Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Afrika Sideneck Kaplumbağası Özellikleri ve Mizacı

09.04.2023
1.517
Abone Ol 
Afrika Sideneck Kaplumbağası Özellikleri ve Mizacı

Afrika Sideneck Kaplumbağası, sürüngen ailesinin öne çıkan türlerinden biridir. Onları izlemek eğlencelidir ve çoğu insanın ilgisini çeken bir kaplumbağadır. Bu kaplumbağalar kafalarını tam anlamıyla kabuklarının içine sokamazlar. Aynı zamanda uzun seneler boyunca yaşayan bir sürüngendir.

Afrika Sideneck Kaplumbağası Özellikleri

Afrika Sideneck Kaplumbağası

Afrika Sideneck Kaplumbağası genel olarak koyu kahverengi tonlarındadır. Başlarının üzerinde siyah işaretler bulunabilir. Büyük ve yuvarlar gözleri vardır. Ağzı ise ona sürekli bir gülümseme edası katar. Bu kaplumbağaların orta düzeyde bakım gereksinimleri vardır. Yeni sahipler için uygun bir cinstir.

Afrika Sideneck Kaplumbağası Mizacı

Afrika Sideneck Kaplumbağalarının diğer kaplumbağalara oranla daha uzun boyunları bulunur. Bu da onlara belirgin bir avantaj sunar: Eğer ters dönerlerse boyun kaslarını kullanarak kendilerini düzeltebilirler. Diğer kaplumbağalar ise kabukları açıldığında çaresiz kalabilirler.

Afrika Sideneck Kaplumbağasını sık etkileşim ile sosyalleştirmeniz mümkündür. Bu su kaplumbağaları ilk etapta utangaç olabilirler. Fakat alıştıklarında genel olarak meraklı ve aktif kaplumbağalardır. Ayrıca çok kolay strese girebilirler ve bazı durumlarda ısırabilirler. Bunu da göz önünde bulundurmak önemlidir.

Salmonella bakterisi taşıyabilirler. Bu yüzden Afrika Sideneck Kaplumbağasının ortamındaki herhangi bir şeye dokunduktan sonra ellerinizi iyi bir şekilde yıkamanız önerilir. Ve enfeksiyon riskinden dolayı onları küçük çocuklardan uzak tutmak şarttır.

Afrika Sideneck Kaplumbağası Bakımı

Afrika Sideneck Kaplumbağası akvaryumunda yüzebilmeli ve dalış yapabilmelidir. Bu sebeple akvaryumu yeterince büyük olmalıdır. Ayrıca kaliteli bir akvaryum filtresi kullanmanız önem arz eder. Böylece su kalitesi korunmuş olur.

Afrika Sideneck Kaplumbağaları vücut ısılarını korumak için bir sürüngen lambası gerektirir. Bu kaplumbağalar kalsiyumu uygun şekilde metabolize etmek için UVB aydınlatmasına gereksinim duyarlar. Tercih edeceğiniz sürüngen lambası, günde ortalama on iki saat UVB yayan bir ürün olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kara Kaplumbağası Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Alt tabaka, sürüngen akvaryumunun dibini kaplayan bir malzemedir. Hayvanın doğal ortamının görünümünü ve hissini taklit eder. Eğer alt tabaka kullanmak isterseniz akvaryum kum ve çakıl ürünlerinden tercih edebilirsiniz.

Bu kaplumbağa cinsi diğer pek çok su kaplumbağası gibi omnivordur. Bazı bitki bazlı sürüngen yemleri haricinde böcekler, kabuklular, balıklar ve çeşitli yemler tüketir. Özel kaplumbağa yemleri, evcil dostunuzun gereksinim duyduğunu kalsiyum, vitamin ve mineralleri mutlaka barındırmalıdır. Aynı zamanda bu evcil hayvanlara asla tavuk ya da sığır eti vermemelisiniz.

Afrika Sideneck Kaplumbağası Sağlık Sorunları

Su kaplumbağaları çoğunlukla parazitlerden etkilenir. Genelde parazit sorunu yaşayan kaplumbağada herhangi bir belirti hemen ortaya çıkmayabilir. Dolayısıyla tedavisi de zorlaşabilir. Parazitler, bir veteriner kontrolünden sonra anlaşılabilir.

Afrika Sideneck Kaplumbağası A vitamini eksikliğinden muzdarip olabilir. Bu durumun belirtileri ise göz etrafında şişlik ve irin ile kendini gösterebilir. Ek olarak; çoğu sürüngen gibi bu kaplumbağalar da solunum yolu enfeksiyonu yaşayabilirler. Bunlardan dolayı düzenli veteriner kontrolü çok önemlidir. Kaplumbağanın hastalanmaması adına ona iyi koşullarda bakmak ve beslenme ihtiyaçlarını yerine getirmek gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.