Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Akvaryumda Bakılacak Balıklar

08.04.2023
840
Abone Ol 
Akvaryumda Bakılacak Balıklar

Akvaryumda bakılacak balıklar, yeni bir akvaryum kurmak isteyenlerin ilgisini çekiyor. Akvaryumunuz için balıklar arıyorsanız, seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Çünkü çok sayıda akvaryum balığı çeşidi bulunuyor. Akvaryum balığı beslemek giderek daha popüler hale geliyor. Kendi oturma odanızdaki renkli su altı dünyasını görmek sadece büyüleyici değil, aynı zamanda telaşlı günlük hayatımızda sakinleştirici ve rahatlatıcıdır. Peki, akvaryumunuz için en uygun balıklar hangileridir?

Akvaryumda Bakılacak Balıklar

Lepistes Balık Cinsi

Akvaryumda bakılacak balıklar arasında ilk sırada lepistes var. Karayipler’den gelen lepistes balığı, şüphesiz en bilinen akvaryum balıklarından biridir. Lepistes eşsiz kabul edilir ve bu nedenle akvaryumda balık beslemek isteyenler için idealdir.

Boyları beş santimetreye kadar ulaşan bu rengârenk balık, sürü halinde yaşıyor. Akvaryumda küçük bir grup halinde bulundurulmalıdır, yani tek olmamalıdır. Girişken lepistes, diğer balık türleri, özellikle zırhlı yayın balığı ile de iyi geçinir. Bu arada lepistesler çok hızlı ürerler ve hem kuru hem de canlı yemleri kabul ederler. Lepistes balığınıza kaliteli balık yemi sunmak çok önemlidir.

Neon Tetra Balık Cinsi

Parlak kırmızı ve mavi neon şeritleriyle bilinen neon tetra, her akvaryumda gerçekten göz alıcı olan bir balık türüdür. Amazon bölgesinden gelen bu küçük tatlı su balıkları kendilerini yalnızca bir sürü içerisinde rahat hissederler. Bu nedenle, en az on türdeş ile akvaryumda tutulmalıdırlar. Ne kadar çok olursa o kadar iyi. Besleyici pul yem tüketmeleri tavsiye edilir.

Plati Balık Cinsi

Lepistes gibi plati de canlı doğuran dişli sazan ailesine ait bir balıktır. Orta Amerika’da ayna balığı olarak da bilinen küçük plati, grubuyla birlikte su yüzeyine yakın olmayı tercih eden, oldukça sosyal bir süs balığıdır. Bu popüler süs balıkları birçok farklı renkte mevcuttur. Karmaşık olmayan bakımı sayesinde, akvaryuma yeni başlayanlar için de uygun bir balıktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede En İyi Balık Yemleri

Moli Balığı Cinsi

Akvaryumda bakılacak balıklar söz konusu olduğunda bir adım öne çıkar. Moli balığı, Güney ve Orta Amerika’ya özgü karabalığın siyah cinsidir. Diğer üreme formlarıyla melezleme, farklı yüzgeç şekilleri sonucunda ortaya çıkmış bir balıktır. 6 ila 10 cm büyüklüğünde, simsiyah moli balıklarının sağlam ve bakımı kolay olduğu kabul edilir, ancak sıcağı seven bu balıklar bazen su sıcaklığındaki veya sertlik derecesindeki dalgalanmalara karşı hassas tepki verebilir. Suyun sıcaklığını ayarlamak için akvaryum ısıtıcı, su kalitesi için akvaryum su düzenleyiciler kullanmak önemlidir.

Japon Balığı Cinsi

Akvaryumların en sevilen balıklarından biridir. Kendine has kırmızı-turuncu rengi ile farkını ortaya koyar. Son derece uyumlu bir balıktır ve diğer türlerle arası çok iyidir. Vitamin ve mineral yönünden zengin olan Japon yemi tüketmesi önerilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.