Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Akvaryum Dekorasyonu İçin Gerekenler

01.12.2022
440
Abone Ol 
Akvaryum Dekorasyonu İçin Gerekenler

Akvaryum dekorasyonu için gereken malzemeleri temin ederek; muazzam görünen bir akvaryum sahibi olabilirsiniz. Peki, akvaryum dekoru için nelere ihtiyacınız var?

Akvaryum Dekorasyonu İçin Gerekenler Nelerdir?

Akvaryum Dekorasyonu

Akvaryum dekorasyonu şu malzemeler ile yapılabilir:

1. Akvaryum Kaya

Akvaryumlar için satılan kayalar ve çakıllar genellikle güvenlidirler ve reaktif değildirler. Doğal akvaryum taşları ve çakıl kullanırken, istenen su kalitesini korumak için uygun test kitleri, pH ayarlama ürünleri ve filtre malzemelerinin kullanılması önerilir.

Taşlarla dekorasyon yaparken, oluşturduğunuz yapının sağlam olduğundan ve devrilmeyeceğinden emin olun. Ayrıca, yalnızca bir veya iki tür kaya kullanılması ve bunların birlikte gruplanması önerilir. Bu akvaryuma doğal bir görünüm verecektir. Pürüzsüz çakıl taşları çeşitli renklerde mevcuttur ve farklı balık ve bitki türlerini vurgulayacak doğal bir görüntü içerir.

2. Akvaryum Çakılı

Akvaryum dekorasyonu için en çok kullanılan malzemelerden biri de çakıldır. Bitkili akvaryumlar için 2 ila 5 mm boyut aralığı idealdir. Genel olarak, balığın daha az renkli görünmesine neden olabileceğinden, çok renkli alt tabakalardan kaçınılması tavsiye edilir.

Epoksi kaplı akvaryum çakılı kullanılıyorsa, epoksi kaplamayı korumak için sıcak su ile yıkamaktan ya da aşırı çalkalamaktan kaçının. Su manzarası oluşturmak ve ona derinlik perspektifi vermek için çakıl tercih edebilirsiniz.

3. Akvaryum Ahşap Süslemeler

Birçok akvaryum türünde yaygın olarak kullanılır ve akvaryum dekorasyonu söz konusu olduğunda öne çıkan malzemelerden biridir. Ahşap organik bir malzemedir ve ayrışabilir. Su kalitesi sorunları ortaya çıkarsa durumunun kontrol edilmesi önerilir.

Ahşabın ilk başta akvaryum suyunun rengini değiştirmesi normaldir. Ahşabı önceden nemlendirmek ve kömür kullanmak bu sorunu çözmek için mükemmel bir yöntemdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Siyah Neon Tetra Balığı Bakımı Nasıl Olmalı?

4. Akvaryum Süs Eşyaları

Akvaryum dekor malzemeleri arasında yer alan süs eşyaları oldukça popüler. Bunlar, su ortamınızı geliştirmek için çok çeşitli güvenli, toksik olmayan, doğal ve insan yapımı ürünlerdir. İlgi çekici bir su manzarası yaratmak, balıklara doğanın farklı davranış kalıplarını gösteren bir yapı sağlamanızı mümkün kılar.

5. Akvaryum Bitkileri

Akvaryumda canlı bir alan yaratmak için akvaryum bitkileri tercih edebilirsiniz. Akvaryumda doğal hareketler gösteren bitkiler seçmek en doğrusu olacaktır. Balıklarınız onları yukarı doğru çekiyor ise bitkileri kayalara veya tahta parçalarına tutturun.

6. Akvaryum Arka Fonlar

Akvaryum arka fonlar, çoğu akvaryum uygulamasına uyacak şekilde çeşitli boyutlarda mevcuttur. Arka fonlar, göze hoş görünmeyen elektrik kablolarını ya da hortumları gizlerken hemen hemen bütün akvaryumları tamamlayabilir veya kontrast oluşturabilir. Akvaryum arka fonları, balıkların ve bitkilerin en iyi şekilde görünmesini sağlayarak, herhangi bir akvaryum dekorasyonu için son dokunuş sağlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.