Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Bobtail Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
American Bobtail Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

American Bobtail kedi ırkı bakımı büyük bir titizlik ve dikkat gerektirir. Vaşak benzeri tüy renkleri ve karakteristik kısa kuyrukları ile çok sevilen American Bobtail kedi ırkı, evde beslenen kediler arasında ilk sıralarda yer alır. Güçlü ve atletik bir vücuda sahip olan orta boylu bir kedi cinsidir. Bakımı orta zorlukta olan bir kedi cinsi olduğu için son derece popülerdir. American Bobtail kedi ırkının daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürmesi için bakımının nasıl yapılacağı muhakkak bilinmelidir.

American Bobtail Kedi Irkının Özellikleri

American Bobtail Kedi Irkı Bakımı

American Bobtail kedi ırkının tüy yapısı, kulak ve vücut yapısı onlara vahşi bir görünüm katar. Fakat bu vahşi görünümün altında sevgi dolu ve sadık bir dost yatar. Görünüşlerinin aksine iyi huylu ve nazik canlılar olan bu kediler, çoğu insanın sevgisini kazanır.

Zekaları çok yüksek olan American Bobtail kedileri oyun oynamayı çok severler ve sahiplerine çok bağlı olurlar. Güçlü bir vücuda sahip çok özgüvenli bir kedi ırkıdır. Genellikle yeni evlerine ve yeni sahiplerine çok hızlı bir şekilde uyum sağlayabilirler.

Dost canlısı ve uyumlu halleri ile beraber iyi bir aile kedisi olmayı başarırlar. Çok fazla ses çıkarmazlar. Çoğunlukla sevgi istediklerine, acıktıklarında ya da diğer gereksinimlerini söylemek istediklerinde miyavlarlar. Çok aktif ve zeki olan American Bobtail kedileri doğru yöntemler ile pratik şekilde eğitilebilir.

American Bobtail Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

American Bobtail kedilerinin gür ve orta uzunlukta tüyleri mevcuttur. Tüylerinin rengi genellikle tekir kedilerinin tüy renkleri gibi karışık olur. Karın, bacak ve kuyruk gibi vücut kısımlarındaki tüyler daha uzundur. Esnek ve parlak bir tüy yapıları vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Ne Kadar Sürede Doğurur ve Gebelik Süreçleri

American Bobtail kedi ırkının tüy sağlığının korunması için düzenli olarak tüy bakımı yapılmalıdır. Bunun için haftada 2 ila 3 kez tüylerinin taranması gerekir. Bu esnada kaliteli bir kedi tarağı kullanılmalıdır.

Mevsim geçişlerindeki fazla tüy dökülmesi sorunu ile başa çıkmak için tüy tarama sıklığı arttırılmalıdır. Düzenli tüy bakımı ile American Bobtail kedilerinin tüylerinin birbirine dolaşması engellenir. Tüylerinin daha sağlıklı olması sağlanır.

American Bobtail Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

American Bobtail kedi ırkının pati bakımına özen gösterilmelidir. Patilerdeki tüylerin aşırı uzun olması durumunda hareket ederken zorlanma gibi durumlar gözlenebilir. Bunun yanı sıra pati bakımında en çok dikkat edilmesi gerekenlerden biri de tırnak uzunluğudur.

Aşırı uzun tırnaklar sebebi ile American Bobtail kedi ırkının ayakları ya da diğer vücut kısımları çizilip yaralanabilir. Bu nedenle en az iki haftada bir tırnakların kesilmesi tavsiye edilir. Böylece American Bobtail kedi ırkının kendisini yaralamadan daha rahat hareket etmesi söz konusu olur.

American Bobtail Kedi Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

American Bobtail kedi ırkının sağlığının korunması için dikkat edilmesi gerekenlerin başında ağız ve diş sağlığı gelir. Ağız ve diş sağlığının kötüleşmesi sebebi ile American Bobtail kedi ırkının genel sağlığı da pek çok yönden negatif etkilenebilir. Bu sebeple de ağız, diş ve diş eti sağlığının korunması için American Bobtail kedi ırkının dişlerinin haftada en az bir kez fırçalanması gerekir. Bu sırada kedi diş fırçası kullanılmalıdır. Aynı şekilde kediler için formüle edilen kedi diş macunu tercih edilmelidir.

American Bobtail Kedi Irkı Egzersiz İhtiyacı

American Bobtail kedi ırkı bakımı söz konusu olduğunda egzersiz hususu da dikkate alınmalıdır. American Bobtail kedi ırkı, atletik ve kaslı vücudu ile bir adım öne çıkar. Enerjik ve oyuncu olan bu kedilerin egzersiz gereksinimi oldukça yüksektir. American Bobtail kedi ırkının egzersiz ihtiyacını karşılayabilmesi için uygun bir hareket alanına ihtiyacı vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Leonberger Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Oyuncaklar ile de oynamayı sevdikleri için bu şekilde egzersiz saatleri renklendirilmelidir. Bunun yanı sıra içgüdüleri nedeniyle dışarıda dolaşmaya da ilgi duyarlar. Bunun için güvenli bir alanda dolaşmalarına da izin verilmelidir. Bu şekilde egzersiz ihtiyaçları karşılanabilir.

American Bobtail Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

American Bobtail kedi ırkı bakımı konusunda beslenme de çok önemlidir. American Bobtail kedi ırkı için uygun içeriklere sahip bir mama seçimi çok önemlidir. Mama seçiminde yaş, genel sağlık durumu ve kilo gibi bazı özellikler dikkate alınmalıdır ve buna göre vücudun kas yapısının korunmasını sağlayacak düzeyde protein barındıran mamalar tercih edilmelidir. Kedi mamasının yanı sıra yeterli miktarda taze ve temiz su da temin edilmelidir. Kedi mama ve su kabı düzenli olarak kontrol edilmelidir. İhtiyaca göre doldurulmalıdır.

American Bobtail kedi ırkı, obeziteye genetik olarak yatkın olan bir kedi ırkıdır. Bu sebeple de beslenme konusuna hassasiyet gösterilmelidir. Doğru kedi maması seçildikten sonra günde iki kez kedi maması verilmelidir. Bu detaylara dikkat edilerek American Bobtail kedi ırkının obezite sorununun önüne geçilebilir. Obezitenin önüne geçmek için American Bobtail kedi ırkına düzenli olarak egzersiz yaptırılması da önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.