Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Eskimo Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Abone Ol 
American Eskimo Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Harika tüyleri ile dikkat çeken American Eskimo köpek ırkını bu yazıyla beraber tanıyabilirsiniz. Birbirinden sempatik hareketleri ile her daim dikkat çeken bu sevimli canlıların dünyasına giriyoruz.

Karakter Özellikleri

Oyuncu bir karakteri olan bu köpekler son derece zekidir. Güçlü bir yapıları vardır. Bu cinsten olan köpekler doğuştan saldırgan olabilmektedir. En çok da tanımadıklarına karşı saldırgan tavır sunabilirler. Fakat bu köpek eğer köpek eğitimi almışsa köpeklerle uyumlu olabilir. Bu çok önemli bir durum olmaktadır.

Eskimo olan köpekler her zaman için eksiksiz bir ilgi bekler. Şayet bekledikleri ilgiyi sizden alamazlarsa aksi, çok havlayan ve huysuz bir köpeğe döner. Bu köpekler fazla özgüvenlidir. Bu nedenle de köpek eğitimi çok eğlenceli ve faydalı olacaktır. İçerisinde yer aldığı aileyi çok ama çok seven bir köpek olacaktır.

İçgüdüsel açıdan sürü köpeğidir. Bu nedenle liderliği asla ona vermemeniz lazımdır. Aksi bir durumda liderliği alabilmek için sizi düşman belleyebilir ve sözünüzü dinlemez. Bu durum genelde sosyal alanlarda başınıza bela açabilen bir şey olmaktadır. Dikkatli olmakta fayda var.

Tarihçesi

American Eskimo

Karda Bir Amerikan Eskimo Köpek Irkı

American Eskimo köpek ırkı, Spitz ismi verilen, kuzeyli olan bir köpek ailesinin baş üyelerinden biridir. Tilkiye benzer tüyleri vardır. Kuyrukları da benzer. Kuzeyli köpekler içerisinde en sevilen ve popüler olanlardan biri de bu köpekler olmaktadır. Şık görünümleri ve cana yakın halleri ile seneler boyunca ilgi çekmiştirler. Bu köpeklerin kökenleri ise net bir şekilde bilinmemektedir. Spitz ailesinden olan köpeklerin büyük bir kısmı Almanya kökenlidir.

Bu bilgiden yola çıkarak bu köpeklerin de Almanya’dan geldiğini tahmin ediyoruz. Amerikan Eskimoları, on dokuzuncu yüzyıl zamanlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde sirklerde gösteri köpeği şeklinde görevlendirilmekteydi. Çok değişik numaraları kısa zamanda öğrenmesi ve atletik, çevik yapılı vücudu nedeniyle son derece başarılı olan bir ırk olmuştu. Sirklerde kazanmış olduğu popülarite nedeniyle kısa zaman içerisinde daha da tanınır bir hal aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Sıcak Çarpması Belirtileri

Fiziksel Özellikleri

Birçok insan bu köpekleri minyatür Samoyed köpek ırkına benzetiyor, evet benziyorlar. Fakat sadece benzerlik gösterirler. Bu tür oyuncak, standart ve minyatür boyutlarda görülür. Her görünümü de birbirine benzeyen American Eskimo köpekleri sadece ebat ölçüsü bakımından tamamen farklı olmaktadır. Fiziksel açıdan kamaya benzeyen kafası, üçgen olan kulakları vardır. Beyaz tüyleri ise her daim kabarıktır. Gözleri kahverengi olur, kirpikleri beyaz olur.

Bunun yanı sıra ayak tırnaklarının da tamamı beyaz renge sahip olmaktadır diyebiliriz. Bu köpek ırkının kabul edilmiş olan tek rengi ise beyaz veyahut krem tonları olmaktadır. Ortalama bakımdan oyuncak boy 10 kilo kadardır. Minyatür olanı 20 kg olur. Standart boyu ise 30 kg kadar olmaktadır. Yazımızın ilerleyen kısımlarında bu köpek ırkının bakımının nasıl yapılacağını tüm ana hatlarıyla öğrenebilirsiniz. İşte bu köpeklerin bakımına dair tüm detaylar.

Bakımı

Bu köpeklerin bakımını yapmak her zaman önemlidir. Rengini kaybetmemesi bakımından düzenli bir biçimde fırçalanması lazımdır. Tüy dökme zamanları fırçalama işlemini sıklaştırmanız gerekir. Bu süreçlerde konforunu sağlamak için köpeğinizi tıraş etmeniz lazımdır. Bu köpekler kendini her an iyice temizler.

Serin hava koşullarından çok hazzeder. Sıcak havaları seven bir köpek ırkı değildir diyebiliriz. Kalça displazisi hastalığına yatkınlığı vardır. Genelde pire alerjisi vardır. Ömrü 15 seneye dek çıkabilir. Yaşam koşulları iyiyse 20 sene bile yaşam sürebilir. Haydi gelin bu köpeklerin iletişim gücüne bir bakalım.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu köpekler öteki petler, yabancı kişiler ve diğer köpek türleri ile harika iletişim sağlayabilir. Yabancı gördüğü kişilere karşı temkinli hareket edecek demektir. Ama saldırgan olmaz. Tabii ufak yaşlarda sosyalleştirilmesi koşuluyla. Aksi halde saldırgan bir köpek halini alacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Diş Eti İltihabı

Beslenme

American Eskimo köpek ırkının beslenmesi için özel yapıda olan kuru köpek mamaları ve çeşitli türde yaş mamaları tercih edilirse en doğrusu olur. Eğer beslenmesine dikkat etmezseniz tüylerinin parlaklığı da gitmiş olur ve dökülmelerle karşılaşırsınız. Tüy dökülmesinin önlenmesi ve sağlığının korunması mevzusunda kaliteli kuru mama kullanılmasının rolü gerçekten de önemli olmaktadır. Haydi gelin bu köpeklerin yatkın olduğu hastalıklara bakalım.

Bu Köpeklerde Sık Rastlanan Hastalıklar Nelerdir?

Bu köpeklerde dikkat edilmesi lazım olan konulardan bir diğeri de pireler olmaktadır. Bu köpek cinsinin pireye karşı alerjisi olabilir. Bu sebeple de tüylerini düzenli şekilde kontrol etmeniz gerekecek demektir. Kalça displazisi her köpeğin yatkın olduğu hastalıklardan biri olmaktadır. Bu durum bu köpekler için de vardır.

Bu sebeple beslenme konusuna her daim özen göstermek mantıklı bir tercih olacak demektir. Genel manada sağlıklı bir hayvan olur ama diş sorunları ile karşılaşması yüksek bir ihtimaldir. Bu duruma da dikkat ederseniz her şeyin yolunda gideceğini düşünebilirsiniz. Her daim ilgili olmalısınız, bu önemlidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Bu köpek ırkı ile alakalı en sık sorulan soruyu ve cevabını araştırdık, sizler için derledik. İşte tüm önemli detayları ile beraber o mühim soru…

American Eskimo Köpek Irkının Egzersiz Gereksinimi Nasıl Olmaktadır?

Bu köpekler genel olarak her gün hareket etmesi açısından serbest bırakılması gereken köpekler olmaktadır. Sık bir şekilde bu köpeklere egzersiz yaptırmalısınız. Uzun yürüyüşler yapmasına da müsaade ederseniz iyi olacak demektir. Tüyleri sıktır ve kürkü ağır olur. Bunların onu bunaltmaması açısından egzersiz esnasında ona sık sık su verin, suyun taze olmasına da dikkat etmeniz gerekecektir. Eskimo spordan ve değişik egzersizlerden hazzeden bir ırktır.

Bu köpek ırkına mensup olan köpekler doğal alanlarında sürü olarak yaşamaktadır. Bu nedenle de bu köpekler tek olmayı sevmez. Uzun süre yalnız bırakırsanız değişik psikolojik problemler yaşayacak demektir. Bu köpekleri beslemek istiyorsanız ona harika bir yaşam sunmanız gerekecektir. Bunu göz önünde bulundurduğunuz sürece her şey yolunda gider, aksi halde sorunlar çıkar. Bu köpekler apartman yaşamına da kolayca adapte olabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Canaan Dog Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM