Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Akvaryum Balık Çeşitleri Nelerdir?

14.06.2021
2.573
Abone Ol 
Akvaryum Balık Çeşitleri Nelerdir?

Bugünkü yazımızın konusu akvaryum balık çeşitleri hakkında olacak. Akvaryumların en sevilen süs balıklarını sizler için araştırdık ve liste haline getirdik. Özellikleri ve bakımlarıyla en sevilen balıkları bu listede görebilirsiniz. İşte birbirinden sempatik akvaryum balığı dostlarımız…

Lepistes Balığı Özellikleri

Lepistes balığı, ev içerisinde beslenebilen en sık tercih edilen akvaryum balıklarından biri olmasıyla dikkat çeker. Her balık seven kişinin akvaryumunda bulunan bu balığın doğal yaşam bölgesi ise Güney Amerika kıtasının kuzeydoğu kısımları olmaktadır. Ekolojik olanaklara kısa bir zaman içerisinde uyum sağlar.

Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya kıtasında da görülebilen bu balıklar, sert kireçli suda yaşamaktan hazzeder. 25 ila 28 derecelik bir ısıya sahip olan 19 litrelik su içerisinde yaşarlar. Genel olarak zararsız ve sakin olduklarını söyleyebiliriz. Sadece Xiphophorus ve Melek Balığı ile iyi anlaşamadığını ifade edebiliriz. Akvaryum balık çeşitleri konumuza kavgacı siyam balığı ile devam ediyoruz.

Kavgacı Siyam Balığı Özellikleri

Beta cinsine mensup olan kavgacı siyam balığı, genel olarak akvaryumların içerisinde yaşıyor. Süs balıkları içerisinde en sık tercih edilen balık çeşitlerinden biri haline gelen bu balık, kendisi gibi başka bir beta balığı ile aynı akvaryumda yaşamalıdır.

Direkt bir şekilde mücadele edebilen bu tür, üstünlük kurma hevesi ile yanıp tutuşmaktadır. Ortalama olarak yedi santimetrelik bir uzunluğa kadar uzayabilen bu balıklar, 24 ila 30 derecelik bir ısı ister. Bu balıkların en güzel örneği ise tül kuyruklu beta şeklinde de anılan kavgacı siyamlar olmaktadır.

Melek Balığı Özellikleri

Melek balığı ise akvaryum balık çeşitleri arasında belki de en sevimli ve kendi halinde olanıdır. Bu sevimli balıklar ise Cichlidae adlı balık familyasından gelmektedir. Doğal yaşam bölgeleri Güney Amerika taraflarıdır. Sakin ve sessiz kısımlarda yaşamak isterler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum İçin Önemli Malzemeler

Akvaryumunuzda beslemek için kesinlikle tercih etmeniz gereken bu balık türü, barışçıl bir kişiliğe sahip olmasıyla dikkat çeker. Kendisinden ufak olan balıkları yer. Bu nedenle ondan küçük bir balığı akvaryuma koymamalısınız. Bunu asla ama asla unutmayın.

25 ila 28 derecelik bir ısı isteyen bu canlı türü, düzenli beslenme ve bakımla beraber uzun bir süre boyunca yaşamaya devam eder. Bu nedenle ona iyi bakmanız gerekir. Haydi gelin, bir de Japon balığına bakalım.

Japon Balığı Özellikleri

Japon balığı, süs akvaryumları içerisinde her zaman yer alan özel bir balık türü olmaktadır. Genel olarak turuncu bir renge sahip olan bu dostlarımız, her zaman huzurlu görünümleri ile bilinirler. 18 ila 24 derece arasında ısıya sahip olan sularda yaşamak isterler.

Özel mamalarla beslenmeleri gerekir. On litre olan akvaryumlarda yaşamaları iyi olacaktır. Düzenli bir bakım ve beslenme rutini ile beraber yedi sene bile yaşadıkları görülmüştür. Akvaryum balık çeşitleri konulu yazımıza çöpçü balığı ile devam ediyoruz…

Çöpçü Balığı Özellikleri

Çöpçü balığı şeklinde bildiğimiz Corydoras balıkları, akvaryum camlarına bir anda yapışıp temizlik yapan balıklar olarak anılırlar. En çok da ilk sahiplenecek kişiler için önerilen bu balık, aslında akvaryumu temizlemez. Bu balıklar dibe çöken yemleri yerler ve suyun dengesine katkı sağlarlar.

Ortalama biçimde yedi seneye dek yaşayabilirler. 76 ila 12 cm’lik bir uzunlukları olur. Süs havuzuna katmak istediğiniz türler içerisinde bu balık varsa, en az altı tane birlikte sahiplenmeniz gerektiğini de unutmamalısınız. Gelelim sarı prenses balığı dostumuza…

Sarı Prenses Balığı Özellikleri

Bu balıklar, en sevilen akvaryum balıklarının başında gelmektedir. Latince dilinde labidochromis caeruleus adıyla bilinirler. Ülkemiz genelinde ise sarı prenses adıyla adlandırılırlar. Bu balıkların doğal yaşam bölgeleri ise Afrika’da yer alan Malavi Gölü’dür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  12 Maddede Süs Balığı Çeşitleri

Sığ kayalıklarda yaşamak isterler. Akvaryum yaşamına hemen ayak uydurabildikleri görülmüştür. En çok bu balığı beslemeyi istiyorsanız akvaryum içerisine dekor bakımından kaya ve mağaralar eklemeyi unutmayın deriz. Bu balıklar için su sıcaklığı 25 derece olmalıdır. Su pH’ı ise 7.7 ve 8.5 seviyesinde olmalıdır. Akvaryum balık çeşitleri konumuz tetrazon balığı ile devam ediyor…

Tetrazon Balığı Özellikleri

Sumatra barb ve kaplan barb adıyla da bilinmekte olan tetrazon balığı, son derece popüler bir canlı türüdür. Endonezya, Borneo ve Sumatra sularında çok rastlanan bu balıklar, hemen hemen 20 ila 26 derecelik bir ısıya sahip olan sularda yaşamak ister. Şayet akvaryumunuz içerisine bu balıktan koymak niyetindeyseniz, onu asla tek başına bırakmayın. Grup halinde yaşamayı seven bir balıktır. Tek başına kalırsa agresifleşebilir.

Diskus Balığı Özellikleri

Bu balık ise Cichlidae familyasından gelir. Görkemli bir görünüme sahiptir. Renkleri ise her daim göz alıcıdır. Akvaryum kralı olarak da bilinirler. Taşkın olan göllerde alçak olduğu bilinen Amazon nehirlerinde yaşam sürerler. Genelde süs havuzlarının dip bölgelerinde yaşamak isterler.

Yumuşak, asitli ve ılık suyu istediklerini de belirtmiş olalım isteriz. 27 ila 30 derece arasında su sıcaklığını tercih ederler. Akvaryumda yer alan diğer balıklar ile kusursuz bir biçimde anlaştığı görülmüştür. Akvaryumunuzda kesinlikle bulunması gereken bir canlıdır. Akvaryum balık çeşitleri konumuza beta balığı ile devam ediyoruz…

Beta Balığı Özellikleri

Daha çok renk istiyorsanız bu balık tam sizlik demektir. En çok da erkek olan beta balığı türleri her zaman zeki olurlar. Yüzgeçleri de her daim uzundur. Siyam mücadele balığı adıyla da bilinirler. Öteki beta balıklarına karşı sert olurlar. Bu nedenle akvaryumda kesinlikle bir tane beta balığı yer almalıdır. Hemen hemen iki sene yaşarlar. 23 ila 27 derece arasında bir suda yaşamaya ihtiyaç duyarlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lepistesle Yaşayan Balıklar

Kılıçkuyruk Balığı Özellikleri

Bu balıklar, bakımı basit balıklardır. Barışçıldırlar. Popüler akvaryum balıkları arasına adlarını büyük harflerle yazdırmışlardır. Genel olarak kırmızı kılıçkuyruk ya da yeşil kılıçkuyruk olarak da bilinirler. Renkleri farklıdır. Türün doğal olan yaşam bölgesi; Kuzey Amerika ve Orta Amerika bölgesi olmaktadır. Hemen hemen altı santimetrelik bir uzunluğa sahiptirler. Dişilere göre erkekler daha ufaktır. Tatlı su balıklarıdır. 26 ve 28 derecelik bir suda yaşarlar.

Kristal Köpekbalığı Özellikleri

Bu köpekbalıkları, gümüş köpekbalığı olarak da bilinir. En iyi akvaryum balıkları içerisinde yer alırlar. Normal olan süs balığı çeşitlerine nazaran daha zahmetli bir hayatları vardır. Üç yüz litrelik olan bir su kapasitesine sahip olmasıyla bilinen otuz beş santimetrelik yükseklikte olan akvaryumlarda yaşarlar. 23 ila 29 derecelik bir su sıcaklığı isterler. Hem otçul hem de etçildirler. Bir köpekbalığı istiyorsanız kesinlikle bu balığı sahiplenin deriz! Akvaryum balık çeşitleri konumuzun sonuna geldik. Şimdilik hoşça kalın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.