Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Amerikan Staff Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Amerikan Staff Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Amerikan Staff köpek ırkı bakımı sıklıkla merak edilir. Bu köpekler dış görünüş olarak biraz korkutabilirler. Ancak aslında nazik ve sevecen bir doğaları vardır. İnsanlar ile beraber yaşamak için özel olarak yetiştirilen bu ırk, her yaştan birey ile mükemmel ilişkiler kurabilir. Amerikan Staf köpek ırkının iyi bir yaşam sürebilmesi için de iyi bir şekilde bakıma ihtiyacı bulunur.

https://www.youtube.com/watch?v=N9eO9gp2zsw

Amerikan Staff Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Amerikan Staff Köpek Irkı Bakımı

Köpek tüy yapısı kısa ve ince olduğu için haftada 1 veya 2 kez taramak yeterli olur. Yapılan bu tarama işlemi ile birlikte de herhangi bir aşırı tüy dökülmesi beklenmez. Bundan dolayı, bu şekilde bir tüy bakımı, Amerikan Staff köpek ırkı için uygun kabul edilir. İşlem sırasında köpek tarağı kullanılması gerekir.

Amerikan Staff Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Amerikan Staff köpek ırkının ayaklarını ve parmak aralarını kontrol etmek genel olarak köpeğin rahat etmesi için önemli. Köpeğin patilerinde herhangi bir yabancı cismin olmamasına ve çatlakların olup olmadığına dikkat etmeniz oldukça mühim.

Köpeğinizi dışarıda gezdirirken sıcak veya soğuk hava koşullarına karşı patilerini korumak için koruyucu malzemeler kullanabilirsiniz. Böylece Amerikan Staff köpeğinizin patileri daha sağlıklı olur.

Amerikan Staff Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Amerikan Staff köpek ırkının gözleri; çevrelerinde biriken toz, kir ve diğer yabancı cisimlerden etkilenebilir. Bundan dolayı bu köpek cinsinin gözlerini iyi bir şekilde korumak gerekir. Göz çevresindeki kirleri temizlemek için ılık suyla nemlendirilmiş bir pamuk ped kullanabilirsiniz. Fakat, herhangi bir göz temizleme solüsyonu kullanacaksanız dikkatli olmanız önemli.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Belgian Groenendael Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Durumları

Bu aşamada, veterinerinizin önerdiği ürünleri kullanmanız şart. Amerikan Staff köpek ırkının kulakları düzenli olarak temizlenmeli. Haftada bir kez kontrol edilmesi yeterli olabilir. Veterinerinizin köpeğiniz için önermiş olduğu bir kulak temizleme solüsyonu kullanabilirsiniz. Köpekler için özel olarak üretilen göz ve kulak temizleme ürünlerine yönelmelisiniz.

Amerikan Staff Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Amerikan Staff köpek ırkının dişlerini düzenli olarak fırçalamak, plak ve diş taşı oluşumunu büyük bir oranda önleyebilir. Köpek diş fırçaları ve diş macunları ile köpeğin ağız ve diş bakımını yerine getirebilirsiniz. İlk başta köpeğiniz alışana kadar yavaşça dişlerini fırçalayın. Daha sonra ise veterinere sorarak bunu arttırabilirsiniz.

Amerikan Staff Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Amerikan Staff köpek ırkı oldukça enerji dolu bir cins olarak karşımıza çıkar. Enerji dolu köpeklerin günlük olarak koşu ve yürüyüş yapmalarına izin verilmesi gerekir. Gün içinde yapmış oldukları egzersiz veya oynamış oldukları oyunlar, enerjilerini boşaltmalarına yardımcı olur. Köpek oyuncuları ile de köpeğinizin aktif kalmasına yardım edebilirsiniz.

Amerikan Staff Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Amerikan Staff köpek ırkı, protein odaklı beslenmesi gereken bir cins. Protein odaklı beslenme gereksinimlerini karşılamak için mama seçimine özen gösterilmesi lazım. Mamaların sadece protein değil, vitamin, mineral ve lif yönünden de zenginliği çok önemli. Bu nedenle köpek maması seçiminde dikkatli olmakta fayda var. Köpeğe sadece kuru mama değil, yaş köpek mamaları sunmayı da ihmal etmemelisiniz. Öte yandan köpeğinizin her zaman suya erişimi bulunmalı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.