sevecen görünüme sahiptirler. Yüksek enerjileri ile bilinen Munchkin kediler, genellikle tembellik yapmayı severler. Bundan dolayı onları izlemek oldukça keyifli bir hal alabilir.

Yeni şeyler öğrenmeye meraklı bir cinstir. Aynı zamanda bir o kadar da zekidir. Sahipleri ile vakit geçirmeyi seven bu kediler zemin üzerinde de pek çok oyuncu özelliğini sergileyerek hileci yapısını gözler önüne sererler. Bunun yanında çocuklu aileler için de güzel bir alternatif olacak bu tür kediler sizin için de iyi bir dost olacaktır. Kısa bacaklı olmalarının yanında şaşırtıcı bir hıza sahiptirler. Konforlu bir uyku deneyimi için kaliteli kedi yatakları onlara sunulabilir.

10. Ankara Kedisi Cinsi

Kedilerin cinsleri listemizde Ankara kedisi de yer alıyor. Adından da anlaşıldığı üzere Anadolu’da ve Ankara çevresinde görülen bir tür kedidir. Evcil hayvan kategorisinde en ideal kedi türlerinden bir tanesidir diyebiliriz. Bu tür kediler arkadaşları ve sahipleri ile oldukça güzel vakit geçirmeyi severler ve aynı zamanda uysaldırlar.

Uzun tüylü kedilerin atası olarak bilinirler. Zeki, sevecen ve enerjik yapıları ile bilinir. Bu cins kedileri beslediğiniz zaman evin bir bireyi olmasından asla çekinmeyeceksiniz. Çünkü kendine o kadar alıştıracaktır ki bir yere gittiğiniz zaman ayrılması bile zor gelecektir. Sahibi ile oyun oynamaktan son derece zevk alan bu minik dostlar şaşkın ifadeleri ve eşsiz bakışları ile kendine her zaman hayran bırakmayı başarmışlardır.

11. Birman Kedisi Cinsi

Bu tür kediler kutsal kedi özelliği taşımaktadır. Güçlü pençe ve kalın ayakları ile vahşi özelliğe sahiptirler. Ek olarak sosyal bir yapıya sahiptir. Sahipleri ve çocuklar ile oyun oynamaktan büyük keyif alırlar.

Dış görünüşü ile adeta bir pamuk yumağını andırır. Birman kedileri zeki olup, etrafında olan biten her şeyin farkına varmak isterler. Sahibini her daim takip etmekten ve onun yanından ayrılmamaktan büyük zevk duyar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.