Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Staffordshire Terrier Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
American Staffordshire Terrier Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

American Staffordshire Terrier köpek ırkı bakımı birçok kişi tarafından merak ediliyor. American Staffordshire Terrier köpek ırkı; kaslı, esnek ve güçlü vücutları ile hayvanseverlerin dikkatini çekmektedir. Farklı kurumlar tarafından adlandırılmasında değişiklik olan bu köpek ırkına AKC tarafından American Staffordshire Terrier denilmektedir.

American Staffordshire Terrier köpeklerin sert ve güçlü görünümleri bazı kişilerde saldırgan bir köpek türü olduğu izlenimi bırakmaktadır. Ancak görünüşleri bu köpekler için yanıltıcı olmaktadır. American Staffordshire Terrier köpekleri, insanlarla çok iyi anlaşan ve sevdiklerine çok bağlı olan bir türdür. Bu özellikleri ile bekçi ve koruma köpeği olarak tercih edilmektedir. American Staffordshire Terrier beslemek isteyen kişiler tarafından bakımları ile ilgili detaylar araştırılmaktadır. Gelin göz atalım.

American Staffordshire Terrier Köpek Irkı Özellikleri

American Staffordshire Terrier Köpek Irkı Bakımı

American Staffordshire Terrier köpek ırkının güçlü bir vücudu ve ailesine karşı sevgi dolu bir kalbi vardır. Zekası oldukça yüksek, enerjik ve oyuncu köpeklerdir. Ailelerine olan sadakatleri çok yüksektir. Koruma duyguları da gelişmiştir. Yabancıların yanında sevdiklerine karşı koruma moduna girerler. Bu nedenle yabancılara karşı tetikte dururlar. Ancak sahipleri yanında olduğu müddetçe saldırgan davranışlar sergilemezler. İyi bir eğitimle aile hayatına kolayca uyum sağlayarak mükemmel bir dost ve bekçi olurlar.

American Staffordshire Terrier Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

American Staffordshire Terrier köpek ırkının kısa ve pürüzsüz tüyleri vardır. Çok tüy dökmeyen köpek türleri arasındadır. Bu nedenle tüy bakımı birçok köpeğe göre oldukça kolaydır. Tüy bakımları için haftada iki kez tüylerinin taranması gerekir. Mevsim geçişlerinde tüy tarama sıklığını arttırmak da iyi olur. Bunun dışında yabancı nesnelere karşı vücut kontrolü yapılmalıdır.

Köpeklerin çok sık yıkanması ciltlerinin yağ dengesini olumsuz etkilemektedir. Bu yüzden de American Staffordshire Terrier köpek ırkının tüyleri olağan durumlarda senede iki kez yıkanması yeterlidir. Ancak kirlenme ve köpek kokusu gibi harici bir durum meydana geldiyse köpekler bu durumlarda da yıkanabilir. Köpek tüy tarama işlemlerinde köpek tarağı ve banyo işlemlerinde de özel köpek banyo malzemeleri kullanılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Oyuncakların Köpekler İçin Faydaları Nelerdir?

American Staffordshire Terrier Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Pati bakımının köpeklerin hareketleri üzerinde önemli bir etkisi vardır. Aşırı uzun tırnaklar hareket ederken acı hissedilmesine neden olur. Ayrıca uzun tırnaklar ile köpeklerin kendilerini yaralaması da mümkündür. Bu sebeple de American Staffordshire Terrier köpeklerin tırnakları düzenli olarak kesilmelidir. Bu işlem ayda iki kez tekrarlanmalıdır. Patilerde yabancı madde olup olmadığı da kontrol edilmelidir. Tırnak kesimi için özel köpek tırnak makasları tercih edilmelidir.

American Staffordshire Terrier Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Köpeklerin kendi göz ve kulak çevrelerini temizlemeleri mümkün değildir. Gözlerde ve kulaklarda meydana gelen akıntıların köpek sahipleri tarafından temizlenmesi gerekir. American Staffordshire Terrier köpek ırkının göz ve kulak bakımına da diğer tüm köpek ırkları gibi özen gösterilmelidir. Dolayısıyla köpeklerin cildi için uygun olan malzemeler ve nemli bir bez kullanılarak ilgili vücut kısımları temizlenmelidir.

American Staffordshire Terrier köpek ırkının göz ve kulak çevresi temizlenmediği taktirde ciltte tahriş, tüy dökülmesi ve enfeksiyon gibi durumlar gözlenebilir. Tüm bu işlemler için köpek göz ve kulak temizlik ürünleri kullanılması gerekir. Bu sayede güvenli ve doğru bir şekilde temizlik işlemi yerine getirilebilecektir.

American Staffordshire Terrier Köpeklerin Egzersiz İhtiyacı

American Staffordshire Terrier köpek ırkı bakımı hususunda egzersiz çok önemli. Köpeklerin fiziksel ve zihinsel durumu üzerinde egzersizlerin önemli bir yeri vardır. Tüm köpeklerin her gün yeteri kadar egzersiz yapması gerekir. American Staffordshire Terrier köpek ırkının egzersiz ihtiyacının karşılanması için günde 1 saat hareketli kalması gerekir. Egzersiz ihtiyacının karşılanması için yürüyüş ve koşu tercih edilebileceği gibi köpeklerin oynamayı sevdiği çeviklik, itaat ve takip oyunları ile tut-getir oyunları da tercih edilebilir. Köpek oyuncakları yolu ile hayvanın aktifliği desteklenmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Skye Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

American Staffordshire Terrier Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

American Staffordshire Terrier köpek ırkı bakımı söz konusu olduğunda en önemli noktalardan biri de beslenme ve mama seçimi olmaktadır.

American Staffordshire Terrier köpek ırkı, orta büyüklükte bir köpek olduğu için beslenmesi için de bu ölçüt değerlendirilerek yüksek kaliteli bir köpek maması tercih edilmelidir. Tercih edilen mamanın besin içeriği zengin olmalıdır ve American Staffordshire Terrier köpeklerinin besin ihtiyacını karşılamalıdır.

Beslenmelerinin iki ana öğüne bölünerek yapılması onların vücudu için daha iyi olur. Ana öğünler dışında American Staffordshire Terrier köpeklerine çok fazla mama verilmesi durumunda kilo sorunları yaşanması muhtemeldir.

American Staffordshire Terrier köpek ırkının beslenmesinde ev yemekleri kullanılmasına ilişkin detaylar da köpek sahipleri tarafından merak edilmektedir. American Staffordshire Terrier köpeklerinin protein, vitamin ve mineral gibi besin içeriklerine olan ihtiyacı çok yüksektir. Bu nedenle yalnızca ev yemeklerinden oluşan bir beslenme şekli onlar için yeterli değildir. Öte yandan köpeğin gün içinde yeteri kadar su içmesi de dikkat edilmesi gerekmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.