Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Curl Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
American Curl Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

American Curl kedi ırkı bakımı büyük bir titizlik ve dikkat gerektirir. American Curl kedi ırkı, karakteristik kıvrık kulak yapısı ile dikkat çeken bir kedi cinsidir. Kıvrık kulakları ile Scottish Fold kedi ırkına benzetilir. Gür ve uzun tüylerinin de eklenmesiyle çok sevimli bir görünümleri vardır. Zekaları ile de ilgi duyulan bu kedi ırkı en çok beslenen kedi ırklarından biridir.

American Curl kedilerinin daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için bakımının nasıl yapılacağı bilinmelidir. İşte American Curl kedi ırkı bakımı ile ilgili detaylar!

American Curl Kedisinin Özellikleri

American Curl Kedi Irkı Bakımı

American Curl kedi ırkı, Amerika kökenli doğal bir kedi ırkıdır. Karakteristik kıvrık kulak yapıları ile diğer birçok kedi ırkından ayrılırlar. Kas yapıları çok güçlü olmadığı için düzenli egzersize ihtiyaç duyarlar. Genellikle uzun ve gür tüyleri olan orta boyutlu bir türdür. Tüylerinin belli bir rengi yoktur. Herhangi bir renkte American Curl kedisi görmek mümkündür. Yetişkinliğe ulaşmaları yaklaşık 2 ila 3 yıl sürer. Bu nedenle erişkinliğe geç erişen kedi türleri arasındadırlar.

Enerjik ve oyuncu bir doğaları vardır. Ancak çok fazla ses çıkarmayı sevmezler. Zeki ve meraklı olmaları nedeniyle eğitildiklerinde hızlıca öğrenebilirler. İşitme yetenekleri ile öne çıkarlar. Sahiplerine çok bağlı olurlar ve sevgi almak için fiziksel temas kurmayı severler. Sahiplerinin yanı sıra diğer canlılarla ve insanlarla da çok iyi anlaşan iyi huylu kedilerdir.

American Curl Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

American Curl kedilerinin tüyleri genellikle uzundur. Ancak kısa tüylü American Curl kedileri görmek de mümkündür. Kedinin tüy uzunluğuna göre tüylerin taranma sıklığı değiştirilebilir. Uzun ve gür tüylere sahip bir American Curl kedisinin tüylerinin haftada en az 2 veya 3 kez taranması gerekir. Bu sayede hem tüylerin birbirine dolaşması engellenebilir hem de tüylerin daha sağlıklı görünmesi sağlanabilir. Kısa tüylü bir American Curl kedilerinin tüylerinin ise haftada en az 1 veya 2 kez taranması yeterli olacaktır. İşlem sırasında kedi tarağı kullanılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Neden Kusar? Kedilerde Kusmanın Nedenleri

American Curl Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Ameriican Curl kedilerinin pati bakımının her gün ihmal edilmeden yapılması gerekir. Patilerin arasında kum veya herhangi bir nesne kaçmış olma ihtimali göz önünde bulundurularak dikkatlice kontrol edilmelidir. Patilerin arasındaki tüylerin fazla uzun olması durumunda patilere herhangi bir nesnenin veya kumun girme ihtimali daha yüksek olacağı için uzun tüyler kısaltılmalıdır. Tırnakların fazla uzayıp deriye zarar vermesi önlenmelidir. Bunun için iki haftada bir tırnaklar kısaltılmalıdır. Patilerin fazla kuru olmasını önlemek için nemlendirici ürünler kullanılmalıdır.

American Curl Kedi Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

American Curl kedi ırkının ağız ve diş bakımını yaparken kedilerin kullanımı için uygun olan ürünler kullanılmalıdır. Bu ürünler ile kedilerin dişleri düzenli olarak temizlenmelidir. Haftada en az 2 kez dişlerin fırçalanması tavsiye edilir. Bu sayede kedilerin yaşayabileceği herhangi bir diş sorununun önüne geçilebilir. Ağız ve diş bakımı yapılırken diş eti kontrolü de yapılmalıdır. Sağlıklı bir kedinin diş etlerinin pembe bir renge sahip olması gerekir. Soluk beyaz bir diş eti gözlenirse herhangi bir sağlık sorunu ihtimaline karşı veteriner hekimlerden destek alınmalıdır.

American Curl Kedi Irkı Egzersiz İhtiyacı

American Curl kedi ırkı bakımı söz konusu olduğunda egzersiz ihtiyacı da atlanmamalı. American Curl kedi ırkının orta boylu bir vücudu vardır. Ancak kas yapısı çok gelişmiş değildir. Bu kedi ırkının kas yapısının gelişmesi için düzenli olarak egzersiz yapması gerekir. Bunun için American Curl kedilerine egzersiz için yeterli alan sunulmalıdır. Ayrıca çeşitli kedi oyuncakları ile egzersiz saatleri renklendirilmelidir. Oyun oynamayı çok seven American Curl kedileriyle egzersiz vakitlerine oyunlar ile eğlenceli zamanlar geçirilebilir. Bu sayede aradaki bağı geliştirmek de mümkün olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ege Kedisi Bakımı Nasıl Olmalı?

American Curl Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

American Curl kedi ırkı bakımı beslenme konusunu da kapsar. American Curl kedi ırkının beslenmesinde kedilerin tüketimi için uygun olan sağlıklı kedi maması kullanılması yeterlidir. Bunun dışında ekstra bir kilo problemleri olmadığı için beslenme konusunda bu şekilde ilerlenebilir. Kas yapısının geliştirmek için protein içeriği yüksek olan mamaların tercih edilmesi daha iyi olacaktır. Mamanın yanı sıra sürekli taze ve temiz suya erişebilmeleri sağlanmalıdır. Genetik olarak önemli bir rahatsızlığı olmayan American Curl kedilerinin bu şekilde sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak mümkün hale gelir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.